Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Kizomba Sensual @ EindhovenKizomba Sensual is een Kizomba dansschool te Eindhoven, opgericht door Marcio Junqueira en Jadilson Santarosa. Sinds 2011 is Kizomba Sensual bezig om Angolese Kizomba te verspreiden in Nederland. Dit doen ze door middel van verschillende workshops, bootcamps, kizomba lessen en spetterende shows in verschillende steden. Hierdoor heeft Kizomba Sensual een naamsbekendheid gecreëerd binnen de Nederlandse Kizomba wereld.

Kizomba Sensual is een combinatie van oude Angolese Kizomba in combinatie met moderne Kizomba. Kizomba Sensual leert je niet alleen Kizomba dansen, maar ook de cultuur te begrijpen en de oorsprong van Kizomba te leren. Dit kan je dan toepassen in je eigen Kizomba dansstijl. Kizomba Sensual is er van overtuigd dat iedereen Kizomba zou kunnen dansen en daar nemen ze dan ook de tijd voor.   Bij Kizomba Sensual is het dansstijl uniek omdat zij Kizomba combineren met Tarraxinha, Semba, Afrohouse en Kuduro. Dit zijn verschillende dans en muziekstijlen uit de Angolese cultuur. Er worden ook lessen, workshops, in Tarraxinha, Semba, Afrohouse en Kuduro gegeven.   Kizomba dans en muziekstijl geschiedenis   Kizomba is een van de meest populaire genres van dans en muziek uit Angola. Het is een mix van traditionele Angolese Semba met Kilapanda en Merengue gezongen in het Portugees. Dit wordt ten onrechte verward met Zouk, want het tempo is zeer vergelijkbaar. In Europa wordt het woord “kizomba” gebruikt voor elk type muziek afkomstig van zouk, zelfs als ze niet van oorsprong uit Angola zijn.   Kizomba was de naam voor een dans in Angola in 1894 wat toendertijd Kimbundu  heette (traditionele taal). De Kizomba dansstijl is bekend als zeer sensueel en stroomt met een muziek van een romantische stroming.

De dansstijl Kizomba was verbonden met de muziek stijl in 1981, door middel van “Bibi koning van het tempo” percussionist van de SOS Band. Dit is een groep die samen met Merengue en Angolese ritmes verschillende stijlen ontwikkeld met andere hedendaagse groepen. De ontwikkeling hiervan klinkt aantrekkelijker en is toegankelijker om op te dansen. Uiteindelijk rolde hier de naam voor Kizomba feesten uit, namelijk “Kizombadas”.   Semba    Semba is een traditioneel muziek type uit Angola. Semba komt uit het enkelvoud Masemba wat betekent “een aanraking van de buik”, een beweging die de dans Semba kenmerkt.   Het onderwerp van Semba is vaak een waarschuwend verhaal of een verhaal met betrekking van het dagelijkse leven; sociale evenementen en activiteiten, meestal gezongen in een geestige retoriek. met Semba muziek is de artiest in staat om een breed spectrum van emoties over te brengen. Andere stijlen gerelateerd aan de Semba is Kizomba, Rebita, Kazukuta en Kabetula.   Kuduro / Afrohouse   Kuduro (of Kuduru) is een muziektype van dans die oorspronkelijk ontwikkeld is in Angola, in 1980. Het wordt gekenmerkt als up-tempo, energiek en dansbaar. De naam van de dans is een verwijzing naar een eigenaardige beweging waarin de  dansers een harde kont (“Cu Duro” in het Portugees) lijken te hebben. Het is een agressieve en geagiteerde dansstijl.

De lessen en Demo`s worden verzorgt door Marcio en Didi van dansschool `Kizomba Sensual"   
adres stratumseind 127
plaats 5611 ER Eindhoven
Latin dansschool
 
email kizombasensual@gmail.com
zie ook http://www.kizombasensual.com

https://www.facebook.com/pages/Kizomba-sensual/152292824903462

https://www.youtube.com/channel/UCey-08wtg75o-aX33_u7oUw/videos
 
Routeplanner naar Kizomba Sensual

Latin dansscholen in de buurt

IvanCubadanza

Eindhoven
Latin dansschool

Dansschool Salsapati

Eindhoven
Latin dansschool

Salsa Connexion

Eindhoven
Latin dansschool

Tipo Tango

Eindhoven
Latin dansschool

More Than Steps

Eindhoven
Latin dansschool

Flexx_n Dance Academy

Eindhoven
Latin dansschool

Salsa Sensation

Eindhoven
Latin dansschool

Dancami

Eindhoven
Latin dansschool

ShelinaSalsa

Eindhoven
Latin dansschool

Dansschool van der Putten

Mierlo
Stijldansschool met latin

Passion2Dance

BEST
Latin dansschool

Reniers Dance Masters

Helmond
Latin dansschool

Dans- Zalen Centrum van de Burgt

Veghel
Stijldansschool met latin

Salsa2you

Lommel
Latin dansschool

I`mYourKizombaTeacher

Weert
Latin dansschool

Salsa Club Weert

Weert
Latin dansschool

Maestra Salsa Dansschool

Uden
Latin dansschool

Cubaanse Salsa Dansschool La Trocha

vught
Latin dansschool