Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Purasalsa Dancecompany @ UtrechtPurasalsa Dancecompany geeft les in Dans & Zalencentrum Fuego

Pura Salsa

Raùl Kambel is oprichter van Purasalsa Dancecompany.

In Utrecht is Raùl Kambel zijn eerste danslessen begonnen. Zoals velen is het begonnen met 1 lesuur wat al heel snel 1 volle dag werd. Door het enthousiasme van de leerlingen is Raùl Kambel begonnen met een showteam om zijn stijl te promoten. Hierdoor werd hij veel gevraagd om op te treden op salsa feesten in binnen & buitenland. In 2007 is Purasalsa naar Eindhoven gegaan en heeft Raùl Kambel zijn visie & passie met veel mensen gedeeld.

Raùl is al meer dan 19 jaar bezig met salsa, eerst als dansleraar en later ook als choreograaf. Raùl begon als judoka en karateka en heeft in beide takken van sport de 1e dan behaald. Naast de vechtsport is hij in aanraking gekomen met salsa en is toen bevlogen geraakt door Pappie Klein, zijn eerste leraar voor wie hij nog steeds heel veel respect en liefde heeft.

Zijn veelzijdigheid als leraar is zeer inspirerend voor zijn leerlingen. In de 17 jaren dat Raùl les geeft voelt hij zich zeer verrijkt door zijn leerlingen. Een leerling laat je tenslotte zien of je voor hem/haar een goede leraar bent. Hij heeft een fijne manier van lesgeven en is zeer duidelijk in zijn vocabulaire.

Zijn geduldige en enthousiasmerende manier van lesgeven maken hem voor velen tot een zeer goede docent. Omdat hij nog steeds iedere dag bijleert en zijn kennis onderhoudt, worden de lessen steeds geactualiseerd. Raùl Kambel werkt met heel veel dansscholen in Europa en is vaak op internationale congressen om workshops te geven in zijn Rotation-Style. Zijn grootste passie is Mambo on2.

Hij is een van de eerste leraren van Nederland die zich heeft verdiept in de mambo on2. Hij is zelf meerdere malen naar het Mekka van de mambo on2, New-York, gegaan. Hij heeft veel internationale workshops gevolgd en heeft zo de inspiratie opgedaan om de mambo steeds verder te ontleden, om deze vervolgens uit te kunnen dragen.

De rust en de flow die de mambo met zich meebrengt is tevens zijn handelsmerk. Hij heeft veel mambo on2 workshop`s gegeven in Nederland en kan met recht een pionier genoemd worden. Tegenwoordig zie je veel dansers in nederland met elementen van zijn rotatie stijl.
—————————————————————————————–

Raùl Kambel

“Sport is voor mij… a way of living. Ik doe al aan sport sinds mijn jonge jaren en pas mijn levensstijl daar ook op aan.”


Mijn naam is Raùl Kambel en ik ben 38 jaar oud. Ik werk bij Eurosport sinds 2009 en becommentarieer het dansen… zoals Salsa en Latin.

Andere journalistieke werkzaamheden van mij zijn het voorzitterschap van de Nederlandse kampioenschappen Salsa, voor Salsa United, de Nederlandse Salsabond. Mijn sportieve carrière? Ik ben Salsadanser geweest. Hoogtepunten waren mijn 2e plaats op de Dutch Open Salsa in 2008 en mijn 19de plek op de WK Salsa in Amerika. Dieptepunt was het missen van de WK Salsa van 2007. Daarnaast ben ik ook in vechtsporten aardig thuis… ik heb de 1e dan in zowel karate als judo.

Ik ben houder van dansschool Purasalsa in Utrecht, waar wij onder andere veel dansers opleiden tot wedstrijddanser. In mijn vrije tijd maak ik veel choreografieën voor showgroepen en geef ik veel demonstraties en workshops. Ontzettend leuk om te doen.

De beste sportverslaggever is wat mij betreft Jack van Gelder. De bezieling die hij meebrengt vind ik formidabel. Mijn favoriete sporter is Carl Lewis, omdat hij zowel in als buiten het veld een ware grote was, voor iedereen. Mooiste sportmoment is dat van Diego Maradonna, tijdens de warming up in Duitsland, omdat hij daar volledig zichzelf was en op de muziek zijn talent liet gelden,.. magistraal.

 

   
adres Franciscusdreef 44/B
plaats 3565 AC Utrecht
telefoon +31-857771115
Latin dansschool
Latin gericht
 
email info@purasalsa.nl
zie ook
https://www.facebook.com/PurasalsaDancecompany
 
Routeplanner naar Purasalsa Dancecompany

Latin dansscholen in de buurt

Dança Kianda

Utrecht
Latin dansschool

Yemaya del Caribe

Utrecht
Latin dansschool

Capoeira Água de Beber - Bolha

Utrecht
Latin dansschool

Salsa Royale

Utrecht
Latin dansschool

UitJeInSalsa

Utrecht
Latin dansschool

Redondo zumba club

Utrecht
Sportschool met latin

Union Latin Lounge

Utrecht
Latin dansschool

Union Salsa Dance Company

Utrecht
Latin dansschool

Stepr

Utrecht
Latin dansschool

Dancesonea Productions

Utrecht
Latin dansschool

Dansschool Salsachun

Utrecht
Latin dansschool

Planeta Capoeira

Utrecht
Latin dansschool

BeZouk

Utrecht
Latin dansschool

Salsadansschool Nuevo Arte

Utrecht
Latin dansschool

CrazySwing

Utrecht
Latin dansschool

Nueva Risa - Nick & Rachel

Utrecht
Latin dansschool

Salsaventura Utrecht

Utrecht
Latin dansschool

El Moreno Dance Company

Utrecht
Latin dansschool