Tamales

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

do 19 december 2019 - vandaag is het 08-10-2024

Het is weer tijd om de kookboeken in te duiken of google te raadplegen voor de kerstmaaltijden voor vrienden en familie. Wij van Latin-Magazine hebben weer een paar lekkere kerstmaaltijden voor jullie samengesteld.

Tamales

Het is tijd om kennis te maken met een heerlijk gerecht dat tamales wordt genoemd. In Venezuela staan ​​ze bekend als hallacas. Deze worden gemaakt van drie verschillende soorten vlees. In Colombia, Peru, Ecuador, Bolivia en Mexico hebben ze de naam tamal, maar de ingrediënten, kookmethodes en de producten waarmee ze gecombineerd worden, variëren enorm.

Vandaag brengen we al deze methodes en ingrediënten bij elkaar in een heerlijk recept om zelf tamales te maken.

Wij gaan tamales maken van rijst.

Wat heb je nodig?


Ingrediënten

3 kipfilets of varkenslapjes gekookt en fijngesneden (550 g)

1 zak pruimen zonder pit

1 pot olijven

1 Wortel

1 pot kikkererwten

1 zak krieltjes

2 uien (150 g)

1 eetlepel zout (25 g)

4 kopjes water (440 ml)

3 Spaanse pepertjes (15 g)

1 teentje knoflook zonder schil (6 g)

1 kilo rijst

10 bladeren van de bakbanaan (500 g)

2 ½ kopje margarine (250 g)

5 grote tomaten (500 g)

2 kopjes kippenbouillon (220 ml)

4 eetlepels zonnebloemolie (90 ml)

 

 

Bereidingswijze

Allereerst koken we de rijst voor, voordat we ons zorgen gaan maken over de andere ingrediënten. Pak er dus een grote pan bij, vul deze met drie grote kopjes water en voeg de eetlepel zout toe. Voeg daarna ook beetje bij beetje de rijst toe. Als het klaar is laat je die afkoelen. Daarna gebruik je je handen om het te kneden tot een “deeg” waar geen klontjes meer in zitten. Het is belangrijk dat de rijst “het deeg” zacht blijft, zodat je het om de vulling kunt vormen.

Als je denkt dat je rijst meer water nodig heeft, kun je beetje bij beetje wat water toevoegen tot je rijst de juiste consistentie heeft.

Zodra je rijst de juiste consistentie heeft, is het tijd om het op smaak te brengen. Dit kun je doen met zout en peper of met kippenbouillon. Dan nu de saus: breng een pan water aan de kook, voeg dan de tomaten, de knoflook en de ui toe. Laat ze tien minuten koken.

Als het mengsel gaar is, giet je het uit de pan over in een blender om er een saus van te maken.

Pak er vervolgens een andere pan bij en verhit hierin de olie op middelhoog vuur. Laat je saus hierin ongeveer tien minuten bakken. Roer af en toe.

Neem dan een ​​blad van een bakbanaan, deze kun je kopen in de toko, leg er een grote lepels van de rijst op, verspreid het deeg goed, giet er een eetlepel van de saus overheen en voeg tot slot een eetlepel kip toe en elke keer een theelepel van rest van de ingrediënten.

Herhaal de vorige stap telkens met een nieuw blad tot je geen rijst meer hebt.

Wikkel elke tamal in een blad en zorg ervoor dat het goed vastzit, zodat je tamales niet uit elkaar zullen vallen.

Breng tot slot een grote pan water aan de kook en laat de tamales langzaam in het kokende water zakken. Vanwege de kip is het de bedoeling dat je ze goed kookt. Dit duurt ongeveer 50 minuten.

En dan is het genieten geblazen!

 

Meer Kerstrecepten.
Gevulde kip 
Heerlijk hapje, Kerstdrankje en Champagne Cocktail. 
Overzicht van eerder geplubiceerde recepten.


 


Copyright - Disclaimer - Privacy

 In deze Kerst 2019 2019 editie van het Latin-Magazine onder andere:

Geniet van de heerlijkste rum en cocktails

Een lekker hapje, een Kerstdrankje en Champagne Rum Cocktail...

Amor para...Krioyo Food

In de rubriek ‘Amor para….’ de passie van Laika voor krioyo food...

Advertorial

Fiesta Fuego

Amor Para La....

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij iedere maand de passie van een Latin World bezoeker voor het voetlicht. Dit keer bacht..

Tamales

Het is tijd om kennis te maken met een heerlijk gerecht dat tamales wordt genoemd. In Venezuela staan ​​ze bekend als..

Gevulde kip

Kip tijdens het kerstdiner is altijd een goed idee. Simpel en gemakkelijk om te maken. Het kan bijna niet mislukken. Gevulde kip..

Advertorial

Tony Vega en Grupo Galé

Las personas detrás de la Musica Cubana: Alain Perez

‘Honderd jaar eenzaamheid’ op Netflix

“Muchos años después, frente al pelotón de fusilamiento, el coronel Aureliano Buendía había de recordar aquella tarde remota en..

Los animales en la calle Havana & Vinales

Wanneer ik een training geef of een fotografiereis organiseer wil ik graag de nadruk leggen op een onderwerp. Ik vroeg..

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Eindejaar Glamour Salsa Mambo Bachata Party in Rosmalen (den Bosch)

Inmiddels alweer een begrip in Brabant: Salsa, Mambo, Bachata Party van dans..

Ziko`s XXL Party - Christmas edition - Salsa Bachata Zouk Kizomba in Duiven

Wat gaat de tijd snel! Op 21 december is het precies een jaar geleden dat we met dit..

B-day Bash - With Tomi Y Su To Mezclao & Alexis el Mura in Amsterdam

Mocitos Dance School is celebrating it`s 1st anniversary. With a special concert of Tomi..

Fiesta Alegría en Navidad

Een avond lekker genieten in Groningen van de heerlijkste Latin beats met DJ Rettboel, DJ Gordillo en DJ Victorioso...