Festival Afro Latino: LINE-UP 99% COMPLEET!

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

di 6 juni 2017 - vandaag is het 18-04-2024

Het Afro-Latino Festival in Bree is een tropisch muziekfestival. Sinds 1999 presenteert het festival een selectie van de beste artiesten uit Afrika, Latijns Amerika, de Caribische eilanden en Zuid Europa. Behalve veel live muziek kun je ook genieten van tropische dansen, sfeer en cultuur. Ieder jaar een exclusieve, vernieuwende, verrassende en zonnige line-up!

Alvaro Soler

Alvaro Soler

Alvaro Soler werd in 1991 geboren in Barcelona, samen met zijn Duitse vader en Spaans-Belgische moeder verhuisde hij op zijn tiende voor enkele jaren naar Japan, waar hij piano leerde spelen. In 2008, op zijn zeventiende, keerde hij terug naar Barcelona en richtte hij er samen met zijn broer een Indieband 'Urban Lights' op, met best wel wat succes in Spanje. In 2014 koos Alvaro Soler voor een solocarrière en een Spaans repertoire. Het eerste internationale succes volgde al meteen in 2015 met de zomerhit 'El Mismo Sol', een song die in de meeste Europese landen een hit werd. Op verzoek van Jennifer Lopez nam hij het nummer in duet met haar op voor de Amerikaanse markt.

In 2016 volgde alweer een internationale hit met 'Sofia' en om aan te tonen dat zijn hits steeds beter worden, zien we zijn volgende hit er alweer aankomen met 'Animal'.  Alvaro Soler staat garant voor latin pop van hoge kwaliteit waar hij en zijn band vaak gebruik maken van traditionele instrumenten zoals ukelele, marimba, accordeon, fluit of de flamencoklap. In maart dit jaar in Brussel en al eerder op Eurosonic in Groningen bewees hij dat we nog niet alles van deze kerel gezien hebben. Hij staat in ieder geval te popelen om zijn eerste festivaloptreden in België te doen op Afro-Latino!

 

Daddy Yankee

Daddy Yankee

King Daddy will be back! Wie reggaeton zegt, zegt Daddy Yankee. Zo simpel is dat. Zijn monster hit Gasolina uit 2004 zorgde ervoor dat het genre reggaeton in één klap internationaal bekend werd. Hij opende daarmee ook de deuren voor andere artiesten in het genre zoals Don Omar, Tego Calderon, Ivy Queen, Wisin y Yandel,… Geboren als Ramon Luis Ayala in Puerto Rico maakte hij als jonge knaap furore in zowel baseball als muziek. Tijdens een opnamebreak in de studio kreeg hij op straat een verdwaalde kogel in zijn heup, en weg was de baseballcarrière. In de muziek lukte het gelukkig wel, met die kogel nog steeds in zijn heup. Echt waar! Met een hele reeks hits: ‘Gasolina’, ‘Limbo’, ‘Lo Que Paso, Paso’, ‘Ven Conmigo’, ‘Lovumba’, ‘El Amante’,… en een kast vol awards is hij één van de succesvolste urban latin artiesten ooit.

Eind februari 2017 verscheen van hem een nieuwe song 'Despacito' ft. Luis Fonsi in onze Belgische en Nederlandse hitlijsten... Daddy Yankee heerste al een keer op Afro-Latino 2014. Dit jaar wordt het zijn enige show in België!

 

Dj Dyna

Dyna

DJ Dyna, geboren in Paramaribo in Suriname, timmert al enkele jaren met groot succes aan zijn carrière. Hij begon klein als resident DJ in een club in Delft maar al snel ging onder meer Nederland, de Caraïben en Ibiza voor de bijl. Dyna heeft inmiddels ook een populaire eigen show op FunX radio, hét urbanstation van Nederland, met ook best veel Belgische luisteraars!
Een eigen sound hebben is niet veel DJ’s gegeven en die heeft Dyna met zijn ‘Sexed Up Ghostriders’ intussen wel. Dancehall, bubbling en latin house zijn het handelsmerk van Dyna met ‘Round&Round’ feat. F1rstman en Lil’ Kleine als grootste hit tot op heden. First time in Belgium, baby!

 

Edwin Perez

Edwin Perez y La Excelencia

Edwin Perez, bekend als frontman van de legendarische salsa dura band La Excelencia, lanceerde begin 2017 zijn eerste soloplaat 'La Voz del Pueblo'. Veel lovende kritieken volgden op zijn solodebuut met zelfs al direct de officieuze titel van 'beste salsa plaat van 2017'!
Edwin Perez blijft trouw aan het befaamde en steengoede recept van 'salsa dura': veel percussie, harde blazers en pittige, sociaal geëngageerde lyrics. Edwin Perez is dan ook nog eens een podiumbeest, die altijd staat te popelen om concert na concert het publiek in te pakken.
Met La Excelencia zorgde Edwin Perez en zijn bandleden voor een nieuwe generatie van salsa dura bands, maar niets is beter dan de echte pioniers. Naast zijn solowerk zal Edwin Perez en zijn band, met zowat de helft aan gewezen La Excelencia-leden (!), ook de hits van La Excelencia brengen. Ook een exclusief concert voor de Benelux!

