Theater voor Keti Koti: familievoorstelling In Kleur (8+)

Delen via Whatsapp  

wo 15 juni 2022 - vandaag is het 29-11-2022

De Toneelmakerij, Theater De Krakeling en Urban Myth slaan de handen ineen met een programma dat aansluit bij het initiatief Theater voor Keti Koti, op 30 juni en 1 juli 2022. Podia en gezelschappen presenteren programma’s die verhalen vertellen over het koloniale- en slavernijverleden van ons land.

Sheralynn Adriaansz, Gavin-Viano Fabri, Melissa Knollenburg en Nina van Tongeren schrijven elk een eenakter geïnspireerd op het boek De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam. De vier verhalen vormen de basis van een bijzondere theaterervaring voor ouders en kinderen. Op 30 juni en 1 juli zijn er middagvoorstellingen voor scholen, in de avond spelen we voor publiek.

PROGRAMMA

Tijdens de voorstelling zit het publiek aan lange tafels te kijken en te luisteren naar de verschillende verhalen. Tussen de eenakters door eten we een traditionele Keti Koti maaltijd, die door de slaafgemaakten op de plantages werd gegeten. Deze gerechten werden gemaakt van ingrediënten die ze zelf verbouwden, soms aangevuld met restjes uit huis. In de loop van de tijd is de maaltijd een feestmaal geworden.Tijdens het eten praten, zingen, leren en discussiëren we met elkaar én tafeldame Jeritza Toney over de verhalen die we gehoord en gezien hebben. Aan het eind van de voorstelling vieren we een feestje, vieren we de vrijheid. Het programma duurt 120 minuten, inclusief eten. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.krakeling.nl

MAKERS EN SPELERS

tekst: Sheralynn Adriaansz, Gavin-Viano Fabri, Melissa Knollenburg, Nina van Tongeren artistiek en educatief team: Kees Blijleven, Paulien Geerlings, Michel Hormes, Enver Husicic, Paul Knieriem, Martien Langman, Anoma Ortelee, Jörgen Tjon a Fong, Jeritza Toney met: Denise Aznam, Jaike Belfor, Anton Stephan de Bies, Nancy Masaba met dank aan: Rinia Overman publiciteitsbeeld: Hedy Tjin

De Toneelmakerij wordt ondersteund door het Rijk en de gemeente Amsterdam.Urban Myth wordt ondersteund door Fonds Podiumkunsten.Theater De Krakeling wordt ondersteund door het Amsterdam Fonds voor de Kunst.


Copyright - Disclaimer - Privacy

 Meer Latin nieuws

Cubaanse zanger Pablo Milanes overleden

Pablo Milanés Arias (Bayamo, 24 februari 1943 – Madrid, 22 november 2022) was een Cubaans zanger en dichter.

Latin Magazine Editie november 2022

En dan is het herfst! Na maanden van prachtig weer, ook tot diep in oktober, zijn wij nu in een totaal ander seizoen gekomen.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Tiempo Gezellig | #37: De México: Saemi Tanaka

Conoce la historia de Saemi Tanaka, una chica nacida en Guadalajara, Jalisco, México, qui..

Salsa Domingo Feestdagen

Salsa Domingo Amersfoort is, en blijft ongekend populair bij de vele dansers en dat al 16 jaar lang, non-stop, op de zondagen.

DALDC kampioenschap Salsa/Bachata

18 december: NK Salsa/Bachata voor Solo, Koppels en Teams, Amateurs en Professionals. GEEN inschrijfgeld vo..

Cuba 2022

Het was enorm spannend maar de stap moest ik gewoonweg nemen. Ik zou weer teruggaan, na drie volle jaren, naar Cuba.

Zo 25 dec 2022: Caribbean Xmas Party in Hoofddorp

Twee jaar konden wij niet met Kerst een liveband of dj feest dansen. Caribbean X..

Grupo Ogbeshe y Odarra desde Havana, Cuba

Tijdens mijn laatste bezoek aan Cuba, en met name Havana, kwam ik de nieuwe groep “Ogbeshe y Odarra” tegen. Een verfrissend nieuwe band opgericht midden in de pandemie.

Lees de Herfst editie van het Latin-Magazine

De komende tijd genieten van veel live muziek

Latin Night Fever HALLOWEEN EDITION met Resample Music ft. Rudy Varela

DUS KOM VERKLEED / GEMASKERD IN BLACK & RED DANSEN