De passie van Shayna Hellemun 'IAmShisha'

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

zo 15 maart 2020 - vandaag is het 23-04-2024

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij iedere maand de passie van een Latinworld (bezoeker voor het voetlicht. Dit keer de passie van Shayna Hellemun. Onder de naam IAmShisha biedt ze vanuit haar woonplaats Rotterdam met haar bedrijf Fuck Fat Get Fit een totaalconcept aan voor een gezonder leefstijl.

Was je altijd al zo sportief?
Als kind zat ik op turnen maar na het bereiken van 10-11 jaar had ik verder niks met sporten en had ik er geen liefde meer voor. Sporten op school vond ik onnodig en elke week had ik wel een smoes om niet mee te hoeven doen. Omdat ik ook wat zwaarlijvig was, voelde ik mij niet echt op mijn gemak tijdens zulke sociale activiteiten.

Hoe ben je op het idee gekomen om Fuck Fat Get Fit te starten en wat houdt het precies in?
Nadat ik weer in Nederland terugkwam na mijn stageperiode op Curaçao merkte ik dat ik te zwaar was geworden. Geen enkel kledingstuk paste mij meer. Op dat moment werd ik mijn eigen inspiratie en was Fuck Fat Get Fit geboren. Het is het eerste wat je namelijk zegt wanneer je niet blij bent met je eigen spiegelbeeld is:  Fuck, ik ben dik.  Dit is niet de correcte manier om naar jezelf te kijken, maar veel mensen die met overgewicht kampen hebben dit. En als een cassette in replay-stand speelt dit door je hoofd. Ik besloot een programma te ontwikkelen en besprak dit met een goede jeugdvriendin Junya Fecunda. Ze vond het geweldig. Haar enthousiasme,  aangezien wij beiden kampten met overgewicht, heeft mij doen besluiten Fuck Fat Get Fit in het leven te roepen. Dat was in 2013. Ik woog zelf 115 kg en wist mijn gewicht terug te brengen naar 74 kg. Fuck Fat Get Fit helpt bij het begeleiden van overgewicht, je mentale toestand, het opkomen voor jezelf, tevreden zijn met jezelf en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. Door een rugblessure ben ik weer iets aangekomen maar ik werk er weer hard aan. Wat de naam Fuck Fat Get Fit betreft merk ik dat vooral de oudere conservatieve generatie daarmee moeite heeft. In mijn cultuur zijn expliciete woorden nog steeds een taboe.

Ben je fulltime bezig met je business?
Ja, ik ben fulltime bezig met het uitbouwen van mijn bedrijf. Ik heb commerciële economie gestudeerd en de theoretische kennis pas ik deels toe in de praktijk, bijvoorbeeld de marketing en merchandising rondom Fuck Fat Get Fit. Maar mijn grootste motivatie is zoveel mensen mogelijk te bereiken en te helpen bij het verbeteren van hun zelfbeeld. Daarom volg ik nu ook een studie klinische psycholoog in opleiding aan de Universiteit van Utrecht.  

Je bent zeer actief op sociale media.  Is dat een bewuste keuze?
Het is inderdaad een bewuste keuze om de community te bombarderen met ‘before and after’ foto’s van klanten, onze voeding en dagelijkse trainingsroutine. Het is een makkelijke, kosteloze manier om klanten te werven. Klantenbinding gaat wat moeilijker.

Hoeveel mensen heb je al gecoacht?  
Oef! Heel veel. In de loop der jaren heb ik heel wat mensen begeleid, zowel fysiek als online, met voedingsschema’s, trainingsschema’s, weightloss-management en mental coaching.  

Hoe houd je je kennis bij?
Ik probeer 1 á 2 keer per jaar een cursus te volgen, veel te lezen en uiteraard heb ik mensen met ervaring om mij heen waar ik dagelijks van leer.

Wie zijn je grote voorbeelden in je vakgebied?
In mijn vakgebied heb ik er geen. Ik wil juist mijn eigen pad bewandelen en ontwikkelen en voor anderen een voorbeeld zijn.

Naar welk muziek luister je graag als je sport?
Als ik alleen train, luister ik naar muziek of motivational speeches. In de sportschool probeer ik mij af te sluiten van iedereen. Dan kan ik mijn trainingspijn omzetten in kracht. Mijn playlist is als het ware een smeltkroes van Latin, Trap, Caribische muziek naar de Nederlandse HipHop Scene. Mijn favoriete artiesten zijn: bijvoorbeeld Dezz (Curaçao), Jairinzho aka Stuntmanpapi (Nederland), Jaido, Chaika , Walle,  Burna Boy, Zech, Karol G, het zijn teveel om op te noemen.

Welke events staan er op korte termijn gepland?
Momenteel staan er geen grootschalige evenementen gepland maar wel kan men altijd terecht voor een personal training  of training aan huis. Ook hebben wij elke zaterdag Booty training in Rotterdam Ommoord bij Topsportcoaching. Maar volg mijn socials voor aanstaande events.

Shayna Hellemun
IG : Iamshisha 
FB: Iamshisha 

 


Copyright - Disclaimer - Privacy

 Meer Latin nieuws

Our Latin thing in Oosterpoort Groningen

Op 19 april komt De Oosterpoort tot leven met de betoverende klanken van Our Latin Thing met onder andere Tromboranga.

Argentijnse film: Synopsis Los Delincuentes

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven.

Advertorial

Playa cafe Waalzicht

All-inclusive Zomer dansreis naar Portugal

Vanuit het zonnige Portugal hebben wij leuk nieuws voor het Latin-Magazine!Een all-inclusive Zomer Dansweek met kennismakingsworkshops Salsa/Merengue/Bachata van 2 t/m 8 juli 2024.

10th Amsterdam Spanish Film Festival

The launch event of the much-anticipated 10th Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) is set to kick off with the gripping and poignant Spanish film "Calladita" (The Quiet Maid) as its opening feature

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado komt naar Nederland

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado, komt van 20 mei tot 27 mei naar Nederland.

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

Het Uur van de Wolf: Cesária Évora – Diva op blote voeten

Ze wordt ‘de diva op blote voeten’ genoemd, maar wereldster Cesária Évora (1941-2011) was wars van divagedrag.

Nieuw album: va El Pony Pisador

El Pony Pisador gaat in première met zijn verwachte album "Ocells."

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval 2024 zonder podiumprogramma, maar mét straatparade

De organisatie van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval heeft besloten om in 2024 alleen een straatparade te organiseren en geen festival op vrijdagavond en zaterdag te organiseren.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Salsa Madhouse Triomfantelijke Terugkeer naar Rotterdam’s Maassilo

Salsa Madhouse’s MADHOUSE: Een Triomfantelijke Terugkeer naar Rotterdam’s Maassilo

Reijer Klopman (oprichter Latinnet/world) over Richard

"Geheel onverwacht", "Veel te jong": het zijn allemaal clichés, maar de harde waarheid.