Club Mystique 3.0, een gesprek met de gedreven eigenaren Jay en Marian

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

di 6 juni 2017 - vandaag is het 23-07-2024

“Club Mystique versie 3.0” noemt Jay de nieuwe locatie in hartje Amsterdam zelf gekscherend. “Na ruim 13 jaar verhuizen naar een nieuwe plek in Amsterdam is best een dingetje. De oude plek was natuurlijk al bekend bij een groot publiek en velen dachten dat we gek waren om te gaan verhuizen. We vonden zelf ook dat we daar al zo’n fijne plek gecreëerd hadden met een echt houten dansvloer en een warme sfeer. Ga dat dan maar eens evenaren.”

Waarom hebben jij en Marian dan toch de stap genomen?
Jay vertelt vol enthousiasme verder “De nieuwe locatie hebben wij bij toeval gevonden. Het bestond gewoonweg niet. Het was een voormalige gym ergens weggestopt in een achteraf steegje met een hek ervoor. En probeer dan maar eens door de puinhoop heen te kijken van een in hokjes ingedeelde ruimte die dan al bijna 10 jaar gesloten is. Maar de situering van de plek in het oude centrum, op loopafstand van het centraal station is natuurlijk uniek en heeft ons doen besluiten om toch de stap te nemen.” Marian vult aan “Het was best eng, je weet op zo’n oude plek al wat je hebt, maar op de een of andere manier krijg je van zo’n verhuizing ook weer heel veel energie en inspiratie.”

Jay, wat is volgens jou hier zo 3.0 aan dan?
“Omdat we toch alles helemaal moesten slopen en opnieuw opbouwen, hebben wij op heel veel punten kunnen verbeteren. Met de lange ervaring in de oude locatie hebben wij eerst wekenlang zitten tekenen tot we de meest ideale indeling hadden gevonden. Wij hebben de best mogelijke geluidsisolatie en luchtbehandeling toegepast, een groter podium gemaakt, een ruimere cocktailbar met meer ruimte en lounge zitjes, uitgebreidere verlichting, sterk verbeterd geluid, gratis toegankelijk snel WiFi. Zelfs de houten vloeren gemaakt van oude basketbalvloeren met van die lijnen er op zijn net nog iets beter”  

Inmiddels is Club Mystique alweer ruim een jaar open, na de ingrijpende verbouwing die zeker 6 maanden heeft geduurd, zijn jullie tevreden over het resultaat?
“Deze vraag wordt ons ook heel regelmatig gesteld en zou zo in de FAQ terecht kunnen komen op de website” vertelt Jay lachend, “maar het antwoord hierop is ja! Ondanks een heel ander uiterlijk heeft het volgens veel bezoekers nog steeds dezelfde vriendelijke warme vibe. Het is een eigentijdse club sfeer geworden, nog steeds in warme kleuren en met Zuid Amerikaanse elementen maar dan meer van nu. Maar je voelt kennelijk nog steeds de bloed, zweet en tranen die wij hierin hebben gestopt.”

Zijn jullie hier dagelijks open?
“We zijn hier wel dagelijks, want er is altijd wel wat te doen qua schoonmaken, voorbereiden of klussen en er wordt doordeweeks wel iedere avond les gegeven door Salsa4Fun” vertelt Marian, die net als Jay pretoogjes krijgt als zij over hun onderneming praat “Maar qua evenementen zijn wij eerst begonnen met het terugbrengen van de wekelijkse vrijdagavond party met in de hoofdzaal Salsa en in de kleinere zaal Bachata. Hier draaien bij toerbeurt onze resident DJ’s Willy, Ryad, Jarzino en Tinta en af en toe hebben wij gast DJ’s. Inmiddels is dit weer uitgegroeid tot een hele succesvolle avond, want iedere vrijdag weten bijna 300 bezoekers ons te vinden en soms staat er een rij vanaf de straat tot aan de deur. Heel veel vaste gasten, dansers vanuit heel Nederland, docenten, showteams, cursisten, maar wekelijks ook nog steeds veel nieuwe gezichten en dansende toeristen. Super leuk!
Soms zijn er surprise acts, wij vinden het geweldig om onze gasten te verrassen met bv een dansshow, een act, een bekende artiest die langs komt, hapjes of gewoon iets geks zoals uit de lucht vallende ballonnen met Valentijn.”

