Kesio

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

za 16 januari 2021

Quesillo/ Kesio is het Spaanse verkleinwoord voor kaasje. Kesio is een type kaas uit Zuid-Amerika die wordt bereid met schapen- en/of koeienmelk.

In de Antillen en andere delen van het Caraïbisch gebied is quesillo een nagerecht! Een toetje, die gemaakt wordt van gecondenseerde melk, eieren en suiker (karamel). En dus zonder kaas. Het heeft wat van de crema Catalana.

RECEPT QUESILLO / Kesio

Ingrediënten

2 el suiker

6 eieren (M)

2 blik gecondenseerde melk met suiker (397 gr)

1 blik water (300 gr)

50 ml donkere rum

1-2 tl vanille

Citroen schil! Geraspte

 

Verwarm de oven voor op 180 C.

Plaats de suiker in je bakblik of ovenschaal en brandeer de suiker boven, totdat hij mooi bruin kleurt.

Blender de eieren even zodat ze goed gemengd zijn.

Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en blender dit tot een glad beslag. Tip!! Ik doe altijd wat geraspte citroen of mandarijn schillen bij. Voor de wat frissere smaak.

Giet het beslag in de vorm en plaats die in een grotere bakvorm met koud water. Het water moet in elk geval tot halverwege de ovenschaal komen.

Plaats onder in de oven en bak ongeveer 30-45 minuten op 180 C

Laat het volledig afkoelen.  Daarna in de koelkast plaatsen om verder af te koelen.

Zin in een stukje?

Haal een mes langs de rand om het los te maken.

Plaats een bord over de vorm en draai de kesio om.

Heerlijk!!!

 

 


 Meer Caribische recepten

Bruine Nasi

Deze Surinaamse nasi is dus mijn interpretatie!!!

Surinaamse bami met kip en gambas voor 4 personen

Surinaamse bami is een van de makkelijkste Surinaamse gerechten die er is om te maken.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Pimento Ginger Beer

Laten we het deze keer eens hebben over Ginger Beer en Ginger Ale en dan vooral over Pimento Drink.

LatinWorld Recept: Burrito

LatinWorld recept: Burrito, een heerlijk Mexicaans pakketje, envelopje van deeg, gevuld met kip en bonen.

Sangria

Sangría wie kent het niet. Tegenwoordig overal te koop gewoon uit een flesje bij de supermarkt.

Kookboek Paramaribo van Judith Cyrus

Paramaribo - een culinaire smeltkroes met verrassende recepten en heerlijke foto’s.

Pan de platano

Heb je een paar overrijpe bananen liggen en weet je niet wat je mee kunt doen? Sws niet weggooien.

Mojito: geschiedenis én eenvoudig recept

Over de geschiedenis van Mojito bestaan verschillende verhalen.

Arroz con leche

Arroz con leche y coco. Rijst gekookt in melk met cocos raspt. Peruaans voor of na gerecht altijd lekker!

Kerstcocktail

Dit jaar een cocktail op basis van een scroppino. Deze kerstcocktail is zacht en zoet van smaak met een klein bubbeltje.