Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Salsa Bailinho @ LeeuwardenDansschool die lesgeeft in Groningen en in Leeuwarden.

 

André

Deze salsa-holic heeft het dansen duidelijk in zijn bloed. Van jongs af aan heeft de in Curaçao geboren André al kennis gemaakt met verschillende soorten stijlen muziek. Naast de salsa was ook de merengue en kadans een dansstijl die hij zichzelf al op jonge leeftijd eigen had gemaakt. Toen hij op 18 jarige leeftijd naar Nederland kwam heeft hij deze zeer gevarieerde dansachtergrond gebruikt en door middel van het opdoen van veel ervaring bij diverse salsascholen het omgetoverd tot wat het nu is; namelijk zijn eigen salsaschool. André is samen met Regina de oprichter en eigenaar van Salsa Bailinho. Zijn manier van lesgeven kenmerkt zich vooral door zijn aanstekelijke enthousiasme, vele figuren en zeer scherp inzicht op de gehanteerde techniek. Zijn lessen zijn niet alleen zeer leerzaam, maar hij zorgt er ook voor dat de cursisten zich goed vermaken.

 

Regina

Geboren op het zonnige Curaçao en getogen door Portugese ouders. Sensualiteit gecombineerd met een lach, dat is Regina! Regina startte haar dansgeschiedenis in 1999 nadat ze op Curaçao haar middelbare school had afgemaakt en naar Nederland kwam om verder te studeren. Meteen in Nederland aangekomen is haar salsadrive ontstaan toen ze Andre tegenkwam. Vanaf dat moment is haar talent echt tot zijn recht gekomen en is ze zich in een razend tempo gaan ontwikkelen. Samen zijn ze dan ook meteen de Salsaschool Bailinho begonnen waaraan ze haar hart verpand heeft en de salsa als podium gebruikt voor de Latijns-Amerikaanse cultuur in de breedste zin van het woord!


Salsadansen is op het moment erg populair. Overal in Nederland worden salsa-cursussen gegeven. Oorspronkelijk komt de dans uit het Caribische gebied. Salsa, wat letterlijk saus betekent, is het resultaat van Spaanstalige, Caribische en Afrikaanse muziekstijlen die het beste van hun eigen muziek-ingrediënten bij elkaar hebben gevoegd tot een zeer smakelijk geheel! En wie eenmaal aan de Salsa heeft geproefd...

LA-stijl

Na de samensmelting van de diverse smaken ontstonden er drie hoofdstromingen. De Cubaanse salsa, de New York stijl en de Los Angeles oftewel LA-stijl. Deze laatstgenoemde stijl is ook de stijl welke wordt gegeven binnen onze dansschool.

Kenmerkend van deze stijl is dat er op “een lijn” gedanst wordt. Veelal blijft de man tijdens een figuur op een plaats dansen terwijl de vrouw zich in de figuren van de ene kant naar de andere kant van de man verplaatst. Deze stijl is voor het oog de meest indrukwekkende salsastijl en verklaart waarom juist deze dansstijl zo populair is in Europa.

De Geboorte van de salsa  

Niemand weet exact waar de salsa precies is ontstaan. Maar men zegt dat Cuba het geboorteland is van de huidige salsa. Hier zou de muziek van Afrikaanse slaven zich voor het eerst hebben vermengde met de Spaanse ritmes.

Traditioneel Cubaans

Deze muziekgroepen hadden met hun kruiken een evenwicht gevonden tussen Spaanse en Afrikaanse elementen, waaruit de kern van de muzikale identiteit van Cuba, `de Son`, is ontstaan. Dit gaf de muziek een harmonisch en ritmisch patroon, waarvan we de basis nu herkennen als Salsa.

Na de Tweede Wereldoorlog trokken veel Latino’s, waaronder Cubanen, Colombianen, Puerto Ricanen en Venezolanen naar de Verenigde Staten. Er werden hierdoor veel nieuwe, maar vooral verschillende muziekinvloeden geintroduceerd. Om het eenvoudiger te maken voor iedereen werden alle Latijns Amerikaanse ritmes onder de naam Salsa gebracht. Salsa is dus eigenlijk een verzamelnaam van verschillende Latijns Amerikaanse muziekgenres.

Salsa was toen en nog steeds een manier van leven voor ongeveer 15 miljoen Latijns-Amerikanen. Salsa was een manier  om al het verdriet en om alle zorgen te vergeten. Salsa was uitgegroeid tot meer dan een muziekgenre alleen. Veel mensen in Latijns Amerika stonden met salsa op en ze gaan er mee naar bed. Zonder salsa bleef er weinig voor hen over. Het was hun enige afleiding en manier om te kunnen ontspannen.

