Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

CrazySwing @ UtrechtCrazy about deze dans vanaf het eerste moment dat ieder van ons kennis maakte met West Coast Swing en we delen de passie om het aanstekelijke West Coast Swing virus in Nederland te blijven verspreiden

Ben je ook zo nieuwsgierig naar West Coast Swing?
CrazySwing biedt je graag een mooi vertrekpunt om de dans te leren kennen. Hiervoor proberen we zo veel mogelijk dansgelegenheden aan te bieden en houden we ons op verschillende manieren bezig met het promoten van de dans in NL.

Wij geven sinds 2 jaar samen les in groepslessen, privéles en in de vorm van mini bootcamps. We zijn Crazy about deze dans vanaf het eerste moment dat ieder van ons kennis maakte met West Coast Swing. We delen de passie om het aanstekelijke West Coast Swing virus in Nederland te blijven verspreiden en genieten ervan te zien hoe de community groeit. Lessen door ons gegeven kenmerken zich door veel aandacht voor basis technieken en musicality. Crazy fun zijn de lessen zeker ook, want plezier hebben met west coast swing is een van de belangrijkste fundamenten in ons lesprogramma.

Wekelijkse lessen.
In Utrecht worden op maandagavond groepslessen gegeven op 2 niveau’s. In de groepslessen is aandacht voor nieuw materiaal, techniek en oefenen. Momenteel starten de lessen om 19:30 en ze vinden plaats op de mooie dansvloer van Sportcafe De Dreef, Schooneggendreef 27 in Utrecht. Heb je interesse in het volgen van groepslessen neem dan contact met ons op via het contact formulier. Vanaf 6 oktober 2014 beginnen we onze nieuwe beginnerslessen.

mini Bootcamps
Regelmatig plannen wij les in de vorm van een mini-bootcamp. Dit kan zijn voor beginners of met specifieke technische thema’s. Tijdens een bootcamp heb je 4 uren dansles op een dag met een lunchpauze ertussen, om zo een compacte boost aan je dans te geven. Op onze website zullen we berichten wanneer er weer mini bootcamps gepland worden

Privéles.
Priveles is een lesmanier om te werken aan persoonlijke ontwikkelpunten. Er is veel ruimte voor feedback en specifieke tips die jou helpen de dans beter onder de knie te krijgen. Je kunt je eigen leerdoel inbrengen of je kunt vragen wat degene waar je privéles neemt zelf zou willen behandelen nadat je even gedanst hebt. Een heel prettige manier van werken waar je daarna lange tijd plezier van hebt in je groeiproces. Mocht je interesse hebben in een privéles neem dan contact met ons op via het contacformulier.

Maarten van der Bruggen

The Crazy Dutchman: a man with a mission

Als West Coast Swing DJ/promotor/dans instructeur/wedstrijd- en socialdanser kan ik gerust stellen dat West Coast Swing een belangrijke rol in mijn leven speelt. Dat is niet zo gek ook als je leert begrijpen wat de West Coast Swing allemaal met zich meebrengt. Sinds ik West Coast Swing ben gaan dansen is mijn vriendenkring een aantal keer verveelvoudigd en uitgebreid met vrienden vanuit Rusland tot en met America en alles daartussen. Vanaf het moment dat mijn ziel geïnfecteerd is met het virus van West Coast Swing wil ik dit virus met alle plezier uitdragen.

Passie of verslaving?
Gekscherend begin ik onze lessen wel eens met :"Welkom bij je nieuwe verslaving !" want wat ik heb meegemaakt met West Coast Swing is op zich niet heel bijzonder want er zijn tal van soortgelijke verhalen van dansers die West Coast Swing leren kennen. Misschien is het wel een verslaving maar dan wel een hele gezonde. In mijn dansbiografie vertel ik jullie hoe ik in aanraking kwam met West Coast Swing en wat er allemaal gebeurd is sinds die tijd. Het heeft geleidt tot een passie voor deze dans.
Al zo een 4 jaar geef ik nu West Coast Swing lessen door het hele land. In onze optiek leer je deze dans het beste door eerst een goede basis te leren. Ons lesprogramma is op dit principe geschreven. Wij willen graag de de magie van de dans onderwijzen zodat je zelf je eigen improvisatie kunt gebruiken in deze dans.

