Programma Festival Latino Americano Rotterdam 2017 bekend!

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

wo 12 juli 2017 - vandaag is het 26-04-2024

Het programma van het festival is na het bezoeken van tientallen festivals en het zien van honderdtallen films een feit! Met 47 films, drie topconcerten, vijf dagen livemuziek in de foyer, workshops, een mini- en buitenbios, verse cocktails, FLAR-TALKS, kinderprogramma’s, gasten, regisseurs en muzikanten belooft deze tweede editie een grandioos succes te worden. Festival Latino Americano Rotterdam vindt plaats van 23 tot en met 27 augustus 2017 in LantarenVenster Rotterdam.

Cuba in transitie
Vanaf woensdag 23 augustus presenteert het festival vijf dagen lang films, muziek en feesten in Latijns-Amerikaanse sferen met een speciale focus op Cuba. Na de dood van Fidel Castro, de veranderende relaties met de wereld, is Cuba een terugkerend onderwerp in de nieuwsactualiteiten. Het festival presenteert een aantal prachtige en krachtige Cubaanse films waar de Cubaanse realiteit door de ogen van Cubanen is te zien: El Techo, Últimos Días en La Habana (de nieuwste film van Fernando Pérez) Pequeñas Mentiras Piadosas en Santa Y Andres. De openingsfilm Cubajazz van Max Alvim vat het thema van het festival treffend samen: Cuba in transitie.

Film
Het festival vertoont 47 films waarvan 27 Nederlandse filmpremières. Een greep uit het programma: Bad Lucky Goat, een luchtige komedie uit Caribisch Colombia, Una Mujer Fantástica de nieuwste film van Sebastian Lelio (Gloria) die de prijs voor beste script won afgelopen Berlinale (Chili). La Última Tarde, een ontroerende ‘Linklater film’ uit Peru. Era o Hotel Cambridge over vluchtelingen in een kraakpand in Sao Paulo (Brazilië). Prachtige Cubaanse klassiekers: Fresa y Chocolate, Memorias del Subdesarrollo, Suite Habana en Nosotros la Música. En muziekdocumentaires: Elis een prachtige biopic over Elis Regina, Cubajazz de openingsfilm over jazz op Cuba, O Samba geeft je een kijkje in de samba-wereld in Rio en As I Walk Through the Valley over de ontwikkeling van tex-mex muziek.
Dagelijks wordt er dieper ingegaan op relevante thema’s als migratie, verlangens en taboes uit de Cubaanse films tijdens de FLAR-TALKS met gasten, deskundigen en aanwezige regisseurs. Op vrijdagavond is er op het terras van LantarenVenster een – gratis - speciale vertoning van de swingende film The Rolling Stones Olé, olé, olé!

Muziek
De Cubaanse muziek die nog altijd populair en geliefd is, laat in de films én live op het festival horen hoe divers het is. Het muzikale programma brengt inspirerende en opzwepende muziek. Donderdagavond is omgedoopt tot Mexicaanse cumbia-avond met de band Kumbia Boruka! De roots van deze band liggen in de Mexicaanse stad Monterrey, de bakermat van de Mexicaanse cumbia-stijl. Op zaterdagavond staat er een te gekke – dans & feest- Cubaanse band op het podium: Tomi y su TimbaLight, een van Europa’s beste moderne salsa bands. Het festival sluit op zondagavond af met niemand minder dan de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle. Zijn trio, bestaande uit drie Cubanen, speelt moderne jazz waarbij Latijnse ritmes onverwacht voorbijkomen. Niet voor niets zijn de band Tomi y su TimbaLight en Ramón Valle uitgenodigd: de bands sluiten prachtig aan bij het thema van het festival, Cuba in transitie.

Ook verwelkomt het festival de Nederlandse kunstenaar Dick Verdult die de Cúmbia Electrónica ontwikkelde en daarmee Latijns-Amerika in zijn broekzak stak! Hoewel hij in Latijns-Amerika enorm geliefd en beroemd is, is hij in Nederland vrijwel onbekend. Dick Verdult verzorgt een uniek optreden in de foyer en zal bovendien de documentaire die over hem gemaakt werd vertegenwoordigen.

Fiesta
Een Latijns-Amerikaanse sfeer zonder muziek en dans is ondenkbaar: in de feestelijke ‘Latino-foyer’ van LantarenVenster is er iedere dag gevarieerde muziek uit Cuba, Colombia, Brazilië en Argentinië te horen, zowel gratis liveoptredens als van diverse dj’s. Het festival sluit af met live tangomuziek een tangofilm en een tango salon.

Kids
Groot en klein kan tussen alle film- en muziekvoorstellingen door de mini-bios insluipen, waar je mooie (korte) films kunt zien. Een originele sfeervolle Latijns-Amerikaanse attractie. Voor de kleinsten (2 – 8 jaar) is er op zaterdagmiddag een speciale voorstelling in de foyer van De Swingende Giraffen. Zij presenteren hun nieuwe cd!
Ook de familiefilm Tesoros (Mexico) mag niet gemist worden door de kinderen (6+).


Ga voor het festivalprogramma naar:
www.lantarenvenster.nl/flar
www.festivallatinoamericano.nl

Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

Lantaren Venster


 Meer Latin nieuws

Our Latin thing in Oosterpoort Groningen

Op 19 april komt De Oosterpoort tot leven met de betoverende klanken van Our Latin Thing met onder andere Tromboranga.

Argentijnse film: Synopsis Los Delincuentes

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven.

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

All-inclusive Zomer dansreis naar Portugal

Vanuit het zonnige Portugal hebben wij leuk nieuws voor het Latin-Magazine!Een all-inclusive Zomer Dansweek met kennismakingsworkshops Salsa/Merengue/Bachata van 2 t/m 8 juli 2024.

10th Amsterdam Spanish Film Festival

The launch event of the much-anticipated 10th Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) is set to kick off with the gripping and poignant Spanish film "Calladita" (The Quiet Maid) as its opening feature

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado komt naar Nederland

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado, komt van 20 mei tot 27 mei naar Nederland.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Het Uur van de Wolf: Cesária Évora – Diva op blote voeten

Ze wordt ‘de diva op blote voeten’ genoemd, maar wereldster Cesária Évora (1941-2011) was wars van divagedrag.

Nieuw album: va El Pony Pisador

El Pony Pisador gaat in première met zijn verwachte album "Ocells."

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval 2024 zonder podiumprogramma, maar mét straatparade

De organisatie van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval heeft besloten om in 2024 alleen een straatparade te organiseren en geen festival op vrijdagavond en zaterdag te organiseren.

Advertorial

Playa cafe Waalzicht

Salsa Madhouse Triomfantelijke Terugkeer naar Rotterdam’s Maassilo

Salsa Madhouse’s MADHOUSE: Een Triomfantelijke Terugkeer naar Rotterdam’s Maassilo

Reijer Klopman (oprichter Latinnet/world) over Richard

"Geheel onverwacht", "Veel te jong": het zijn allemaal clichés, maar de harde waarheid.