Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Viral Salsa @ ArnhemMissie is om zoveel mogelijk mensen aan te steken met het Salsa virus en andere Latijns-Amerikaanse dansen. Let`s go viral!

Viral Salsa is een dansschool, gespecialiseerd in Salsa. Daarnaast leert men gaandeweg andere exotische dansen als Bachata, Merengue, Chachachá en Kizomba. De lessen zijn klassikaal, maar workshops en privé lessen op maat behoren ook tot de opties.

Bij Viral Salsa leer je verschillende danssoorten, zodat je op welk dansfeest dan ook zo ‘allround’ mogelijk bent. Hieronder volgt een lijst met onze danssoorten. Per danssoort wordt er een korte historie beschreven en ook staat er op welk cursusniveau je met de dans gaat kennismaken. Je kunt ook naar de bijbehorende muziek luisteren via je Spotify account.

Salsa:          

In het kort omschreven is deze dans het resultaat van een muzikale evolutie van verschillende Latijns-Amerikaanse ritmes.

Velen beweren dat de dans oorspronkelijk uit Cuba komt, maar de term “salsa” was midden jaren zeventig in New York ontstaan. De term refereert naar verschillende muziekstijlen, waaronder Rhumba, Són Montuno, Guaracha, Mambo, Chachachá, Danzón, Són, Guguanco, Cubop, Guajira, Charanga, Cumbia, Plena, Bomba, Festejo en Merengue. Sommigen van deze zijn als losse dans gebleven, terwijl er een aantal gemixed zijn om “salsa” te vormen.

Op onze dansschool leer je eerst de L.A. style - ook wel Salsa on 1 genoemd - bij de beginners en half gevorderden (Intermediate). Bij de gevorderden (Advanced) zal de New York style, Salsa on 2,  meer aan bod komen. Hier komt meer controle, timing, precisie en techniek bij kijken.

Merengue:

Deze dans is ontstaan in de Dominicaanse Republiek. Gek genoeg werd deze dans als propagandamiddel in dat land gebruikt door een van de hardste dictators ooit in Latijns-Amerika: Rafael Trujillo. Eenmaal aan de macht, werd Merengue als een nationaal (lees: politiek) symbool gepresenteerd. Artiesten vonden de politieke controle op hun muziek niet prettig en vluchtten naar Puerto Rico en New York. Zo spreidde Merengue zich verder uit over de wereld.

Bij Viral Salsa leer je deze dans bij je eerste beginnerscursus, zodat je makkelijk een ritmische dans je eigen kunt maken. Makkelijk, omdat je op elke tel van de ritme gewoon door kan stappen en deze dans weinig denkwerk vereist.

Kizomba:

Van oorsprong een Angolese dans, wat ‘feest’ betekent. Het is een mix van de Braziliaanse Zouk en de Angolese Semba. Kizomba wordt ook wel de ‘Afrikaanse Tango’ genoemd, vanwege de partnerhouding: die is warm en dichterbij dan elk andere dans.

Omdat deze dans in Europese salsafeesten niet meer weg te denken valt, kun je een aantal basics tijdens de tweede beginnerscursus leren.

Chachachá:

Enrique Jorrín, een Cubaanse violist en orkestdirecteur, experimenteerde in 1948 met de Cubaanse Danzón en het resulteerde in deze muziek. Wanneer de dansers hierop bewogen, maakte hun voeten een cha-cha-cha geluid.

Vanaf de Intermediate groep zul je deze dans leren. Tempo van de dans is niet te snel en niet te langzaam, dus het is snel onder de knie te krijgen. Chachachá is een voorbereiding voor de Salsa on 2, die je vanaf de gevorderde groepen (Advanced) zult krijgen.

Bachata:

Net als de Merengue, is deze dans ontstaan in het Dominicaanse Republiek. De liedjes gaan vaak over gebroken liefdes. De letterlijke betekenis van Bachata is ‘musica de amargue’, oftewel muziek van bitterheid. De dans is heel anders dan Salsa of Merengue, maar de intensiteit en sensualiteit is net zo sterk, of wellicht wel sterker.

Deze dans zal ook zijn intrede doen in de Intermediate cursussen. Op elke feest wordt Bachata nog steeds gedraaid, dus wij bereiden jullie ook daarop voor.

Francis Lacanilao

GSM: 06-360 21 608

E-mail: info@viralsalsa.nl

Adressen danslocaties:

Schubertstraat 1, 6661 AW, ELST (Gemeente Overbetuwe)

Harnjesweg 84, 6706 AV, WAGENINGEN

Postadres:

Schoolmeesterwaard 17, 6846 EG, Arnhem   
adres Schoolmeesterwaard 17
plaats 6846 EG Arnhem
telefoon +31636021608
Latin dansschool
 
email info@viralsalsa.nl
zie ook http://www.viralsalsa.nl/

https://www.facebook.com/viralsalsa

https://twitter.com/ViralSalsa
 
Routeplanner naar Viral Salsa

Latin dansscholen in de buurt

Soy Cuba Salsa Cubana Dansschool

Arnhem
Latin dansschool

Fusion Dance Night

Arnhem
Latin dansschool

Vamos Salsa

Arnhem
Latin dansschool

Ziko`s Salsa Dansschool

Arnhem
Latin dansschool

Salsa Contigo

Arnhem
Latin dansschool

Arends Sportcentrum

Arnhem
Sportschool met latin

Watapana Dance Company

Arnhem
Latin dansschool

The Kizz Effect

Arnhem
Latin dansschool

Versteegh Dance Masters

Arnhem
Stijldansschool met latin

YASALSA

Arnhem
Latin dansschool

Amor de Tango Arnhem/Utrecht

Arnhem
Latin dansschool

Salsa BailaDos

Nijmegen
Latin dansschool

Salsa con Yoli

Wageningen
Latin dansschool

Let-in Dance

Nijmegen
Latin dansschool

22tango Argentijnse en NeoTango NIjmegen

Nijmegen
Latin dansschool

Fusion Latina

Nijmegen
Latin dansschool

Swingpoint Dance & Sports

Wageningen
Latin dansschool

LAfrique Dance Company

Wageningen
Latin dansschool