Churros

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook

zo 5 november 2017

De meeste mensen zijn wel bekend met Churros, de Spaanse donut. Deze snack is niet alleen populair in Spanje. Ook in de buurlanden zoals Frankrijk, Portugal en Marokko eet men graag Churros. De populairiteit strekt zich verder uit tot Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Australië en de Spaans-sprekende Caribische eilanden.

Ingrediënten 
Porties: 8 

500 ml water

500 gr bloem

2 eetlepel zonnebloemolie

snufje zout

3 theelepels bakpoeder

1 liter zonnebloemolie om in te frituren

2 zakjes vanillesuiker

poedersuiker, om te bestrooien

 

Bereidingswijze:
Voorbereiding: 15min    

Bereiding: 15min   

Klaar in: 30min 

Meng het water, 2 eetlepels zonnebloemolie, een snufje zout en bakpoeder in een steelpan.

Breng dit aan de kook. Zodra het gaat schuimen haal je het van het vuur af en giet je het direct over de bloem in een kom. Roer goed door met een houten lepel tot je een stijf deeg hebt.

Vul een churropomp of een stevige spuitzak van goed materiaal met het deeg; druk aan om alle lucht te verwijderen.

Verhit 1 liter zonnebloemolie (in Spanje gebruiken zo ook wel olijfolie) in een wok of diepe koekenpan. Pomp of kneed het deeg eruit in strengen van 15-20 cm lang. Laat de ongebakken strengen even in de koelkast rusten. Daarna kun je ze frituren in de olie tot ze goudbruin zijn. Frituur in gedeelten, zodat er niet te veel tegelijk in de pan zitten. Doe dit heel voorzichtig, de olie is héél heet.

Haal de churros uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een serveerschaal en bestrooi met suiker. Lekker met koffie of warme chocolademelk.

Waarschuwing

Als je gaat frituren in een (open) pan, wees dan altijd erg voorzichtig en hou een natte doek of blusdeken bij de hand. Gebruik nooit water om een eventueel vuur te blussen. Verlaat nooit de keuken als je aan het frituren bent en let op eventuele rookvorming.


 Meer Caribische recepten

Recept rijk gevulde Kabritu stoba van Edsel Juliet..

Iedereen vraagt hem het geheim van zijn kabritu stoba. Hij zegt zelf ”If I tell you I hav..

Club Rum 2018, zaterdag 2 juni 2018

Club Rum Amsterdam is het grootste Rumfest van Nederland met meer dan 80 merken Rum, Clairin, Arrack en Aguardiente die allemaal..

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Union 55 is een andere rum dan andere rum, waarom?

Het begint allemaal bij Ruben Maduro, die is opgegroeid in Aruba waar hij uiteraard in..

Rum and chocolate the perfect pair

Als je de tijd en moeite neemt van een pairing met Rum en chocolade, moet je ervoor zorgen dat je jezelf goed trakteert op..

Johnnycake van speltmeel

Vers gebakken broodjes, altijd lekker, als ontbijt of ook als een tussendoortje.

Advertorial

Like us on Facebook

Zo maak je de heerlijkste Empanadas

Empanadas zijn afkomstig uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Om het op een eenvoudige manier uit te leggen kan er..

Rom Rincon Spiced

Rom Rincon ​is een spiced Rum ​waar je de kruiden die gebruikt zijn direct proeft, namelijk wilde basilicum. Deze heerlijke..

RyZ Restaurant Cocktail & Wine Bar, Club Dancestudio; combinación perfecta!

Afgelopen weekend waren we te gast bij restaurant en club RyZ. Bij binnenkomst..

Advertorial

Fotografiereis naar Havana, Cuba 24-09-2018

Piña Colada

Jezelf en je vrienden trakteren op een tropische verrassing? Dan is hier het recept van de klassieke Piña Colada. Geserveerd met een ..

Batidos, de latin smoothie!

Heerlijk, gezond en makkelijk te maken!! In Latijns-Amerika zie je op vrijwel elke straathoek een batidos truck. Daar staat dan..