Churros

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook

zo 5 november 2017

De meeste mensen zijn wel bekend met Churros, de Spaanse donut. Deze snack is niet alleen populair in Spanje. Ook in de buurlanden zoals Frankrijk, Portugal en Marokko eet men graag Churros. De populairiteit strekt zich verder uit tot Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Australië en de Spaans-sprekende Caribische eilanden.

Ingrediënten 
Porties: 8 

500 ml water

500 gr bloem

2 eetlepel zonnebloemolie

snufje zout

3 theelepels bakpoeder

1 liter zonnebloemolie om in te frituren

2 zakjes vanillesuiker

poedersuiker, om te bestrooien

 

Bereidingswijze:
Voorbereiding: 15min    

Bereiding: 15min   

Klaar in: 30min 

Meng het water, 2 eetlepels zonnebloemolie, een snufje zout en bakpoeder in een steelpan.

Breng dit aan de kook. Zodra het gaat schuimen haal je het van het vuur af en giet je het direct over de bloem in een kom. Roer goed door met een houten lepel tot je een stijf deeg hebt.

Vul een churropomp of een stevige spuitzak van goed materiaal met het deeg; druk aan om alle lucht te verwijderen.

Verhit 1 liter zonnebloemolie (in Spanje gebruiken zo ook wel olijfolie) in een wok of diepe koekenpan. Pomp of kneed het deeg eruit in strengen van 15-20 cm lang. Laat de ongebakken strengen even in de koelkast rusten. Daarna kun je ze frituren in de olie tot ze goudbruin zijn. Frituur in gedeelten, zodat er niet te veel tegelijk in de pan zitten. Doe dit heel voorzichtig, de olie is héél heet.

Haal de churros uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een serveerschaal en bestrooi met suiker. Lekker met koffie of warme chocolademelk.

Waarschuwing

Als je gaat frituren in een (open) pan, wees dan altijd erg voorzichtig en hou een natte doek of blusdeken bij de hand. Gebruik nooit water om een eventueel vuur te blussen. Verlaat nooit de keuken als je aan het frituren bent en let op eventuele rookvorming.


 Meer Caribische recepten

De geschiedenis van de frisse zomerse rum cocktail Daiquiri

De Daiquiri is nauw verwant aan de Canchanchara, een 19e-eeuwse Cubaanse..

Uit Bermuda: The real Dark ‘n Stormy cocktail

Van de Dark ‘n Stormy cocktail zijn vele varianten, google er maar eens op los. Hoe..

Advertorial

SUMMER BREEZE END OF SEASON PARTY 2019 WITH TROMBORANGA IN CONCERT 05-09-2019

Piña Colada

Wie kent hem niet, één van 's werelds meest favoriete cocktails, de Piña Colada, werd waarschijnlijk bedacht in Puerto Rico, maar..

Een aantal heerlijke rum Kerst cocktails

Erik van RumWorld heeft een viertal heerlijke rum cocktails geselecteerd om jezelf en of je gasten te verrassen tijdens de feestdagen.

Heerlijk kerst gerecht : Ayaca’s

In Latijns-Amerika worden traditiegetrouw rond de Kerstdagen Ayaka’s gegeten. Dit heerlijke recept kan op verschillend...

Salmou den zuur / Zalm in zuur / Ceviche

Peru wordt gezien als de bakermat van ceviche. De vis wordt gegaard met citroen/limoen zuur of azijn. Het zuur in het..

Bolo di glas

Als je me vraagt waaraan ik denk als ik terugdenk aan kerst in mijn jeugd op Curaçao dan zeg ik ‘bolo di glas’. Super lekker en..

Latin inspired’ restaurant Tabú opent haar deuren in Leiden

Dompel je in Latijns-Amerikaanse sferen met authentieke gerechten en overheerlijke..

Worthy Park Estate : Truly Jamaican

De naam Worthy Park Estate zal vele rum liefhebbers bekend in de oren klinken. Velen zullen de naam kennen van de onafhankelij..

‘Whisky & Rum aan Zee’ festival 2018

De ware liefhebbers kijken er al maanden naar uit: de 12de editie van ‘Whisky & Rum aan Zee’. Tijdens dit inmiddels gevestigde..