Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Fusion Latina @ Nijmegen

Ook wel: Fusion Latina Salsa DansschoolBij Fusion Latina ben je op het juiste adres als je de verschillende Latijnsamerikaanse dansstijlen en ritmes wilt leren! Enkele van deze ritmes zijn Salsa/Mambo, Merengue, Son en Bachata.

Naast het leren dansen van de Mambo in los Angeles-Style leer je ook te dansen op de Latijnsamerikaanse manier! Hierdoor kun je ook gewoon lekker meedansen als je naar Latijnsamerika op vakantie gaat!

Wil je nu beginnen met salsa of ben je al een salsa dansliefhebber en zoek je verder ontwikkeling in de verschillende stijlen? Aarzel niet meer en kom gezellig naar onze gratis proeflessen!!

Ben je een vrouw en heb je nog geen vaste danspartner? Geen probleem, Salsa Dansschool Fusion Latina biedt je de op maat voor vrouwen ontwikkelde cursus "Ladies Freestyling". Bij alle cursussen is de motto: "leren te spelen met de maat en niet toelaten dat de maat met je speelt".

Neem ook contact op voor de mogelijkheden van zaalverhuur!

Hier wordt er informatie gegeven over verschillende soorten latijnse dansstijlen.

Er staat een beetje geschiedenis bij en er wordt uitgelegd hoe de verschillende ritmes gaan.

Cumbia Van oorsprong afkomstig uit het Atlantische kustgebied van Colombia. De Cumbia stamt uit de tijd van de slavernij. Met de Cumbia protesteerden de slaven tegen hun meesters. Bij Cumbia worden voornamelijk percussie-instrumenten gebruikt; deze gaan vergezeld met zang en eenvoudige blasinstrumenten, zoals de Gaita. Voorbeelden van typische instrumenten die in de Cumbia worden gebruikt zijn:

- Tambor alegre (percussie met handen)

- Llamador (percussie met handen)

- Tambora (percussie met stokken)

- Guacho (zadeninstrument)

- Gaita (blaasinstrument)

Mambo De Mambo ontwikkelde zich eind jaren dertig, begin jaren veertig, in Cuba. De Mambo is diep geworteld in Afrikaanse ritmes en spirituele praktijken, die via slavernij op Cuba terechtkwamen. De term Mambo werd in de twintigste eeuw gebruikt om het ritme aan te duiden van de danzoncomposities van Orestes Lopez.

Damasio Perez Prado, een begenadigd componist en getalenteerd bandleider, verbeterde dit ritme en was een groot promotor van de Mambo. De Mambokoorts verspreide zich snel over de VS en inspireerde dansers tot improvisatiekunsten en zorgden voor rages in de vernieuwde nachtclubs van New York.

Op de dansvloer is de Mambo nog steeds springlevend. Dat is grotendeels te danken aan de energie en toewijding van Eddie Torres, een internationaal bekende professionele danser en dansleraar uit New York.

De oorspronkelijke basis van de dans bestond uit een eenvoudige linkerstap waarna de rechtervoet met de tenen de dansvloer aanraakte; dit patroon werd gevolgd door een stap met rechts en het aantikken van de vloer met de tenen naar links. Tegelijkertijd beweegt het bekken ritmisch naar voren en naar achteren.

Merengue Oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek. Bij het dansen is Merengue een van de snelste ritmes, hij wordt op een maat van 2 tellen gedanst. In het algemeen kan worden gezegd dan Merengue, net als Salsa, een mengsel van verschillende muziekgenres is.

Son Son was de meest populaire dans- en muziekgenre in het begin van de 20ste eeuw. Het ritme wordt bepaald door een maat van 4 tellen. Bij het dansen zijn de eerste 3 tellen bewegelijk en de vierde een pauze. Son is meestal langzamer dan Salsa en erg in cadans.

Salsa Salsa kan doodeenvoudig gedefinieerd worden als een snelle Son. Salsa is een mengsel van verschillende ritmes en wordt net als de Son op een maat van 4 tellen gedanst, dus met 3 bewegelijke tellen en een pauze. Muzikaal is Salsa minder nauwkeurig dan Son en laat zich gemakkelijker beinvloeden door aandere muziekgenres. Daarom bestaan er verschillende varianten van de Salsa, zoals bijvoorbeeld:

- Salsa Raï (Salsa met Arabische invloeden)

- Latin Jazz (Salsa met elementen uit de Jazz zonder vocals)

- Salsa Descarga (improvisatie van verschillende instrumenten en vocals)

- Salsa Romantica (mengsel van Salsa met Bolero)

   
adres Tweede Walstraat 118
plaats 6511 LW Nijmegen
telefoon +31-624895667
Latin dansschool
 
email info@fusionlatina.nl
zie ook http://www.fusionlatina.nl/

https://www.facebook.com/FusionLatina.nl
 

Latin agenda Fusion Latina

Nieuws

Salsa dansschool in de spotlight : Fusion Latina

SALSA DANSSCHOOL FUSION LATINA bestaat dit jaar 15 jaar en is een van de toonaan..


Routeplanner naar Fusion Latina

Latin dansscholen in de buurt

Let-in Dance

Nijmegen
Latin dansschool

22tango Argentijnse en NeoTango NIjmegen

Nijmegen
Latin dansschool

Salsa BailaDos

Nijmegen
Latin dansschool

Passion With Flow

Nijmegen
Latin dansschool

Salsa Cubana Nijmegen

Nijmegen
Latin dansschool

Outra Vez

Nijmegen
Latin dansschool

Dansschool Salsa Tipica

Nijmegen
Latin dansschool

Viral Salsa

Arnhem
Latin dansschool

Danscentrum Verhoeven

Cuijk
Stijldansschool met latin

Salsa Contigo

Arnhem
Latin dansschool

Watapana Dance Company

Arnhem
Latin dansschool

Ziko`s Salsa Dansschool

Arnhem
Latin dansschool

Soy Cuba Salsa Cubana Dansschool

Arnhem
Latin dansschool

Fusion Dance Night

Arnhem
Latin dansschool

Vamos Salsa

Arnhem
Latin dansschool

The Kizz Effect

Arnhem
Latin dansschool

Arends Sportcentrum

Arnhem
Sportschool met latin

Get in shape Ravenstein

Ravenstein
Sportschool met latin