Tamales

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

do 19 december 2019

Het is weer tijd om de kookboeken in te duiken of google te raadplegen voor de kerstmaaltijden voor vrienden en familie. Wij van Latin-Magazine hebben weer een paar lekkere kerstmaaltijden voor jullie samengesteld.

Tamales

Het is tijd om kennis te maken met een heerlijk gerecht dat tamales wordt genoemd. In Venezuela staan ​​ze bekend als hallacas. Deze worden gemaakt van drie verschillende soorten vlees. In Colombia, Peru, Ecuador, Bolivia en Mexico hebben ze de naam tamal, maar de ingrediënten, kookmethodes en de producten waarmee ze gecombineerd worden, variëren enorm.

Vandaag brengen we al deze methodes en ingrediënten bij elkaar in een heerlijk recept om zelf tamales te maken.

Wij gaan tamales maken van rijst.

Wat heb je nodig?


Ingrediënten

3 kipfilets of varkenslapjes gekookt en fijngesneden (550 g)

1 zak pruimen zonder pit

1 pot olijven

1 Wortel

1 pot kikkererwten

1 zak krieltjes

2 uien (150 g)

1 eetlepel zout (25 g)

4 kopjes water (440 ml)

3 Spaanse pepertjes (15 g)

1 teentje knoflook zonder schil (6 g)

1 kilo rijst

10 bladeren van de bakbanaan (500 g)

2 ½ kopje margarine (250 g)

5 grote tomaten (500 g)

2 kopjes kippenbouillon (220 ml)

4 eetlepels zonnebloemolie (90 ml)

 

 

Bereidingswijze

Allereerst koken we de rijst voor, voordat we ons zorgen gaan maken over de andere ingrediënten. Pak er dus een grote pan bij, vul deze met drie grote kopjes water en voeg de eetlepel zout toe. Voeg daarna ook beetje bij beetje de rijst toe. Als het klaar is laat je die afkoelen. Daarna gebruik je je handen om het te kneden tot een “deeg” waar geen klontjes meer in zitten. Het is belangrijk dat de rijst “het deeg” zacht blijft, zodat je het om de vulling kunt vormen.

Als je denkt dat je rijst meer water nodig heeft, kun je beetje bij beetje wat water toevoegen tot je rijst de juiste consistentie heeft.

Zodra je rijst de juiste consistentie heeft, is het tijd om het op smaak te brengen. Dit kun je doen met zout en peper of met kippenbouillon. Dan nu de saus: breng een pan water aan de kook, voeg dan de tomaten, de knoflook en de ui toe. Laat ze tien minuten koken.

Als het mengsel gaar is, giet je het uit de pan over in een blender om er een saus van te maken.

Pak er vervolgens een andere pan bij en verhit hierin de olie op middelhoog vuur. Laat je saus hierin ongeveer tien minuten bakken. Roer af en toe.

Neem dan een ​​blad van een bakbanaan, deze kun je kopen in de toko, leg er een grote lepels van de rijst op, verspreid het deeg goed, giet er een eetlepel van de saus overheen en voeg tot slot een eetlepel kip toe en elke keer een theelepel van rest van de ingrediënten.

Herhaal de vorige stap telkens met een nieuw blad tot je geen rijst meer hebt.

Wikkel elke tamal in een blad en zorg ervoor dat het goed vastzit, zodat je tamales niet uit elkaar zullen vallen.

Breng tot slot een grote pan water aan de kook en laat de tamales langzaam in het kokende water zakken. Vanwege de kip is het de bedoeling dat je ze goed kookt. Dit duurt ongeveer 50 minuten.

En dan is het genieten geblazen!

 

Meer Kerstrecepten.
Gevulde kip 
Heerlijk hapje, Kerstdrankje en Champagne Cocktail. 
Overzicht van eerder geplubiceerde recepten.


 


 Meer Caribische recepten

Ron Miel oftewel honing rum

Wat dacht je van een eenvoudige cocktail met Ron Miel....

What The Heck is The Dominican Drink Mama Juana?

Mama Juana: boomschors en kruiden geweekt in rum, rode wijn en honing...

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Dansschool Latinbootcamp.nl vaart nieuwe koers en richt zich volledig op koken voor ouderen.

Uit de keuken van deze dansschool in..

Mixers

Mixers zijn de niet-alcoholische ingrediënten in mixdrankjes en cocktails. Ze verdunnen de drank en verlagen de alcohol in volume in de cocktail.

Rumdrankje: Corn ‘n Oil

Dutch Rum ambassadeur Erik Voskamp deelt met ons zijn Corn 'n' Oil recept...

Traditionele Antilliaanse pastechi keshi (kaaspasteitjes)

Wie kent het niet? Zeurende kinderen in de vakantie, mogen we iets bakken?

Wat is rum?

Dutch Rum ambassadeur Erik Voskamp vertelt ons alles over de rum.

Het verhaal van Rudsel Martines genaamd Raketje YDK. “Yu Di Korsou”

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij iedere maand de passie van een Latinworld.......

Geniet van de heerlijkste rum en cocktails

Een lekker hapje, een Kerstdrankje en Champagne Rum Cocktail...

Gevulde kip

Kip tijdens het kerstdiner is altijd een goed idee. Simpel en gemakkelijk om te maken. Het kan bijna niet mislukken. Gevulde kip..