Tamales

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

do 19 december 2019 - vandaag is het 25-04-2024

Het is weer tijd om de kookboeken in te duiken of google te raadplegen voor de kerstmaaltijden voor vrienden en familie. Wij van Latin-Magazine hebben weer een paar lekkere kerstmaaltijden voor jullie samengesteld.

Tamales

Het is tijd om kennis te maken met een heerlijk gerecht dat tamales wordt genoemd. In Venezuela staan ​​ze bekend als hallacas. Deze worden gemaakt van drie verschillende soorten vlees. In Colombia, Peru, Ecuador, Bolivia en Mexico hebben ze de naam tamal, maar de ingrediënten, kookmethodes en de producten waarmee ze gecombineerd worden, variëren enorm.

Vandaag brengen we al deze methodes en ingrediënten bij elkaar in een heerlijk recept om zelf tamales te maken.

Wij gaan tamales maken van rijst.

Wat heb je nodig?


Ingrediënten

3 kipfilets of varkenslapjes gekookt en fijngesneden (550 g)

1 zak pruimen zonder pit

1 pot olijven

1 Wortel

1 pot kikkererwten

1 zak krieltjes

2 uien (150 g)

1 eetlepel zout (25 g)

4 kopjes water (440 ml)

3 Spaanse pepertjes (15 g)

1 teentje knoflook zonder schil (6 g)

1 kilo rijst

10 bladeren van de bakbanaan (500 g)

2 ½ kopje margarine (250 g)

5 grote tomaten (500 g)

2 kopjes kippenbouillon (220 ml)

4 eetlepels zonnebloemolie (90 ml)

 

 

Bereidingswijze

Allereerst koken we de rijst voor, voordat we ons zorgen gaan maken over de andere ingrediënten. Pak er dus een grote pan bij, vul deze met drie grote kopjes water en voeg de eetlepel zout toe. Voeg daarna ook beetje bij beetje de rijst toe. Als het klaar is laat je die afkoelen. Daarna gebruik je je handen om het te kneden tot een “deeg” waar geen klontjes meer in zitten. Het is belangrijk dat de rijst “het deeg” zacht blijft, zodat je het om de vulling kunt vormen.

Als je denkt dat je rijst meer water nodig heeft, kun je beetje bij beetje wat water toevoegen tot je rijst de juiste consistentie heeft.

Zodra je rijst de juiste consistentie heeft, is het tijd om het op smaak te brengen. Dit kun je doen met zout en peper of met kippenbouillon. Dan nu de saus: breng een pan water aan de kook, voeg dan de tomaten, de knoflook en de ui toe. Laat ze tien minuten koken.

Als het mengsel gaar is, giet je het uit de pan over in een blender om er een saus van te maken.

Pak er vervolgens een andere pan bij en verhit hierin de olie op middelhoog vuur. Laat je saus hierin ongeveer tien minuten bakken. Roer af en toe.

Neem dan een ​​blad van een bakbanaan, deze kun je kopen in de toko, leg er een grote lepels van de rijst op, verspreid het deeg goed, giet er een eetlepel van de saus overheen en voeg tot slot een eetlepel kip toe en elke keer een theelepel van rest van de ingrediënten.

Herhaal de vorige stap telkens met een nieuw blad tot je geen rijst meer hebt.

Wikkel elke tamal in een blad en zorg ervoor dat het goed vastzit, zodat je tamales niet uit elkaar zullen vallen.

Breng tot slot een grote pan water aan de kook en laat de tamales langzaam in het kokende water zakken. Vanwege de kip is het de bedoeling dat je ze goed kookt. Dit duurt ongeveer 50 minuten.

En dan is het genieten geblazen!

 

Meer Kerstrecepten.
Gevulde kip 
Heerlijk hapje, Kerstdrankje en Champagne Cocktail. 
Overzicht van eerder geplubiceerde recepten.


 


Copyright - Disclaimer - Privacy

 Meer Caribische recepten

Droefheid over het overlijden van Richard van den Wittenboer (54)

Met diepe droefheid delen wij het zeer onverwachte overlijden van Richard van den Wittenboer mee.

Latin Magazine Editie September 2022

September 2022: En daar zijn we zijn er weer!We hadden een fantastisch mooie zomer, vol met allerlei festivals, concerten en nog veel meer..maar bovenal hadden we heel veel zon, zon, zon of is het son, son, son ?

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

Koek en Zopie (de rum variant)

Als het kouder wordt, hoopt iedereen natuurlijk dat de schaatsen uit het vet kunnen. Lekker rondjes rijden op de ..

De augustus 2021 editie van het Latin-Magazine

Hola a todos!We hopen dat jullie allemaal hebben genoten van jullie vakantie of wellicht nog aan het genieten zijn! Deze maand zit het Latin-Magazine weer vol met nieuws uit de Latinwereld.

Time flies when you're having RUM!

De Ron miel de Canarias. Een schat met een geografische denominatie Ron miel is vandaag de dag nog steeds een onher..

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Online tasting: Welkom in de Nederlandse zomer van 2021!

De zomer met heerlijk zomers weer en waar iets mag mag eigenlijk nog niets kan. Wat kunnen we hieraan doen? ONLINE TASTINGS!

Bruine Nasi

Deze Surinaamse nasi is dus mijn interpretatie!!!

Surinaamse bami met kip en gambas voor 4 personen

Surinaamse bami is een van de makkelijkste Surinaamse gerechten die er is om te maken.

Advertorial

Playa cafe Waalzicht

Pimento Ginger Beer

Laten we het deze keer eens hebben over Ginger Beer en Ginger Ale en dan vooral over Pimento Drink.

LatinWorld Recept: Burrito

LatinWorld recept: Burrito, een heerlijk Mexicaans pakketje, envelopje van deeg, gevuld met kip en bonen.