Papaya

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

wo 15 januari 2020

Hoe vaak sta je in de supermarkt met een exotische vrucht in je hand en bij de kassa weten ze niet wat het is? Zegt de kassière mango tegen een papaya? Wat meer bekendheid voor de papaya kan geen kwaad, daarom nu even de spotlights op deze fantastische vrucht.

Papaya

Waar komt papaya vandaan?

Papaya komt van oorsprong uit Zuid Amerika om exact te zijn uit Mexico. Tegenwoordig wordt de vrucht  intensief gekweekt in alle tropische streken, want er is grote vraag naar de vruchten. Het wordt in Europa met name geïmporteerd uit Midden- en Zuid-Amerika. Een papayaboom heeft een kale rechte stam met bovenaan een pruik van bladeren. Vlak hieronder groeien de vruchten in trossen aan de stam.

Wat kun je eten aan de papaya?

 

  • De papayavrucht

De Papaya vruchten koop je zowel rijp als groen. De groene vruchten worden in Thailand veel gebruikt om gezonde salades van te maken.De rijpe vruchten worden gebruikt als fruit. Het wordt gegeten net als meloen. Het is zeer rijk aan vitamine E, B-complex, A (betacaroteen) en C. Ook bevat de vrucht aminozuren, kalk, ijzer en verschillende enzymen.

 

 

  • Papayablad

De bladeren van de papayaplant zijn het meest nuttige maar minder bekende deel van de plant. Het blad bevat nog grotere hoeveelheden voedingsstoffen dan het fruit.  De voedingsstoffen kun je op verschillende manieren tot je nemen. Van de gedroogde bladeren kun je thee zetten, maar nog beter is het om het gedroogde blad door een salade te mengen zodat alles opgenomen wordt door het lichaam. Je kunt de bladeren ook toevoegen aan een stoofpotje van bijvoorbeeld aardappelen en vlees. Van de verse papaya bladeren kan ook een sterk extract getrokken worden wat veel gebruikt wordt om te helpen bij de bestrijding van kanker aangezien dit de beste methode is om snel zoveel mogelijk van de goede bestanddelen van de papaya plant binnen te krijgen. 

 

 

  • Papayapitten

Papaya pitten worden wel toegepast bij de bestrijding van parasieten in het spijsverteringskanaal. Ook worden ze gedroogd wel als een soort peper gemalen en gebruikt.De papaya heeft naast dat het erg lekker is veel goede eigenschappen. Zowel de vrucht als de thee van gedroogde bladeren wordt gebruikt om maag- en darmklachten te verlichten, diabetes en andere ziektes te bestrijden en om de symptomen van het chikungunya en dengue virus te onderdrukken.

​In veel landen geloven mensen dat het extract van papayabladeren en de thee die ervan getrokken kan worden potentie heeft in de strijd tegen kanker.

 


 Meer Latin nieuws

Jose Rivero El Cantor Argentino

Helaas krijgen wij soms triest nieuws. Deze week bereikte ons het bericht dat José Rivero is heengegaan.

Lees de maart 2020 editie van het Latin-Magazine

Lees de maart editie van het Latin-Magazine.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Rumdrankje: Corn ‘n Oil

Dutch Rum ambassadeur Erik Voskamp deelt met ons zijn Corn 'n' Oil recept...

De passie van Shayna Hellemun 'IAmShisha'

IAmShisha biedt met haar bedrijf Fuck Fat Get Fit een totaalconcept aan voor een gezonder leefstijl...

Concert Elito Reve y su Charangon in Rotterdam

Orquesta Reve, beter bekend als 'El Charangon de Elito Reve', is een muziek..

Traditionele Antilliaanse pastechi keshi (kaaspasteitjes)

Wie kent het niet? Zeurende kinderen in de vakantie, mogen we iets bakken?

La Reina Del Sur

La Reina del Sur is een razend populaire serie op Netflix. Dit Amerikaans-Mexicaanse verhaal speelt zich oorspronkelijk af in..

Muzikale Salsa tips in barre tijden

Omdat er met de dag nieuwe maatregelen worden genomen en evenementen met meer dan 100 bezoekers worden afgelast, blijft er..

Viñales een oase van rust op nog geen 3 uur rijden van Havana

Om alvast in de stemming te komen voor de aankomende fotografiereis naar Cuba waar..

Concert Alexander Abreu & Havana d`Primera in Amsterdam wordt verplaatst ivm het coronavirus

Live in Europe heeft ons laten weten dat het..