Kerstcocktail
za 19 december 2020
Het is weer zover……...kerst! En met kerst hebben we natuurlijk weer een heerlijke cocktail. Dit jaar een cocktail op basis van een scroppino. Deze kerstcocktail is zacht en zoet van smaak met een klein bubbeltje en heeft de perfecte kerst uitstraling. Erg lekker na het kerstdiner maar ook “gewoon” als lekker drankje.
Wat hebben we hiervoor nodig?
- Barmaatje
- Blender
- Champagne glazen (flute)
- Bar lepel (of lange lepel)
- Freixenet Carta Nevada
- Malibu kokos rum likeur
- Mathieu Teissere watermeloen siroop
- Kokos sorbetijs
Hoe maak je deze kerstcocktail?
- Begin met een klein rood laagje in je Champagne glas. Dit doe je door een kleine scheut Mathieu Teissere watermeloen siroop uit te schenken in het glas.
- In de blender doe je 3 eetlepels kokos sorbetijs
- Voeg 30 ml Malibu kokos rum likeur toe
- Blenden tot het 1 vloeibaar geheel is
- Schenk het nu voorzichtig uit in het glas. Met de bar lepel zorg je dat de rode kleur en de witte kleur gescheiden blijven in het cocktailglas
- Top de cocktail af met de Freixenet Carta Nevada
- Bij het opdienen even benadrukken dat je gasten de cocktail NIET roeren. Zou zonde zijn van al je moeite.
Deze kerst cocktail zal eenieder verrassen, niet alleen qua uiterlijk, maar ook de smaak is erg bijzonder. Uiteraard kan je ook kiezen voor een andere siroop (aardbei, grenadine, etc)Wil je iets droger? Gebruik dan een “brut” mousserende wijn en natuurlijk kan je de Freixenet ook vervangen door een prosecco of andere mousserende wijn. Heb zelf bewust gekozen voor de Freixenet Carta Nevada omdat deze lekker prikkelend contrasteert met het zoet van de Malibu kokos rum likeur en kokos sorbetijs.
Wij van Rumworld wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2021.
Betrokken organisaties

Meer Caribische recepten
Mojito: geschiedenis én eenvoudig recept
Over de geschiedenis van Mojito bestaan verschillende verhalen.
Arroz con leche
Arroz con leche y coco. Rijst gekookt in melk met cocos raspt. Peruaans voor of na gerecht altijd lekker!
Kesio
Quesillo/ Kesio is het Spaanse verkleinwoord voor kaasje. Kesio is een type kaas uit Zuid-Amerika die wordt bereid met schapen- en...
Antilliaanse sult
Antilliaanse sult. Een traditioneel kerstrecept van Curaçao! Een van de lekkernijen op de Oud en Nieuw tafel bij de meeste Antillianen.
Gestoofde kip
December is weer aangebroken. Hoe zit het met de feestdagen dit jaar? Hoe het coronavirus zich ook ontwikkelt,....
Patacones/ Tostones
Bakbanaan. Groen, geel, bruin of zwart, uitermate populair, in Latijns-Amerikaanse keuken waar ze als geen ander weten hoe ze...
Wat is de lekkerste of beste rum?
Of iets een goede of lekkere rum is, is volledig subjectief, er is geen rangorde van goed tot slecht. Wat een goede of lekkere rum vormt, is...
Kano's van rijpe bakbananen
Rijpe bakbananenkano's is een van mijn favoriete Creoolse gerechten. Ik vind ze lekker met gesmolten kaas uit de oven.