Wat maakt West Coast Swing nou zo leuk?
Er zijn veel aspecten die West Coast Swing dansen leuk maken. De belangrijkste punten die ik leuk vind aan West Coast Swing zijn:
- De variëteit van muziek waar op gedanst kan worden.
West Coast Swing wordt gedanst op allerlei muziek soorten. Het is niet de muziek die bepalend welke dans er gedanst wordt zoals bijvoorbeeld bij ballroom of latin. Hoe leuk is het dat je ook op top 40 muziek kunt dansen.
- Het is een improvisatie- partnerdans
Een belangrijk onderdeel van deze dans is improvisatie. Dit maakt dat je op elk moment je je muzikaliteit kunt toepassen maar ook rekening kunt houden met de muzikaliteit van je partner. Dit maakt elke dans met iedereen weer anders.
- De gehele cultuur om West Coast Swing
In deze cultuur is er een grote reisbereidheid. Dat maakt dat je vrij gemakkelijk buitenlanders tegenkomt die dezelfde passie met je delen. Het is een erg adoptieve wereld.
- Continu passie tot verbetering aanpassing
Doordat deze dans al zo oud is heeft deze dans al veel invloeden van andere dansen al gehad maar dat betekend ook dat deze dans altijd nog door evolueert. Met andere woorden deze dans staat nooit stil.

Judith Werkman Hoi! Ik heb even de tijd genomen om iets te schrijven over mijzelf, mijn passie voor dansen, dansles geven, leren en coachen.. Leuk dat je komt lezen!

The Magic of WCS

Er zijn van die momenten op de dansvloer die magisch zijn. Dat laat op de avond op de dansvloer met iemand de gezamelijke connectie zo goed werkt dat je opeens allebei op dezelfde manier de muziek interpreteert en elkaar goed kan volgen. Dit zijn de momenten dat ik niet nadenk, dat het gewoon om de muziek draait en ik meer kan dan ik voor mogelijk hield, echt magie dus!

Mijn "dansopvoeding" en achtergrond.

Mijn passie voor dansen begon toen ik ging lopen ;)... De dansopvoeding begon toen ik 6 jaar was en mijn basis ligt bij klassiek ballet, later uitgebreid met salsa NY style, Cubaanse Salsa en wat uitstapjes naar Bachata en Zouk. Ik ben jaren op zoek geweest naar een dans waar ik met mijn eigen voorkeuren en bodymovement bij thuishoorde, dit bleek voor mij helemaal te kloppen in West Coast Swing. Dit heeft te maken met de elasticiteit in het samenspel en de diversiteit van muziek. Ik houd van een technische uitdaging en van hoe je in deze dans vrijwel alles wat je wilt inpassen kan.

Ik geniet ervan om mijn eigen dansniveau te ontwikkelen en ik ben momenteel in de zevende hemel als ik een novice finale haal. Daarnaast geniet ik ontzettend van gewoon lekker dansen en blijft dat het belangrijkste. Ik vind het wel mooi dat wedstrijden zo mooi laagdrempelig geïntegreerd zijn in de WCS wereld en hoop dat dat zo blijft bestaan.

Kennis verwerven en overdragen

Ik geef nu sinds 2 jaar les in groepen en privé, en reis sinds ik begonnen ben gemiddeld elke/ om de maand naar het buitenland om te leren van de best teachers available in deze wereld. Ik heb vele privélessen gewerkt met geweldige leraren als Tatiana Mollman, Kyle Redd, Torri Smith, Olivier Massart, Joshua Sturgeon en zo verder.. Al deze kennis gebruik ik maar wat graag om door te geven aan de mensen die deze dans nu in NL gaan leren, in prive les, of tijdens de groepslessen/bootcamps. Alles om WCS een plek te geven in de Nederlandse danswereld, zodat het uitgroeit tot een levendige community vol plezier.