 

La Pegatina

La Pegatina

Vorig jaar zorgde La Gran Pegatina (hun éénmalig project als een grotere bandformatie) voor dé apotheose op Afro-Latino! Op algemeen verzoek halen we deze zotte bende uit Barcelona terug naar Bree, om opnieuw de zondagavond af te sluiten.

Hun aanstekelijke mix van rumba catalana met ska en cumbia brengt iedereen aan het feesten. La Pegatina (vertaald: de sticker) dendert op elk podium op een ongeziene energieke en hyperactieve manier. Hun afterparty tussen het volk na hun optreden vorig jaar op Afro-Latino is nu al legendarisch. We zijn alvast klaar om dat nog een keertje over te doen! Jullie ongetwijfeld ook…

 

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez, half Nederlands half Dominicaans, woont momenteel in Miami waar hij begin 2016 een platencontract tekende bij Sony. Zijn verhaal leest als een sprookje, in Nederland begon hij met een derde plaats bij X-Factor in 2011 en daarna koos hij bewust voor een carrière als latin-artiest en werd hij al snel opgemerkt in de Dominicaanse Republiek. Plots hing de producer van salsagrootmeester Marc Anthony aan de lijn of Rolf niet even naar Miami wilde komen… Tuurlijk, senor! Eens in Miami begon het pas echt, talloze concerten en een nummer 1 hit in de Latin Charts in de USA met ‘Por si no te vuelvo a ver’… Sindsdien kan hij in Miami niet meer normaal over straat. 

Deze zomer komt hij voor een maandje terug naar Nederland voor een special event in de Kuip in Rotterdam en slechts één Belgisch concert op... Afro-Latino. Rolf Sanchez komt samen met zijn vaste band Latin Society Orchestra naar Bree, zijn bandleden begeleidden in het verleden ook al grootheden zoals Gilberto Santa Rosa, La India, Issac Delgado,...

 

Vicente Garcia

Vicente Garcia

Met Vincente Garcia strikt Afro-Latino één van de grootste opkomende talenten en vernieuwende artiesten uit de Dominicaanse Republiek. Garcia fabriceert frisse bachata’s maar hij laat ook reggae, ska en andere afro-caribische invloeden los op zijn composities. Toen hij daar zo’n 8 jaar geleden mee begon was dat nieuw in de bachata-scene, de bachatagrootheden Romeo Santos en Prince Royce hebben die vernieuwing gretig overgenomen in hun recente songs.
'Ik wilde de hedendaagse muziek van mijn land verdiepen met traditionele instrumenten en vermengen met de verscheidenheid aan muzikale genres die de Caraïben rijk is' verklaart hij. First time in Belgium!


Online tickets zijn via deze link te koop waar je ook de adressen kan vinden van de voorverkoopwinkels. De timetable is binnenkort ook beschikbaar op onze website.

Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

Afro Latino Festival


 Meer Latin nieuws

Our Latin thing in Oosterpoort Groningen

Op 19 april komt De Oosterpoort tot leven met de betoverende klanken van Our Latin Thing met onder andere Tromboranga.

Argentijnse film: Synopsis Los Delincuentes

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

All-inclusive Zomer dansreis naar Portugal

Vanuit het zonnige Portugal hebben wij leuk nieuws voor het Latin-Magazine!Een all-inclusive Zomer Dansweek met kennismakingsworkshops Salsa/Merengue/Bachata van 2 t/m 8 juli 2024.

10th Amsterdam Spanish Film Festival

The launch event of the much-anticipated 10th Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) is set to kick off with the gripping and poignant Spanish film "Calladita" (The Quiet Maid) as its opening feature

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado komt naar Nederland

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado, komt van 20 mei tot 27 mei naar Nederland.

Advertorial

Playa cafe Waalzicht

Het Uur van de Wolf: Cesária Évora – Diva op blote voeten

Ze wordt ‘de diva op blote voeten’ genoemd, maar wereldster Cesária Évora (1941-2011) was wars van divagedrag.

Nieuw album: va El Pony Pisador

El Pony Pisador gaat in première met zijn verwachte album "Ocells."

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval 2024 zonder podiumprogramma, maar mét straatparade

De organisatie van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval heeft besloten om in 2024 alleen een straatparade te organiseren en geen festival op vrijdagavond en zaterdag te organiseren.

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

Salsa Madhouse Triomfantelijke Terugkeer naar Rotterdam’s Maassilo

Salsa Madhouse’s MADHOUSE: Een Triomfantelijke Terugkeer naar Rotterdam’s Maassilo

Reijer Klopman (oprichter Latinnet/world) over Richard

"Geheel onverwacht", "Veel te jong": het zijn allemaal clichés, maar de harde waarheid.