Papaya

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

wo 15 januari 2020

Hoe vaak sta je in de supermarkt met een exotische vrucht in je hand en bij de kassa weten ze niet wat het is? Zegt de kassière mango tegen een papaya? Wat meer bekendheid voor de papaya kan geen kwaad, daarom nu even de spotlights op deze fantastische vrucht.

Papaya

Waar komt papaya vandaan?

Papaya komt van oorsprong uit Zuid Amerika om exact te zijn uit Mexico. Tegenwoordig wordt de vrucht  intensief gekweekt in alle tropische streken, want er is grote vraag naar de vruchten. Het wordt in Europa met name geïmporteerd uit Midden- en Zuid-Amerika. Een papayaboom heeft een kale rechte stam met bovenaan een pruik van bladeren. Vlak hieronder groeien de vruchten in trossen aan de stam.

Wat kun je eten aan de papaya?

 

  • De papayavrucht

De Papaya vruchten koop je zowel rijp als groen. De groene vruchten worden in Thailand veel gebruikt om gezonde salades van te maken.De rijpe vruchten worden gebruikt als fruit. Het wordt gegeten net als meloen. Het is zeer rijk aan vitamine E, B-complex, A (betacaroteen) en C. Ook bevat de vrucht aminozuren, kalk, ijzer en verschillende enzymen.

 

 

  • Papayablad

De bladeren van de papayaplant zijn het meest nuttige maar minder bekende deel van de plant. Het blad bevat nog grotere hoeveelheden voedingsstoffen dan het fruit.  De voedingsstoffen kun je op verschillende manieren tot je nemen. Van de gedroogde bladeren kun je thee zetten, maar nog beter is het om het gedroogde blad door een salade te mengen zodat alles opgenomen wordt door het lichaam. Je kunt de bladeren ook toevoegen aan een stoofpotje van bijvoorbeeld aardappelen en vlees. Van de verse papaya bladeren kan ook een sterk extract getrokken worden wat veel gebruikt wordt om te helpen bij de bestrijding van kanker aangezien dit de beste methode is om snel zoveel mogelijk van de goede bestanddelen van de papaya plant binnen te krijgen. 

 

 

  • Papayapitten

Papaya pitten worden wel toegepast bij de bestrijding van parasieten in het spijsverteringskanaal. Ook worden ze gedroogd wel als een soort peper gemalen en gebruikt.De papaya heeft naast dat het erg lekker is veel goede eigenschappen. Zowel de vrucht als de thee van gedroogde bladeren wordt gebruikt om maag- en darmklachten te verlichten, diabetes en andere ziektes te bestrijden en om de symptomen van het chikungunya en dengue virus te onderdrukken.

‚ÄčIn veel landen geloven mensen dat het extract van papayabladeren en de thee die ervan getrokken kan worden potentie heeft in de strijd tegen kanker.

 


 Meer Latin nieuws

Podcast van Tiempo Gezellig met de Venezolaanse Yido Rossy

In de vierde podcast van Tiempo Gezellig was de Venezolaanse Yido Rossy te gast. Yido is ..

Update: Antilliaanse Feesten 2021 gepland in 2022

Op de vraag of de Antilliaanse Feesten zullen doorgaan in 2021 kunnen we jullie laten..

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Lees de april 2021 editie van het Latin-Magazine

De passie van Ray Bass

Riëndy Holder, aka Mr. Ray Bass, lanceerde eind vorige maand zijn debuut EP ‘Come to my island’: een muzikale ode aan zijn..

Nakomelingen schipbreukslachtoffers

Dit verhaal gaat over nakomelingen van opvarenden van het rampschip ‘Simon...

Bruine Nasi

Deze Surinaamse nasi is dus mijn interpretatie!!!

GRATIS lidmaatschap van PALDA voor Afro Latin Dansprofessionals

PALDA is de enige organisatie die opkomt voor de belangen van de Afro Latin Dans..

Het NK Salsa en Bachata in een nieuw virtueel jasje!

De Corona Pandemie heeft het wedstrijddansen gedwongen een heel ..

'El desorden que dejas' oftewel 'The Mess You Leave Behind

Netflix Kijktip: 'El desorden que dejas' ( de rommel die jij achter laat) gaat over een..

Surinaamse bami met kip en gambas voor 4 personen

Surinaamse bami is een van de makkelijkste Surinaamse gerechten die er is om te maken.