Mixers

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

wo 15 april 2020

Mixers zijn de niet-alcoholische ingrediënten in mixdrankjes en cocktails. Mixers verdunnen de drank en verlagen de alcohol in volume in de cocktail. Ze veranderen of versterken smaken of voegen juist nieuwe smaken toe aan een cocktail.

Ze kunnen de cocktails zoeter, zuurder of hartiger maken. Sommige mixers veranderen de textuur of consistentie van de cocktail, waardoor deze dikker of wateriger wordt. Mixers kunnen ook voor decoratieve doeleinden worden gebruikt om de kleur of het uiterlijk van de cocktail te veranderen. Ze verhogen ook gewoon het volume van een drankje, zodat het langer meegaat. Over mixers wordt vaak gedacht dat het frisdranken zijn maar dat is niet zo.

Zo kan je bijvoorbeeld ook koffie, vruchtensappen, melkproducten, suiker, ei, sausen, bitters, siropen, sportdranken, etc. gebruiken om je cocktail of mix een andere smaak of uiterlijk te geven.

Laten we het eerst over frisdranken hebben, dan doen we de andere mixers een andere keer. Frisdranken hebben altijd natuurlijke of toegevoegd koolzuur (meestal toegevoegd) en heb je natuurlijk in verschillende soorten en smaken.

Neem nou gewoon eens cola, je denkt dan gelijk aan Coca Cola en Pepsi en misschien aan de Coca Cola Drink Mixers (erg goed trouwens), maar er is een wereld van cola alleen al.
Neem de Cuba Libre, origineel is dat met Coca Cola en Cubaanse Rum, maar probeer eens een iets “andere” cola. Iedereen weet wel hoe een Cuba Libre ongeveer smaakt maar neem je bijvoorbeeld een Naturfrisk Classic Bio Cola, dan wordt je Cuba Libre wat zoeter, of een Proviant Fairtrade Cola, dan komt de cola smaak meer naar voren, Neem je een Fritz Kola dan wordt je Cuba Libre iets droger van smaak.

Merk je echt? Ja dat proef je echt, misschien met sommige cola’s niet zo op het eerste drinkmoment maar het verschil is er echt.

In het pre-corona tijdperk gaven wij regelmatig “Rum-Cola” proeverijen (ook te boeken (-; na de corona) Waar bijna iedereen verbaasd is door de grote verschillen. Ook de Dark ‘n Stormy cocktail kan je echt van smaak veranderen door de “normale” ginger beer te vervangen door bijvoorbeeld Pimento of Belvoir Bio ginger beer, natuurlijk kan je ook eens testen met een Naturfrisk Bio ginger ale.

De Pimento maakt de Dark ‘n Stormy veel pittiger en de Belvoir zorgt weer voor een iets natuurlijker evenwicht.

Zo…..koop dus nu verschillende cola’s en ga eens lekker proberen.
Natuurlijk kan je ook gewoon na de corona ook een Rum-Cola proeverij bij ons boeken.

 

Waar te koop?
Naturfrisk Bio Cola Classic bij www.123alcoholvrij.nl

Proviant Fairtrade Cola bij www.123alcoholvrij.nl

Fritz Kola bij www.ah.nl

Coca Cola bij www.jumbo.com

Pimento bij www.123alcoholvrij.nl

Belvoir Bio Ginger Beer bij www.123alcoholvrij.nl

Naturfrisk Bio Ginger Ale bij www.123alcoholvrij.nl

Rum bij de betere slijterij.


Betrokken organisaties

RumWorld


 Meer Caribische recepten

Mojito: geschiedenis én eenvoudig recept

Over de geschiedenis van Mojito bestaan verschillende verhalen.

Arroz con leche

Arroz con leche y coco. Rijst gekookt in melk met cocos raspt. Peruaans voor of na gerecht altijd lekker!

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Kesio

Quesillo/ Kesio is het Spaanse verkleinwoord voor kaasje. Kesio is een type kaas uit Zuid-Amerika die wordt bereid met schapen- en...

Kerstcocktail

Dit jaar een cocktail op basis van een scroppino. Deze kerstcocktail is zacht en zoet van smaak met een klein bubbeltje.

Sult recept van Edsel Payo Juliet

Edsel Juliet's sult. Gezouten varkensoortjes op peper en zuur...

Antilliaanse sult

Antilliaanse sult. Een traditioneel kerstrecept van Curaçao! Een van de lekkernijen op de Oud en Nieuw tafel bij de meeste Antillianen.

Gestoofde kip

December is weer aangebroken. Hoe zit het met de feestdagen dit jaar? Hoe het coronavirus zich ook ontwikkelt,....

Patacones/ Tostones

Bakbanaan. Groen, geel, bruin of zwart, uitermate populair, in Latijns-Amerikaanse keuken waar ze als geen ander weten hoe ze...

Wat is de lekkerste of beste rum?

Of iets een goede of lekkere rum is, is volledig subjectief, er is geen rangorde van goed tot slecht. Wat een goede of lekkere rum vormt, is...

Kano's van rijpe bakbananen

Rijpe bakbananenkano's is een van mijn favoriete Creoolse gerechten. Ik vind ze lekker met gesmolten kaas uit de oven.