Dansschool Latinbootcamp.nl vaart nieuwe koers en richt zich volledig op koken voor ouderen.

Delen via Whatsapp  

wo 15 april 2020 - vandaag is het 30-01-2023

Uit de keuken van deze dansschool in Rotterdam komt tijdelijk de lekkerste saotosoep en okersoep

We vinden het te gek hoe creatief ondernemers omgaan met de huidige tegenslagen. Miquil van Latin Bootcamp besloot zijn dansschool tijdelijk om te toveren tot keuken. Nu staan er elke dag vier mensen de lekkerste, megagezonde soepen te maken om ons – en vooral ook de ouderen – op de been te houden.

We hebben het niet over erwtensoep of tomatensoep, maar over van die rijkgevulde Surinaams-Caribische gerechten, zoals saotosoep, okersoep, cassavesoep en gritibanasoep. Iedere dag staat er iets anders op het menu – naast de soep vaak ook een special van de dag. Alles wordt bereid door een wisselend team onder leiding van Len, naar de recepten van haar moeder.

Eerste keer okersoep

Gisteravond stond er een gezellig tasje voor de deur van dit thuiswerkkantoor, met daarin gevaarlijk lekkere gele sambal, een bakje rijst en… okersoep. Miquil waarschuwde meerdere keren dat de smaak van okra niet voor iedereen is weggelegd, maar dat het vooral waanzinnig gezond is. “Dat zegt mijn oma altijd.”

Supervers en vol liefde

Dan zien we het maar als medicijn, dachten we, en dapper namen we een hap. Nou, dat wás ons toch een partijtje lekker! Man, man, man. Geen idee hoe sommige mensen hieraan moeten wennen. Je proeft de liefde, het is supervers en dan weet je ook nog eens dat het goed is voor je lijf. We snappen meteen de reactie die Miquil regelmatig hoort: “Alsof mijn oma gekookt heeft.”

 

Krakti supu

Miquil: “In het pand van Latin Bootcamp, dat we Avenue Nine hebben genoemd, hadden we al een paar keer een thema-eetevent georganiseerd, zoals krab(u)dag. Dat was heel succesvol; soms kwamen er op één dag wel negentig mensen eten. Ondernemer als ik ben, denk ik in oplossingen, niet in problemen. Dus toen we moesten stoppen met dansles en ik zag dat mensen zich steeds meer zorgen maakten om hun gezondheid, dacht ik al snel: laten we iets met krachtige soepen (krakti supu) gaan doen!” En: die Krab(u)dag houden ze erin, om de week op zaterdag, met een speciale Krab(u)dag at HOME! Zo geniet je gewoon thuis van die verrukkelijke krab of garnalen in masala.

Opkikker voor de oudjes

En nu rijdt Miquil dus heel Rotterdam door, en verder weg zelfs. Veel langs verpleeghuizen. Een klant sponsorde zelfs honderd euro, zodat Miquil tien van zijn ‘krachtige soepen’ bij oudere mensen kon langsbrengen, omdat juist die deze opkikker goed kunnen gebruiken nu. Gelukkig rijdt Miquil niet in z’n eentje: meerdere vrijwilligers hebben aangeboden om ook wekelijks een ronde te rijden en soepen af te leveren. Wil jij ook soep rondbrengen bij oudere mensen, en zo meehelpen ze een gezonde boost te geven? Alle hulp is meer dan welkom!

 

Mooie verhalen

Het levert mooie verhalen op. Miquil: “Laatst ging ik soep afleveren bij Mevrouw Breeveld. Ze kwam in haar rollator naar beneden, helemaal ingepakt om zichzelf te beschermen: handschoenen, dingetje op haar hoofd… Toen ik dat zag dacht ik: hiervoor doe ik het, dit vind ik oprecht heel gaaf.”


Zo bestel je zo’n krachtige soep

En wil jij je immuunsysteem, de lekkerbek in jou én die creatieve ondernemer Miquil een lol doen? Bestel dan vooral zo’n lekkere ‘krachtige’ soep! Dat kan iedere avond tot 17.00 uur. Volg de Facebookpagina van Avenue Nine voor het menu, en meld je hier aan!

Bron: https://indebuurt.nl/rotterdam/eten-drinken/uit-de-keuken-van-deze-dansschool-komt-tijdelijk-de-lekkerste-saotosoep-en-okersoep~125458/

 

Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

LatinBootcamp.nl


 Meer Caribische recepten

Latin Magazine Editie September 2022

September 2022: En daar zijn we zijn er weer!We hadden een fantastisch mooie zomer, vol met allerlei festivals, concerten en nog veel meer..maar bovenal hadden we heel veel zon, zon, zon of is het son, son, son ?

Koek en Zopie (de rum variant)

Als het kouder wordt, hoopt iedereen natuurlijk dat de schaatsen uit het vet kunnen. Lekker rondjes rijden op de ..

Advertorial

Benefietconcert - Cuba - Elito Revé y su Charangón 31-03-2023

De augustus 2021 editie van het Latin-Magazine

Hola a todos!We hopen dat jullie allemaal hebben genoten van jullie vakantie of wellicht nog aan het genieten zijn! Deze maand zit het Latin-Magazine weer vol met nieuws uit de Latinwereld.

Time flies when you're having RUM!

De Ron miel de Canarias. Een schat met een geografische denominatie Ron miel is vandaag de dag nog steeds een onher..

Online tasting: Welkom in de Nederlandse zomer van 2021!

De zomer met heerlijk zomers weer en waar iets mag mag eigenlijk nog niets kan. Wat kunnen we hieraan doen? ONLINE TASTINGS!

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Bruine Nasi

Deze Surinaamse nasi is dus mijn interpretatie!!!

Surinaamse bami met kip en gambas voor 4 personen

Surinaamse bami is een van de makkelijkste Surinaamse gerechten die er is om te maken.

Pimento Ginger Beer

Laten we het deze keer eens hebben over Ginger Beer en Ginger Ale en dan vooral over Pimento Drink.

LatinWorld Recept: Burrito

LatinWorld recept: Burrito, een heerlijk Mexicaans pakketje, envelopje van deeg, gevuld met kip en bonen.

Sangria

Sangría wie kent het niet. Tegenwoordig overal te koop gewoon uit een flesje bij de supermarkt.