En naast de vrijdag nog nieuwe plannen?
“Ondanks dat de vrijdag een heel breed publiek aanspreekt qua stijlen hadden wij toch het gevoel dat de diehard Cubaanse danser wat ondervertegenwoordigd is. Daarom besloten wij 1x in de maand op zaterdag een nieuw feest te introduceren helemaal gericht op Cubaanse dansers, genaamd Bemba Colorá, vernoemd naar een nummer van Celia Cruz RIP. Zaterdag 3 juni is alweer de 4e editie met DJ Mulato uit Havana. Hier beginnen we ook altijd met een workshop en zijn er gedurende de avond animaties, wat meer iets voor een Cubaans feest is.” “Lekker gezellig en iedere maand tot nu toe super druk bezocht” gaat Jay verder.
(03/6 Bemba Colorá #4 Cuban Party met DJ Eddy El Mulato - workshop/animaties Leo Silva)

Ik zag op facebook de volgende tekst voorbij komen “Bachata is taking over”. Leg uit Jay!
“Nou, inmiddels puilt de bachata zaal op vrijdag flink uit” vertelt Jay ”vandaar dat wij dachten dat het leuk zou zijn om de bachata liefhebbers een keertje de gelegenheid te geven om in de grote zaal te dansen. Op zaterdag 10 juni voor het eerst dus, met DJ Jarzino en een workshop Bachata Sensual door Bachata Passion DC die ook hun allernieuwste show laten zien tijdens dit feest. DJ Jarzino draait een lekker mix van alle bachata stijlen die er zijn, dus Romantica, Urban, Dominican en Sensual, en afhankelijk van het publiek salsa en merengue.”
(10/6 Química- Bachata fórmula by DJ Jarzino - workshop/show Bachata Passion)

In het verleden deden jullie ook aardig wat met live muziek, ik kan me herinneren dat ik als laatste toen nog La India bij jullie heb gezien. Geweldig concert overigens! Gaan jullie hier ook weer live muziek programmeren?
“Ja, La India, ge-wel-dig! Maar ook Issac Delgado, Frankie Vazquez, Jimmy Bosch, Tromboranga, CromaLatina en ga zo maar door! Mooie herinneringen aan hoor, we kijken nog regelmatig de gemaakte videos. De nieuwe locatie is er enorm geschikt voor, het podium is groter, er passen net iets meer mensen in en de balkons maken dat je alles nog heel goed van een afstandje kunt bekijken. Er zijn al wel wat optredens geweest, zoals Rolf Sanchez en Oscar Cordero. We blijven alert op bands die in Europa touren en in de toekomst gaan we zeker wel weer meer live muziek brengen.”

Club Mystique, hoe komen jullie eigenlijk bij die naam?
“Om een lang verhaal kort te maken, wij hebben de tent vernoemd naar een legendarische salsa plek in Miami. Google er maar eens op “Cafe Mystique Miami”. Je kunt er ook iets over vinden op onze eigen website.”

Jullie 3.0 plek is echt een mooie club venue geworden, jullie kunnen hier toch veel meer dan alleen maar salsa dingen doen?
“Ondanks dat we wekelijks wel benaderd worden door allerlei organisaties met plannen en feest concepten blijven wij voorlopig toch het liefst bezig met onze latin events. Salsa is waar het voor ons mee begonnen is en waar ons hart ligt. In september staat er bijvoorbeeld ook zo’n speciale salsa vinyl party ingepland met DJ Willy en DJ Lalo waar ze dus alleen maar platen gaan draaien.  
Neemt niet weg dat we soms uitstapjes zullen gaan maken naar andere genres. Er liggen al wat ideeën en concepten op de plank waar we nu nog niet zoveel over kunnen zeggen” zegt Jay mysterieus…
 Club Mystique, Smaksteeg 19, 1012 SV Amsterdam
www.ClubMystiqueAmsterdam.com

Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

Club Mystique


 Meer Latin nieuws

Issac Delgado 8 & 9 juni in Leiden

De Cubaanse zanger Issac Delgado komt na jaren op 8 & 9 juni weer terug naar Nederland.

Rotterdam Unlimited komt met nieuw concept

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval, het kleurrijkste evenement van Nederland, overspoelt eind juli Rotterdam weer met kleuren, muziek en feest.

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

Exclusief optreden Sandro Reyes

Sandro Reyes werd 34 jaar geleden geboren in Los Rios, een stad in de provincie Vaurus in de Dominicaanse Republiek.

Our Latin thing in Oosterpoort Groningen

Op 19 april komt De Oosterpoort tot leven met de betoverende klanken van Our Latin Thing met onder andere Tromboranga.

Argentijnse film: Synopsis Los Delincuentes

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

All-inclusive Zomer dansreis naar Portugal

Vanuit het zonnige Portugal hebben wij leuk nieuws voor het Latin-Magazine!Een all-inclusive Zomer Dansweek met kennismakingsworkshops Salsa/Merengue/Bachata van 2 t/m 8 juli 2024.

10th Amsterdam Spanish Film Festival

The launch event of the much-anticipated 10th Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) is set to kick off with the gripping and poignant Spanish film "Calladita" (The Quiet Maid) as its opening feature

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado komt naar Nederland

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado, komt van 20 mei tot 27 mei naar Nederland.

Advertorial

Summer Breeze Latin Night

Het Uur van de Wolf: Cesária Évora – Diva op blote voeten

Ze wordt ‘de diva op blote voeten’ genoemd, maar wereldster Cesária Évora (1941-2011) was wars van divagedrag.

Nieuw album: va El Pony Pisador

El Pony Pisador gaat in première met zijn verwachte album "Ocells."