Wat is de lekkerste of beste rum?

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

zo 15 november 2020 - vandaag is het 27-02-2024

Of iets een goede of lekkere rum is, is volledig subjectief, er is geen rangorde van goed tot slecht. Wat een goede of lekkere rum vormt, is hoeveel je ervan houdt, wat voor jou relevant is, wat jij lekker vindt en wat jouw favoriete top 10 is. Daarom zullen die lijsten "allemaal“ van elkaar verschillen als je mensen ziet die op je antwoorden met een lijst van hun tien rum, of die hun lijst delen op social media.

Maar alle lijsten zijn 100% correct, dat zijn de tien beste rum - de tien beste rum voor de smaak van die persoon.

 

De meest populaire rum, de rum die de meeste mensen lekker vinden, zijn die van Bacardi, Captain Morgan, Tanduay en McDowell's. Die worden namelijk wereldwijd het meest verkocht. Het zal je niet verbazen dat als deze mensen een ander merk proeven die veel lekkerder vinden, maar het zal je ook niet moeten verbazen als ze “gewoon” bij hun merk blijven.

 

Dus hoe kom je erachter wat jouw top tien is? Drink veel verschillende rum, het is een zware klus, maar iemand moet het doen! En hoe meer je vat krijgt op wat je wel of niet lekker vindt, hoe nuttiger de aanbevelingen van andere mensen worden. Als je iemand rum ziet opsommen die ze lekker vinden en de lijst bevat een aantal rum waarvan je weet dat je die ook lekker vindt, is het een goede gok dat de andere rum in hetzelfde genre het ook waard zijn om ze zelf eens te proberen.

 

Er is absoluut niets mis met toevoegingen in rum. Het idee van zuiverheid is een misvatting, vrijwel alle rum is 'toegevoegd' met water, smaakstoffen uit het vat waarin het is gerijpt, karamel om een ​​consistente kleur te garanderen, enzovoort. De echte kritiek gaat over het gebrek aan transparantie, mensen die bezwaar maken tegen sommige (maar niet alle helaas, zelfs soms zeer selectief) fabrikanten die niet expliciet aangeven wat er toegevoegd is. Wat mij betreft moet hier ook verandering in komen.

Er is ook geen waarheid in het idee dat gezoete rum inferieur of gateway is, het domein van onervaren mensen. De realiteit is dat hoe iemand zijn/haar rum lekker vindt, wordt deels bepaald door genetica, opvoeding en leefstijl, niet door ervaring.
En daarbij, er is geen origineel recept hoe rum gemaakt wordt, er zijn alleen gissingen van hoe oud rum wel niet is. Dus wie bepaalt dan wat “echte” rum is?

 

En ja, helaas zijn er mensen die hun neus omhoog doen en minderwaardig doen over bepaalde merken, stijl en soort rum. Om eerlijk te zijn vind ik dat iedereen die dat doet niet veel over rum of mensen weet.

 

Belangrijkste is: Drink je rum hoe jij dat lekker vindt! Dus gewoon “straight” of “on the rocks” of in de cola of hoe dan ook. Maar weet wel wat je drinkt!

 

Hier zijn twaalf rum die ik lekker vind, maar niet in een bepaalde volgorde, aangezien deze afhangt van de dag en de omstandigheden, ook kan deze lijst morgen weer anders zijn:

- Abuelo Two Oaks

- Damoiseau 8YO

- Captain Morgan Parrot Bay Coconut

- Santa Teresa Bicentenario (gelukkig heb ik nog 5 flessen)

- Mates Gold

- Abuelo 12YO

- The Real McCoy 12YO

- Barbancourt 15YO

- Malecon 25

- Barcelo Imperial 30

- Rom Rincon Spiced

- Schotman Rum

 

Wat vind je van mijn lijstje?
Maak voor jezelf eens een lijstje en ga eens andere smaken ontdekken, hoe? Door gewoon te proberen, open te staan voor iets nieuws, vraag je vak slijter, ga naar tastings of nog beter…….boek een rum proeverij bij ons en we laten je versteld staan van alle mogelijke heerlijke rum smaken.


Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

RumWorld


 Meer Caribische recepten

Droefheid over het overlijden van Richard van den Wittenboer (54)

Met diepe droefheid delen wij het zeer onverwachte overlijden van Richard van den Wittenboer mee.

Latin Magazine Editie September 2022

September 2022: En daar zijn we zijn er weer!We hadden een fantastisch mooie zomer, vol met allerlei festivals, concerten en nog veel meer..maar bovenal hadden we heel veel zon, zon, zon of is het son, son, son ?

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Koek en Zopie (de rum variant)

Als het kouder wordt, hoopt iedereen natuurlijk dat de schaatsen uit het vet kunnen. Lekker rondjes rijden op de ..

De augustus 2021 editie van het Latin-Magazine

Hola a todos!We hopen dat jullie allemaal hebben genoten van jullie vakantie of wellicht nog aan het genieten zijn! Deze maand zit het Latin-Magazine weer vol met nieuws uit de Latinwereld.

Time flies when you're having RUM!

De Ron miel de Canarias. Een schat met een geografische denominatie Ron miel is vandaag de dag nog steeds een onher..

Advertorial

Stepr salsa dansen in Utrecht

Online tasting: Welkom in de Nederlandse zomer van 2021!

De zomer met heerlijk zomers weer en waar iets mag mag eigenlijk nog niets kan. Wat kunnen we hieraan doen? ONLINE TASTINGS!

Bruine Nasi

Deze Surinaamse nasi is dus mijn interpretatie!!!

Surinaamse bami met kip en gambas voor 4 personen

Surinaamse bami is een van de makkelijkste Surinaamse gerechten die er is om te maken.

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

Pimento Ginger Beer

Laten we het deze keer eens hebben over Ginger Beer en Ginger Ale en dan vooral over Pimento Drink.

LatinWorld Recept: Burrito

LatinWorld recept: Burrito, een heerlijk Mexicaans pakketje, envelopje van deeg, gevuld met kip en bonen.