Magic ligt ook in het moment dat ik iemand kan coachen naar zijn of haar volgende stap in het leren van deze dans. Mijn lesgeven bestaat uit kijken naar wat de groep of individuele danser wil en nodig heeft om zichzelf te kunnen uiten met het comfort van goede techniek en het plezier van vrijheid voor eigen interpretatie.

Waar allemaal...

We zijn begonnen met lesgeven in Den Haag, echter mijn homebase is Utrecht, de prachtige stad in het midden van het land waar ik met veel liefde en plezier woon. Dit was een goede reden om al snel te switchen en les te gaan geven in Utrecht, wat steeds meer nieuwe dansers aantrekt.

De dansvloer waar we op lesgeven is een fijne locatie met gratis parkeren, de vloer danst heerlijk, de zaal heeft grote spiegels en veel ruimte inclusief een bar, beter kan eigenlijk niet...

Ik heb enthousiast veel tijd gestoken in het draaien van Swing op Zondag, een al lang lopende prachtige dansmiddag elke laatste zondag van de maand waar in de versie van Utrecht iedereen kan komen dansen op de dansvloer van Sportcafé de dreef, zie

www.swingopzondag.nl voor meer info hierover en welkom! 

Ik ben veel en vaak in Brussel te vinden, bij onze zustercommunity "Brussels WCS" en ik ben er graag te vinden vanwege de leuke samenwerking die we delen in het bouwen aan onze opstartende communities.

Ik geef graag workshops, privé les of andere werkvormen, dus contact me als je overleggen wilt. Ook als je elders in het land of in het buitenland dansles zoekt!

Iets over mijn focus

Een geweldig aspect van West Coast Swing vind ik de "steal dances"  waar je de volger af kunt pakken als leiders. Ik kan zo wel leiden als volgen in West Coast Swing dus kan beide rollen pakken wat het nog extra dimensie geeft en ik beleef hier veel leuke momenten mee.

Mijn focus in deze dans ligt op hoe dingen voelen, hoe je met elkaar communiceert en hoe je vervolgens de muziek leidend kan laten zijn om samen een mooie danservaring te creëren. Wil je dus meer leren over connectie met je partner, comfortabel dansen, solid techniek om mee te werken, eigen input als volger, helder leiden als leader en hoe je de muziek gebruiken kunt? Dan ben je in mijn lessen aan het goede adres.

CrazySwing in Nederland. West Coast Swing lessen in Utrecht en elders, dansavonden, Swing op Zondag, en wcs info die we graag willen delen

CrazySwing is een geregistreerde merknaam van:

The Crazy Dutchman danceproductions
KvK 58176373 Vestigingsnr. 000027542718
Dokter van Stratenweg 661
4205 LV Gorinchem

   
plaats Utrecht
Latin dansschool
 
zie ook http://crazyswing.nl/

https://www.facebook.com/pages/CrazySwing/1482268992039255
 
Routeplanner naar CrazySwing

Latin dansscholen in de buurt

Dancesonea Productions

Utrecht
Latin dansschool

Dansschool Salsachun

Utrecht
Latin dansschool

Planeta Capoeira

Utrecht
Latin dansschool

BeZouk

Utrecht
Latin dansschool

Salsadansschool Nuevo Arte

Utrecht
Latin dansschool

Nueva Risa - Nick & Rachel

Utrecht
Latin dansschool

Salsaventura Utrecht

Utrecht
Latin dansschool

El Moreno Dance Company

Utrecht
Latin dansschool

Stepr

Utrecht
Latin dansschool

Danscentrum Cornelissen

Utrecht
Stijldansschool met latin

Salsa Project Utrecht

Utrecht
Latin dansschool

Tango La Zapada

Utrecht
Latin dansschool

Salsa Royale

Utrecht
Latin dansschool

UitJeInSalsa

Utrecht
Latin dansschool

Union Salsa Dance Company

Utrecht
Latin dansschool

Union Latin Lounge

Utrecht
Latin dansschool

Yemaya del Caribe

Utrecht
Latin dansschool

Capoeira Água de Beber - Bolha

Utrecht
Latin dansschool