De passie van Shayna Hellemun 'IAmShisha'

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

zo 15 maart 2020

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij iedere maand de passie van een Latinworld (bezoeker voor het voetlicht. Dit keer de passie van Shayna Hellemun. Onder de naam IAmShisha biedt ze vanuit haar woonplaats Rotterdam met haar bedrijf Fuck Fat Get Fit een totaalconcept aan voor een gezonder leefstijl.

Was je altijd al zo sportief?
Als kind zat ik op turnen maar na het bereiken van 10-11 jaar had ik verder niks met sporten en had ik er geen liefde meer voor. Sporten op school vond ik onnodig en elke week had ik wel een smoes om niet mee te hoeven doen. Omdat ik ook wat zwaarlijvig was, voelde ik mij niet echt op mijn gemak tijdens zulke sociale activiteiten.

Hoe ben je op het idee gekomen om Fuck Fat Get Fit te starten en wat houdt het precies in?
Nadat ik weer in Nederland terugkwam na mijn stageperiode op Curaçao merkte ik dat ik te zwaar was geworden. Geen enkel kledingstuk paste mij meer. Op dat moment werd ik mijn eigen inspiratie en was Fuck Fat Get Fit geboren. Het is het eerste wat je namelijk zegt wanneer je niet blij bent met je eigen spiegelbeeld is:  Fuck, ik ben dik.  Dit is niet de correcte manier om naar jezelf te kijken, maar veel mensen die met overgewicht kampen hebben dit. En als een cassette in replay-stand speelt dit door je hoofd. Ik besloot een programma te ontwikkelen en besprak dit met een goede jeugdvriendin Junya Fecunda. Ze vond het geweldig. Haar enthousiasme,  aangezien wij beiden kampten met overgewicht, heeft mij doen besluiten Fuck Fat Get Fit in het leven te roepen. Dat was in 2013. Ik woog zelf 115 kg en wist mijn gewicht terug te brengen naar 74 kg. Fuck Fat Get Fit helpt bij het begeleiden van overgewicht, je mentale toestand, het opkomen voor jezelf, tevreden zijn met jezelf en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. Door een rugblessure ben ik weer iets aangekomen maar ik werk er weer hard aan. Wat de naam Fuck Fat Get Fit betreft merk ik dat vooral de oudere conservatieve generatie daarmee moeite heeft. In mijn cultuur zijn expliciete woorden nog steeds een taboe.

Ben je fulltime bezig met je business?
Ja, ik ben fulltime bezig met het uitbouwen van mijn bedrijf. Ik heb commerciële economie gestudeerd en de theoretische kennis pas ik deels toe in de praktijk, bijvoorbeeld de marketing en merchandising rondom Fuck Fat Get Fit. Maar mijn grootste motivatie is zoveel mensen mogelijk te bereiken en te helpen bij het verbeteren van hun zelfbeeld. Daarom volg ik nu ook een studie klinische psycholoog in opleiding aan de Universiteit van Utrecht.  

Je bent zeer actief op sociale media.  Is dat een bewuste keuze?
Het is inderdaad een bewuste keuze om de community te bombarderen met ‘before and after’ foto’s van klanten, onze voeding en dagelijkse trainingsroutine. Het is een makkelijke, kosteloze manier om klanten te werven. Klantenbinding gaat wat moeilijker.

Hoeveel mensen heb je al gecoacht?  
Oef! Heel veel. In de loop der jaren heb ik heel wat mensen begeleid, zowel fysiek als online, met voedingsschema’s, trainingsschema’s, weightloss-management en mental coaching.  

Hoe houd je je kennis bij?
Ik probeer 1 á 2 keer per jaar een cursus te volgen, veel te lezen en uiteraard heb ik mensen met ervaring om mij heen waar ik dagelijks van leer.

Wie zijn je grote voorbeelden in je vakgebied?
In mijn vakgebied heb ik er geen. Ik wil juist mijn eigen pad bewandelen en ontwikkelen en voor anderen een voorbeeld zijn.

Naar welk muziek luister je graag als je sport?
Als ik alleen train, luister ik naar muziek of motivational speeches. In de sportschool probeer ik mij af te sluiten van iedereen. Dan kan ik mijn trainingspijn omzetten in kracht. Mijn playlist is als het ware een smeltkroes van Latin, Trap, Caribische muziek naar de Nederlandse HipHop Scene. Mijn favoriete artiesten zijn: bijvoorbeeld Dezz (Curaçao), Jairinzho aka Stuntmanpapi (Nederland), Jaido, Chaika , Walle,  Burna Boy, Zech, Karol G, het zijn teveel om op te noemen.

Welke events staan er op korte termijn gepland?
Momenteel staan er geen grootschalige evenementen gepland maar wel kan men altijd terecht voor een personal training  of training aan huis. Ook hebben wij elke zaterdag Booty training in Rotterdam Ommoord bij Topsportcoaching. Maar volg mijn socials voor aanstaande events.

Shayna Hellemun
IG : Iamshisha 
FB: Iamshisha 

 


 Meer Latin nieuws

Latin Magazine Editie November 2021

Ondanks dat de situatie nu weer anders is, met de corona perikelen, zijn er toch wat activiteiten op Latin gebied geweest en dat is gelukkig niet het laatste geweest. We verheugen ons nog steeds op wat gaat komen en op jullie verhalen.

Koek en Zopie (de rum variant)

Als het kouder wordt, hoopt iedereen natuurlijk dat de schaatsen uit het vet kunnen. Lekker rondjes rijden op de ..

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Fotoimpressie concert Havana dPrimera

Afgelopen donderdag 11 november trad Alexander Abreu met Havana dPrimera op in de Rai Amsterdam, een mooi concert!

Tiempo Gezellig | #19. De México: Karen Zarazúa Gasque

Conoce la historia de Karen Zarazúa Gasque, estudiante mexicana que nos cuenta ..

Dwight Leoneta zegt dat hij niet met opzet het romantiek aan de genre Ritmo Kombina had toegevoegd.

Dwight Leoneta is geboren op Bonaire en..

ROLF SANCHEZ in concert

Rolf Sanchez is op dit moment het grootste en meest succesvolle exportproduct van Nederland op het gebied van Latin muzie..

Canción sin nombre

Een visueel gedicht over een donkere gebeurtenis in de Peruaanse geschiedenis

Nieuwe tarieven online ticketverkoop

We hebben nieuwe tarieven voor online ticketverkoop voor parties, bootcamps, workshops, lessen en meer.

Latin Magazine Editie oktober 2021

Vanaf oktober is het de maand waarop we weer vooruit kijken naar een mooiere toekomst en waarin er weer wat dingen op stapel staan.

De op Aruba geboren Robert Jeandor is dankbaar dat de onlangs overleden Johnny Ventura hem heeft ontdekt.

Robert Jeandor begon de Venezolaanse..