Kerstcocktail

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

za 19 december 2020 - vandaag is het 26-04-2024

Het is weer zover……...kerst! En met kerst hebben we natuurlijk weer een heerlijke cocktail. Dit jaar een cocktail op basis van een scroppino. Deze kerstcocktail is zacht en zoet van smaak met een klein bubbeltje en heeft de perfecte kerst uitstraling. Erg lekker na het kerstdiner maar ook “gewoon” als lekker drankje.

Wat hebben we hiervoor nodig?

  • Barmaatje
  • Blender
  • Champagne glazen (flute)
  • Bar lepel (of lange lepel)
  • Freixenet Carta Nevada
  • Malibu kokos rum likeur
  • Mathieu Teissere watermeloen siroop
  • Kokos sorbetijs

 

Hoe maak je deze kerstcocktail?

  1. Begin met een klein rood laagje in je Champagne glas. Dit doe je door een kleine scheut Mathieu Teissere watermeloen siroop uit te schenken in het glas.
  2. In de blender doe je 3 eetlepels kokos sorbetijs
  3. Voeg 30 ml Malibu kokos rum likeur toe
  4. Blenden tot het 1 vloeibaar geheel is
  5. Schenk het nu voorzichtig uit in het glas. Met de bar lepel zorg je dat de rode kleur en de witte kleur gescheiden blijven in het cocktailglas
  6. Top de cocktail af met de Freixenet Carta Nevada
  7. Bij het opdienen even benadrukken dat je gasten de cocktail NIET roeren. Zou zonde zijn van al je moeite.

 

Deze kerst cocktail zal eenieder verrassen, niet alleen qua uiterlijk, maar ook de smaak is erg bijzonder. Uiteraard kan je ook kiezen voor een andere siroop (aardbei, grenadine, etc)Wil je iets droger? Gebruik dan een “brut” mousserende wijn en natuurlijk kan je de Freixenet ook vervangen door een prosecco of andere mousserende wijn. Heb zelf bewust gekozen voor de Freixenet Carta Nevada omdat deze lekker prikkelend contrasteert met het zoet van de Malibu kokos rum likeur en kokos sorbetijs.

Wij van Rumworld wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2021.

 

 


Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

RumWorld


 Meer Caribische recepten

Droefheid over het overlijden van Richard van den Wittenboer (54)

Met diepe droefheid delen wij het zeer onverwachte overlijden van Richard van den Wittenboer mee.

Latin Magazine Editie September 2022

September 2022: En daar zijn we zijn er weer!We hadden een fantastisch mooie zomer, vol met allerlei festivals, concerten en nog veel meer..maar bovenal hadden we heel veel zon, zon, zon of is het son, son, son ?

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

Koek en Zopie (de rum variant)

Als het kouder wordt, hoopt iedereen natuurlijk dat de schaatsen uit het vet kunnen. Lekker rondjes rijden op de ..

De augustus 2021 editie van het Latin-Magazine

Hola a todos!We hopen dat jullie allemaal hebben genoten van jullie vakantie of wellicht nog aan het genieten zijn! Deze maand zit het Latin-Magazine weer vol met nieuws uit de Latinwereld.

Time flies when you're having RUM!

De Ron miel de Canarias. Een schat met een geografische denominatie Ron miel is vandaag de dag nog steeds een onher..

Advertorial

Playa cafe Waalzicht

Online tasting: Welkom in de Nederlandse zomer van 2021!

De zomer met heerlijk zomers weer en waar iets mag mag eigenlijk nog niets kan. Wat kunnen we hieraan doen? ONLINE TASTINGS!

Bruine Nasi

Deze Surinaamse nasi is dus mijn interpretatie!!!

Surinaamse bami met kip en gambas voor 4 personen

Surinaamse bami is een van de makkelijkste Surinaamse gerechten die er is om te maken.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Pimento Ginger Beer

Laten we het deze keer eens hebben over Ginger Beer en Ginger Ale en dan vooral over Pimento Drink.

LatinWorld Recept: Burrito

LatinWorld recept: Burrito, een heerlijk Mexicaans pakketje, envelopje van deeg, gevuld met kip en bonen.