De passie van Shayna Hellemun 'IAmShisha'

Delen via Whatsapp  

zo 15 maart 2020 - vandaag is het 29-05-2023

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij iedere maand de passie van een Latinworld (bezoeker voor het voetlicht. Dit keer de passie van Shayna Hellemun. Onder de naam IAmShisha biedt ze vanuit haar woonplaats Rotterdam met haar bedrijf Fuck Fat Get Fit een totaalconcept aan voor een gezonder leefstijl.

Was je altijd al zo sportief?
Als kind zat ik op turnen maar na het bereiken van 10-11 jaar had ik verder niks met sporten en had ik er geen liefde meer voor. Sporten op school vond ik onnodig en elke week had ik wel een smoes om niet mee te hoeven doen. Omdat ik ook wat zwaarlijvig was, voelde ik mij niet echt op mijn gemak tijdens zulke sociale activiteiten.

Hoe ben je op het idee gekomen om Fuck Fat Get Fit te starten en wat houdt het precies in?
Nadat ik weer in Nederland terugkwam na mijn stageperiode op Curaçao merkte ik dat ik te zwaar was geworden. Geen enkel kledingstuk paste mij meer. Op dat moment werd ik mijn eigen inspiratie en was Fuck Fat Get Fit geboren. Het is het eerste wat je namelijk zegt wanneer je niet blij bent met je eigen spiegelbeeld is:  Fuck, ik ben dik.  Dit is niet de correcte manier om naar jezelf te kijken, maar veel mensen die met overgewicht kampen hebben dit. En als een cassette in replay-stand speelt dit door je hoofd. Ik besloot een programma te ontwikkelen en besprak dit met een goede jeugdvriendin Junya Fecunda. Ze vond het geweldig. Haar enthousiasme,  aangezien wij beiden kampten met overgewicht, heeft mij doen besluiten Fuck Fat Get Fit in het leven te roepen. Dat was in 2013. Ik woog zelf 115 kg en wist mijn gewicht terug te brengen naar 74 kg. Fuck Fat Get Fit helpt bij het begeleiden van overgewicht, je mentale toestand, het opkomen voor jezelf, tevreden zijn met jezelf en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. Door een rugblessure ben ik weer iets aangekomen maar ik werk er weer hard aan. Wat de naam Fuck Fat Get Fit betreft merk ik dat vooral de oudere conservatieve generatie daarmee moeite heeft. In mijn cultuur zijn expliciete woorden nog steeds een taboe.

Ben je fulltime bezig met je business?
Ja, ik ben fulltime bezig met het uitbouwen van mijn bedrijf. Ik heb commerciële economie gestudeerd en de theoretische kennis pas ik deels toe in de praktijk, bijvoorbeeld de marketing en merchandising rondom Fuck Fat Get Fit. Maar mijn grootste motivatie is zoveel mensen mogelijk te bereiken en te helpen bij het verbeteren van hun zelfbeeld. Daarom volg ik nu ook een studie klinische psycholoog in opleiding aan de Universiteit van Utrecht.  

Je bent zeer actief op sociale media.  Is dat een bewuste keuze?
Het is inderdaad een bewuste keuze om de community te bombarderen met ‘before and after’ foto’s van klanten, onze voeding en dagelijkse trainingsroutine. Het is een makkelijke, kosteloze manier om klanten te werven. Klantenbinding gaat wat moeilijker.

Hoeveel mensen heb je al gecoacht?  
Oef! Heel veel. In de loop der jaren heb ik heel wat mensen begeleid, zowel fysiek als online, met voedingsschema’s, trainingsschema’s, weightloss-management en mental coaching.  

Hoe houd je je kennis bij?
Ik probeer 1 á 2 keer per jaar een cursus te volgen, veel te lezen en uiteraard heb ik mensen met ervaring om mij heen waar ik dagelijks van leer.

Wie zijn je grote voorbeelden in je vakgebied?
In mijn vakgebied heb ik er geen. Ik wil juist mijn eigen pad bewandelen en ontwikkelen en voor anderen een voorbeeld zijn.

Naar welk muziek luister je graag als je sport?
Als ik alleen train, luister ik naar muziek of motivational speeches. In de sportschool probeer ik mij af te sluiten van iedereen. Dan kan ik mijn trainingspijn omzetten in kracht. Mijn playlist is als het ware een smeltkroes van Latin, Trap, Caribische muziek naar de Nederlandse HipHop Scene. Mijn favoriete artiesten zijn: bijvoorbeeld Dezz (Curaçao), Jairinzho aka Stuntmanpapi (Nederland), Jaido, Chaika , Walle,  Burna Boy, Zech, Karol G, het zijn teveel om op te noemen.

Welke events staan er op korte termijn gepland?
Momenteel staan er geen grootschalige evenementen gepland maar wel kan men altijd terecht voor een personal training  of training aan huis. Ook hebben wij elke zaterdag Booty training in Rotterdam Ommoord bij Topsportcoaching. Maar volg mijn socials voor aanstaande events.

Shayna Hellemun
IG : Iamshisha 
FB: Iamshisha 

 


Copyright - Disclaimer - Privacy

 Meer Latin nieuws

Salsafeest in Amstelveen

Salsafeest in Amstelveen met DJ Salsa Rolf met welkomstcocktail en diverse hapjes.

Cuban weekend Amsterdam

On Saturday the 13th and Sunday the 14th of May we invite you to our Cuban Weekend.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

PRESS RELEASE OF NEW SINGLE WILLIE PANAMA 2023

Les informanos que a partir de Enero 1, del 2023, Willie Panama’, se une a la familia..

Casa Latina: ¡Bienvenidas nuevas amigas!

Casa Latina is een serie van ontmoetingen tussen Latina’s in Deventer en omstreken. Van maart tot en met mei vinden er in..

REFLEJO 2.0 Dahiana Candelo

In REFLEJO 2.0 ensceneert Dahiana Candelo een fictieve ontmoeting tussen haarzelf en Frida Kahlo. Herkent ze zichzelf terug in de..

Advertorial

Summer Breeze Latin Night @ Westergasterras - #1 - 2023 Kick-Off 01-06-2023

Steven Brezet "World traveler" available on Vinyl

Steven is super excited to announce that from today his special limited edition vinyls from his Latin / Salsa record ‘World Traveler’ is avalaible.

Een culturele reis naar Cuba: dansen en Spaans leren

Cuba staat voor velen op de bucketlist van droombestemmingen voor een heerlijke..

Benefiet voor Cuba met Elito Revé y su Charangon

Op 31 maart vindt er een groot Benefietconcert plaats in Amsterdam tijdens de 3de editie van het Cuban Latin Festival. (NL/ES)

Films uit Latijns-Amerika op IFFR 2023

International Film Festival Rotterdam 2023 is weer terug van 23 januari tot en met 5 februari 2023. Veertien dagen lang biedt ..

Casa Latina: ¡Bienvenidas nuevas amigas!

Casa Latina is een serie van ontmoetingen met Latina’s in Nederland. Van januari tot en met juni zullen er op zeven zaterdagen..