‘Honderd jaar eenzaamheid’ op Netflix

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

do 19 december 2019 - vandaag is het 25-02-2024

‘Honderd jaar eenzaamheid’ (Cien años de soledad), de wereldberoemde roman van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez, wordt verfilmd in een Netflix-serie.

“Muchos años después, frente al pelotón de fusilamiento, el coronel Aureliano Buendía había de recordar aquella tarde remota en que su padre lo llevó a conocer el hielo”.

“Vele jaren later, staande voor het vuurpeloton, moest kolonel Aureliano Buendía denken aan die lang vervlogen middag, toen zijn vader hem meenam om kennis te maken met het ijs.''

 ‘Honderd jaar eenzaamheid’ (Cien años de soledad), de wereldberoemde roman van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez, wordt verfilmd in een Netflix-serie. De streamingdienst heeft eerder dit jaar de rechten om het verhaal te mogen verfilmen gekocht van de erven Marquez. De familie ging uiteindelijk akkoord omdat Netflix toezegde te voldoen aan de eisen van Marquez dat het in het Spaans verfilmd moest worden en dat het niet, nooit, in één film zou passen. De zoons van García Márquez zullen meewerken als uitvoerend producenten.

In dit beroemde boek van ‘Gabo’ Marquez komt alle tragiek en grootsheid van het Latijns-Amerikaanse continent samen. De briljante toon van Marquez wordt magisch realisme genoemd. De uitdaging voor de verfilmers wordt om de briljante verhalen en zinnen te vertalen in een even briljant filmverhaal en filmbeelden.

Wanneer de serie op Netflix verschijnt en hoeveel seizoenen er zullen worden gemaakt, is nog niet bekend. De serie wordt hoogstwaarschijnlijk voor het grootste deel opgenomen in Colombia waar het verhaal zich ook afspeelt. Gezien de ervaringen met andere Spaanstalige hitseries op Netflix kon onderd jaar eenzaamheid ook wel eens een grote hit worden.

Eén ding is zeker: Nadat je deze serie gezien hebt, kun je nooit meer helemaal neutraal het boek lezen en je eigen beelden erbij vormen. Wel wordt op deze manier dit epische verhaal van dit fantastische continent naar een heel breed publiek gebracht.

De roman van García Márquez is vertaald in meer dan 46 talen, daar zullen nadat de serie uitkomt nog wel weer een paar bij komen.

 


Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

Spaanstalige films en series op Netflix


 In deze Kerst 2019 2019 editie van het Latin-Magazine onder andere:

Geniet van de heerlijkste rum en cocktails

Een lekker hapje, een Kerstdrankje en Champagne Rum Cocktail...

Amor para...Krioyo Food

In de rubriek ‘Amor para….’ de passie van Laika voor krioyo food...

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Amor Para La....

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij iedere maand de passie van een Latin World bezoeker voor het voetlicht. Dit keer bacht..

Tamales

Het is tijd om kennis te maken met een heerlijk gerecht dat tamales wordt genoemd. In Venezuela staan ​​ze bekend als..

Gevulde kip

Kip tijdens het kerstdiner is altijd een goed idee. Simpel en gemakkelijk om te maken. Het kan bijna niet mislukken. Gevulde kip..

Advertorial

Stepr salsa dansen in Utrecht

Las personas detrás de la Musica Cubana: Alain Perez

‘Honderd jaar eenzaamheid’ op Netflix

“Muchos años después, frente al pelotón de fusilamiento, el coronel Aureliano Buendía había de recordar aquella tarde remota en..

Los animales en la calle Havana & Vinales

Wanneer ik een training geef of een fotografiereis organiseer wil ik graag de nadruk leggen op een onderwerp. Ik vroeg..

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

Eindejaar Glamour Salsa Mambo Bachata Party in Rosmalen (den Bosch)

Inmiddels alweer een begrip in Brabant: Salsa, Mambo, Bachata Party van dans..

Ziko`s XXL Party - Christmas edition - Salsa Bachata Zouk Kizomba in Duiven

Wat gaat de tijd snel! Op 21 december is het precies een jaar geleden dat we met dit..

B-day Bash - With Tomi Y Su To Mezclao & Alexis el Mura in Amsterdam

Mocitos Dance School is celebrating it`s 1st anniversary. With a special concert of Tomi..

Fiesta Alegría en Navidad

Een avond lekker genieten in Groningen van de heerlijkste Latin beats met DJ Rettboel, DJ Gordillo en DJ Victorioso...