Churros

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

zo 5 november 2017 - vandaag is het 26-04-2024

De meeste mensen zijn wel bekend met Churros, de Spaanse donut. Deze snack is niet alleen populair in Spanje. Ook in de buurlanden zoals Frankrijk, Portugal en Marokko eet men graag Churros. De populairiteit strekt zich verder uit tot Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Australië en de Spaans-sprekende Caribische eilanden.

Ingrediënten 
Porties: 8 

500 ml water

500 gr bloem

2 eetlepel zonnebloemolie

snufje zout

3 theelepels bakpoeder

1 liter zonnebloemolie om in te frituren

2 zakjes vanillesuiker

poedersuiker, om te bestrooien

 

Bereidingswijze:
Voorbereiding: 15min    

Bereiding: 15min   

Klaar in: 30min 

Meng het water, 2 eetlepels zonnebloemolie, een snufje zout en bakpoeder in een steelpan.

Breng dit aan de kook. Zodra het gaat schuimen haal je het van het vuur af en giet je het direct over de bloem in een kom. Roer goed door met een houten lepel tot je een stijf deeg hebt.

Vul een churropomp of een stevige spuitzak van goed materiaal met het deeg; druk aan om alle lucht te verwijderen.

Verhit 1 liter zonnebloemolie (in Spanje gebruiken zo ook wel olijfolie) in een wok of diepe koekenpan. Pomp of kneed het deeg eruit in strengen van 15-20 cm lang. Laat de ongebakken strengen even in de koelkast rusten. Daarna kun je ze frituren in de olie tot ze goudbruin zijn. Frituur in gedeelten, zodat er niet te veel tegelijk in de pan zitten. Doe dit heel voorzichtig, de olie is héél heet.

Haal de churros uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een serveerschaal en bestrooi met suiker. Lekker met koffie of warme chocolademelk.

Waarschuwing

Als je gaat frituren in een (open) pan, wees dan altijd erg voorzichtig en hou een natte doek of blusdeken bij de hand. Gebruik nooit water om een eventueel vuur te blussen. Verlaat nooit de keuken als je aan het frituren bent en let op eventuele rookvorming.


Copyright - Disclaimer - Privacy

 Meer Caribische recepten

Droefheid over het overlijden van Richard van den Wittenboer (54)

Met diepe droefheid delen wij het zeer onverwachte overlijden van Richard van den Wittenboer mee.

Latin Magazine Editie September 2022

September 2022: En daar zijn we zijn er weer!We hadden een fantastisch mooie zomer, vol met allerlei festivals, concerten en nog veel meer..maar bovenal hadden we heel veel zon, zon, zon of is het son, son, son ?

Advertorial

Playa cafe Waalzicht

Koek en Zopie (de rum variant)

Als het kouder wordt, hoopt iedereen natuurlijk dat de schaatsen uit het vet kunnen. Lekker rondjes rijden op de ..

De augustus 2021 editie van het Latin-Magazine

Hola a todos!We hopen dat jullie allemaal hebben genoten van jullie vakantie of wellicht nog aan het genieten zijn! Deze maand zit het Latin-Magazine weer vol met nieuws uit de Latinwereld.

Time flies when you're having RUM!

De Ron miel de Canarias. Een schat met een geografische denominatie Ron miel is vandaag de dag nog steeds een onher..

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Online tasting: Welkom in de Nederlandse zomer van 2021!

De zomer met heerlijk zomers weer en waar iets mag mag eigenlijk nog niets kan. Wat kunnen we hieraan doen? ONLINE TASTINGS!

Bruine Nasi

Deze Surinaamse nasi is dus mijn interpretatie!!!

Surinaamse bami met kip en gambas voor 4 personen

Surinaamse bami is een van de makkelijkste Surinaamse gerechten die er is om te maken.

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

Pimento Ginger Beer

Laten we het deze keer eens hebben over Ginger Beer en Ginger Ale en dan vooral over Pimento Drink.

LatinWorld Recept: Burrito

LatinWorld recept: Burrito, een heerlijk Mexicaans pakketje, envelopje van deeg, gevuld met kip en bonen.