Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Salsa Dansacademie Salsiando @ Leiden

Ook wel: SalsiandoSalsiando is een salsa dansschool waar Cubaanse salsa gedanst wordt. De hoofddocent en eigenaar van de dansschool Rafael Sassy Rodriguez danst al zijn hele leven en is afgestudeerd aan het Conservatorio Nacional de Danza y Arte in Cuba in Havana.

Dat is best bijzonder want er zijn in Nederland maar weinig salsa-docenten met zo’n achtergrond. Rafael wil de cursisten echt leren dansen. En dat is volgens hem veel meer dan het leren van pasjes en figuren. Een echte danser is creatief en maakt eigen variaties, heeft controle over zijn lichaam, speelt met de muziek, kent verschillende ritmes en kan deze toepassen. Maar bovenal gaat het bij salsadansen om plezier en gezelligheid.

Rafael is er in geslaagd om in Leiden een klein stukje Cuba neer te zetten. Iedereen die in Cuba is geweest herkend in Salsiando de vriendelijke ongedwongen sfeer die zo typerend is voor Cuba.

Ontstaan Salsa en hoe dansen wij het...

Salsa is ontstaan doordat de Europese muziek zich in de koloniën vermengde met de Afrikaanse muziek van de slaven. Zo leidde de introductie van de Franse contradanse in Cuba tot het ontstaan van de son en zorgde de combinatie van traditionele Afro-Cubaanse muziek en jazz in de jaren ’40 van de 20e eeuw voor het onstaan van de mambo. Ook de chachacha is een mengvorm van Europese en Afro-Cubaanse muziek.

Toen Fidel Castro eind vijftiger jaren aan de macht kwam, vluchtten veel Cubanen naar de Verenigde Staten. De Cubaanse muziek werd hier heel populair en voor het gemak werden de verschillende muzieksoorten onder de naam salsa samengebracht. Hoewel de manier van dansen op deze muziek eigelijk Casino heet, duurde het niet lang voordat ook de dans Salsa genoemd werd.

In Salsiando wordt échte salsa gedanst: een mix van alle verschillende ritmes en stijlen die in onder deze naam vallen. Ook de nieuwste Cubaanse ritmes zoals ’salsaton’ en timba horen hier natuurlijk bij.

Een stukje tekst wat bij een dansschool hoort....

Roken Sinds 1 juli 2008 mag er niet meer gerookt worden bij Salsiando. Je mag wel in een pauze naar buiten, en er verder geen last van wordt gemeld.

Parkeren Parkeren kan gratis, bijna voor de deur.

Etiquette Draag geen slippers. Laarzen of schoenen met profiel zoals sneakers zijn extra belastend op de enkels en knieen en kunnen tot blessures leiden.

???Hygiëne vooraf Je danst dicht bij elkaar dus niets is zo vervelend als zweetlucht en slechte adem.??? Van te voren douchen en tandenpoetsen zijn een must. Vermijd knoflook. Gebruik (met mate) deodorant, aftershave, parfum. ??????Draag geen te losse, rondzwierende of scherpe  attributen (riem, ketting, ring).

?????????Uitnodigen Meestal vraagt de heer de dame ten dans, maar omgekeerd mag in deze moderne tijd ook. Wees niet opdringerig als je met iemand wil dansen. Blijf beleefd en monopoliseer niemand. Geef iedereen de kans om met iedereen te dansen. Hou rekening met het niveau van je partner.?????? Vermijd dat het zweet van je neus druipt.

???Op de dansvloer??? Vermijd botsingen. Kijk uit. Stuur en verwittig je partner. Pas je aan door kleinere pasjes en minder extravagante figuren te maken of gewoon even stoppen. Als je toch botst, bied dan je excuses aan. Sta niet stil op de dansvloer om na te denken, te discussiëren of bij te praten. Dat kan ook naast de dansvloer. Loop niet dwars over de vloer en tussen de dansers, maar rond de vloer (vb. als je iets te drinken haalt).??????

   
adres Willem Barentszstraat 39
plaats 2315 TZ Leiden
telefoon Nvt
Latin dansschool
 
email Info@salsiando.nl
zie ook http://www.salsiando.com/

https://www.facebook.com/Salsiando
 
Routeplanner naar Salsa Dansacademie Salsiando

Fotoalbums


Latin dansscholen in de buurt

DanceLex

Leiden
Latin dansschool

Salsamba

Leiden
Latin dansschool

Dans voor Mij

Leiden
Latin dansschool

Dependans

Leiden
Latin dansschool

Dos Bailadores

Leiderdorp
Latin dansschool

Libertango

Leiden
Latin dansschool

Leids Dans- en Uitgaanscentrum

Leiden
Latin dansschool

Danscentrum Lammenschans

Leiden
Latin dansschool

VW Dance Studio

Voorhout
Latin dansschool

Have Fun On Salsa

Alphen aan den Rijn
Latin dansschool

Salsadanza

Alphen aan den Rijn
Latin dansschool

Havanando

Zoetermeer
Latin dansschool

Latin Supreme

Zoetermeer
Latin dansschool

Danslessen Salsa Prisiri

Den Haag
Latin dansschool

Mi Zjilea Dance

Den Haag
Latin dansschool

Megaplaza-Starlight

Den Haag
Latin dansschool

eStilo-Dance

Den Haag
Latin dansschool

Dansinstituur Wim Lier

Den Haag
Latin dansschool