Tamales

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

do 19 december 2019

Het is weer tijd om de kookboeken in te duiken of google te raadplegen voor de kerstmaaltijden voor vrienden en familie. Wij van Latin-Magazine hebben weer een paar lekkere kerstmaaltijden voor jullie samengesteld.

Tamales

Het is tijd om kennis te maken met een heerlijk gerecht dat tamales wordt genoemd. In Venezuela staan ​​ze bekend als hallacas. Deze worden gemaakt van drie verschillende soorten vlees. In Colombia, Peru, Ecuador, Bolivia en Mexico hebben ze de naam tamal, maar de ingrediënten, kookmethodes en de producten waarmee ze gecombineerd worden, variëren enorm.

Vandaag brengen we al deze methodes en ingrediënten bij elkaar in een heerlijk recept om zelf tamales te maken.

Wij gaan tamales maken van rijst.

Wat heb je nodig?


Ingrediënten

3 kipfilets of varkenslapjes gekookt en fijngesneden (550 g)

1 zak pruimen zonder pit

1 pot olijven

1 Wortel

1 pot kikkererwten

1 zak krieltjes

2 uien (150 g)

1 eetlepel zout (25 g)

4 kopjes water (440 ml)

3 Spaanse pepertjes (15 g)

1 teentje knoflook zonder schil (6 g)

1 kilo rijst

10 bladeren van de bakbanaan (500 g)

2 ½ kopje margarine (250 g)

5 grote tomaten (500 g)

2 kopjes kippenbouillon (220 ml)

4 eetlepels zonnebloemolie (90 ml)

 

 

Bereidingswijze

Allereerst koken we de rijst voor, voordat we ons zorgen gaan maken over de andere ingrediënten. Pak er dus een grote pan bij, vul deze met drie grote kopjes water en voeg de eetlepel zout toe. Voeg daarna ook beetje bij beetje de rijst toe. Als het klaar is laat je die afkoelen. Daarna gebruik je je handen om het te kneden tot een “deeg” waar geen klontjes meer in zitten. Het is belangrijk dat de rijst “het deeg” zacht blijft, zodat je het om de vulling kunt vormen.

Als je denkt dat je rijst meer water nodig heeft, kun je beetje bij beetje wat water toevoegen tot je rijst de juiste consistentie heeft.

Zodra je rijst de juiste consistentie heeft, is het tijd om het op smaak te brengen. Dit kun je doen met zout en peper of met kippenbouillon. Dan nu de saus: breng een pan water aan de kook, voeg dan de tomaten, de knoflook en de ui toe. Laat ze tien minuten koken.

Als het mengsel gaar is, giet je het uit de pan over in een blender om er een saus van te maken.

Pak er vervolgens een andere pan bij en verhit hierin de olie op middelhoog vuur. Laat je saus hierin ongeveer tien minuten bakken. Roer af en toe.

Neem dan een ​​blad van een bakbanaan, deze kun je kopen in de toko, leg er een grote lepels van de rijst op, verspreid het deeg goed, giet er een eetlepel van de saus overheen en voeg tot slot een eetlepel kip toe en elke keer een theelepel van rest van de ingrediënten.

Herhaal de vorige stap telkens met een nieuw blad tot je geen rijst meer hebt.

Wikkel elke tamal in een blad en zorg ervoor dat het goed vastzit, zodat je tamales niet uit elkaar zullen vallen.

Breng tot slot een grote pan water aan de kook en laat de tamales langzaam in het kokende water zakken. Vanwege de kip is het de bedoeling dat je ze goed kookt. Dit duurt ongeveer 50 minuten.

En dan is het genieten geblazen!

 

Meer Kerstrecepten.
Gevulde kip 
Heerlijk hapje, Kerstdrankje en Champagne Cocktail. 
Overzicht van eerder geplubiceerde recepten.


 


 Meer Caribische recepten

Mojito: geschiedenis én eenvoudig recept

Over de geschiedenis van Mojito bestaan verschillende verhalen.

Arroz con leche

Arroz con leche y coco. Rijst gekookt in melk met cocos raspt. Peruaans voor of na gerecht altijd lekker!

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Kesio

Quesillo/ Kesio is het Spaanse verkleinwoord voor kaasje. Kesio is een type kaas uit Zuid-Amerika die wordt bereid met schapen- en...

Kerstcocktail

Dit jaar een cocktail op basis van een scroppino. Deze kerstcocktail is zacht en zoet van smaak met een klein bubbeltje.

Sult recept van Edsel Payo Juliet

Edsel Juliet's sult. Gezouten varkensoortjes op peper en zuur...

Antilliaanse sult

Antilliaanse sult. Een traditioneel kerstrecept van Curaçao! Een van de lekkernijen op de Oud en Nieuw tafel bij de meeste Antillianen.

Gestoofde kip

December is weer aangebroken. Hoe zit het met de feestdagen dit jaar? Hoe het coronavirus zich ook ontwikkelt,....

Patacones/ Tostones

Bakbanaan. Groen, geel, bruin of zwart, uitermate populair, in Latijns-Amerikaanse keuken waar ze als geen ander weten hoe ze...

Wat is de lekkerste of beste rum?

Of iets een goede of lekkere rum is, is volledig subjectief, er is geen rangorde van goed tot slecht. Wat een goede of lekkere rum vormt, is...

Kano's van rijpe bakbananen

Rijpe bakbananenkano's is een van mijn favoriete Creoolse gerechten. Ik vind ze lekker met gesmolten kaas uit de oven.