Salsa is een spel tussen twee mensen. Zodra men de basis-passen beheerst, worden er eigen variaties en creativiteit ontwikkeld. Er is geen sprake van een vaste choreografie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld ballroom dansen of ballet. Elke salsadanser ontwikkeld zijn eigen stijl, waarbij het eigen improvisatietalent en creativiteit sleutelwoorden zijn! 

Bedrijven

Bent u op zoek naar een leuke invulling voor uw bedrijfsfeest of personeelsuitje? Leer uw collega’s kennen in een ontspannen sfeer tijdens een salsaworkshop, het middel wat bij uitstek geschikt is als team-buidings-activiteit!
Vanwege de hoge mate van interactiviteit is het dus de ideale manier om je collega’s op een andere manier te leren kennen! Leiden en volgen, elkaar blindelings vertrouwen, synergie met elkaar kweken, ziet u de overeenkomsten met het bedrijfsleven?

De kosten voor een workshop hangen o.a. af van het aantal deelnemers, het aantal docenten, hoe lang de workshop moet duren en uiteraard de lokatie.

Prijzen workshop zijn vanaf 135 euro en optioneel een demonstratie 45 euro(alleen i.c.m. workshop). Alleen een demonstratie boeken kan ook: prijzen zijn dan vanaf 135 euro.

Workshops

Organiseer je een feestje, zoek je naar een leuke act voor een bruiloft of wil je gewoon een leuke dynamische workshop? Wij zullen ervoor zorgen dat alle voetjes van de vloer gaan! Salsa is leuk voor iedereen. Het is feestelijk, explosief, humoristisch, verleidelijk en geschikt voor iedereen: Hoe jong of oud je bent, waar je vandaan komt, of je al salsa ervaring hebt of wat je verder ook doet; het maakt niet uit! Iedereen kan plezier beleven aan deze ritmische en vrolijke dans.

De kosten van een workshop hangen af van o.a. het aantal deelnemers, aantal docenten, lokatie, muziek etc. Een workshop duurt meestal 1 tot 1,5 uur en wordt altijd afgesloten met een demonstratie.

Prijzen workshop zijn vanaf 95 euro en optioneel een demonstratie 25 euro(alleen i.c.m. workshop). Alleen een demonstratie boeken kan ook: prijzen zijn dan vanaf 95 euro.

Boeken?

Mocht u geïnteresseerd zijn en wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte neem dan contact op via salsa@bailinho.nl
of via mob. nr. 06 278 49 420. (maandag t/m vrijdag tussen 11.30 uur en 17.30 uur).

 

lesadressen

Wijkcentrum Schieringen
Egelantierstraat 5

Buurthuis Rengerspark
Singelstraat 22

Paddy O`Ryan
Tweebaksmarkt 49   
plaats Leeuwarden
telefoon 0627849420 - 0616117787
Latin dansschool
 
email info.regina@bailinho.nl salsa@bailinho.nl
zie ook http://www.bailinho.nl/

http://www.facebook.com/SalsaBailinho

http://twitter.com/#!/salsabailinho

http://www.youtube.com/user/DansschoolBailinho
 
Routeplanner naar Salsa Bailinho

Latin dansscholen in de buurt

Danscentrum Saco Velt

Leeuwarden
Stijldansschool met latin

Salsa dansclub Oeds

Leeuwarden en Franeker
Latin dansschool

SalsAnna Leeuwarden

Leeuwarden
Latin dansschool

Flamenco & Castagnetten door Kadri Merimaa

Leeuwarden
Latin dansschool

Dansschool Salsa Romos

Leeuwarden
Latin dansschool

Dance Centre Omar Smids

Leeuwarden
Stijldansschool met latin

West Coast Swing Friesland

Leeuwarden
Latin dansschool

Dans & Partyplaza danSida

Drachten
Sportschool met latin

Hildansa

Buitenpost
Latin dansschool

Dancamigos

Gorredijk
Latin dansschool

Faya Dance

Heerenveen
Latin dansschool

Salsero Mboka Dancing Centre

Heerenveen
Latin dansschool

Dans domein Drenth

Wolvega
Stijldansschool met latin

SSV The Blue Toes

Groningen
Stijldansschool met latin

Move in da Zity

Groningen
Sportschool met latin

Dansschool El Son Cubano

Groningen
Latin dansschool

Dansschool KizomBalance

Groningen
Latin dansschool