Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

IvanCubadanza @ Eindhoven

Ook wel: CubadanzaSalsa Cubana Leer de enige echte orginele Salsa van Cuba bij IvanCubadanza!

Velen hebben jarenlang met plezier gedanst bij Dansstudio Cubadanza en hier alle Cubaanse dansmoves en méér geleerd! Sinds 2 ½ jaar is Dansstudio Cubadanza alleen verder gegaan als IvanCubadanza.

Er worden lessen gegeven in Caribische- en Cubaanse dans. Cuba staat voor ritme, passie en veel dansplezier. De Salsa heeft haar wortels op Cuba, maar ook de Son, de Rumba, en de Afro-Cubaanse Yorubá. In het ruime aanbod van lessen kun je een keuze maken uit de verschillende dansstijlen en een les vinden die aansluit op jouw niveau en wensen.

Van een korte Salsa - introductiecursus tot een gespecialiseerde Cubaanse Son dansles, je vindt het bij IvanCubadanza in Eindhoven. Voor alle leeftijden en op alle niveaus en onder leiding van een gediplomeerd en ervaren docent.

Ivan Rodriguez is geboren in Havanna, Cuba. Hij deed zijn dansopleiding aan het conservatorium van Havanna (La Escuela Nacional de arte) en danste 10 jaar als solo danser bij het “Danza Contemporanea de Cuba”. Sinds 1996 is hij werkzaam in Nederland als danser, docent en choreograaf. Hij richtte Dansstudio Ivancubadanza op en werkt daarnaast bij CKE in Eindhoven als dans docent.

Salsa staat voor pittig, kruidig, met vuur.

Zo beschrijven de Salsa muzikanten hun muziek. “Echale Salsita” riep Ignacio Pineiro, een bekende muzikant uit de jaren ’20. Salsa heeft haar wortels op Cuba. De basis ligt in de Cubaanse Son, die is ontstaan op het platteland in het oosten van Cuba. De muziek is net als de bevolking, een mengelmoes van Europese, Afrikaanse en Caribische klanken.

Op Cuba is de Salsa een belangrijke manier van expressie. Salsa is emotie, gevoel. Mensen die een eigen taal zoeken waarin geen woorden bestaan, alleen muziek en beweging, verandering. Salsa is constant in beweging, het verandert met de mensen mee.

Salsa is geen pasjes leren. Links naar voren en rechts naar achteren. Je kunt niet stellen dat de Cubaan op de 1 of op de 2 of syncopisch danst. Alles is mogelijk vanuit een duidelijke structuur en met het gevoel voor de “clave”. Er zijn honderden, wellicht duizenden variaties mogelijk. Sommigen variëren de Salsa met traditionele dansen uit bijvoorbeeld de Yorubá, of gebruiken de Rumba of de Son. Anderen laten zich inspireren door Hip Hop of jazz.

De muziek is het belangrijkste. Daar dans je op. Zowel mannen als vrouwen improviseren. Het is een spel. Een spel van vraag en antwoord, van uitdagen en reageren. Salsa is gevoel, niet gebonden aan grenzen. Voor alle leeftijden.

Het ontwikkelt zich net als het leven. Salsa is leven en blijft leven.

Als all-round entertainer op het gebied van shows en workshops ook beschikbaar voor allerlei feesten, partijen en bruiloften. Daarnaast regelmatig optredens met de bands Latin Cruise en Rincon.

Bekijk de website voor de actuele agenda en contactgegevens voor meer informatie over de workshops, salsa-, Zumba-, en MASTERCLASS-lessen!   
adres Pastoor Peterstraat 180
plaats 5612 LW Eindhoven
telefoon +31654385754
Latin dansschool
 
email ivancubadanza@gmail.com
zie ook http://www.ivancubadanza.nl/
http://youtu.be/WDC8v518a-Y
 
Routeplanner naar IvanCubadanza

Latin dansscholen in de buurt

Flexx_n Dance Academy

Eindhoven
Latin dansschool

Kizomba Sensual

Eindhoven
Latin dansschool

Salsa Sensation

Eindhoven
Latin dansschool

Dansschool Salsapati

Eindhoven
Latin dansschool

Salsa Connexion

Eindhoven
Latin dansschool

Dancami

Eindhoven
Latin dansschool

ShelinaSalsa

Eindhoven
Latin dansschool

Tipo Tango

Eindhoven
Latin dansschool

More Than Steps

Eindhoven
Latin dansschool

Passion2Dance

BEST
Latin dansschool

Dansschool van der Putten

Mierlo
Stijldansschool met latin

Reniers Dance Masters

Helmond
Latin dansschool

Dans- Zalen Centrum van de Burgt

Veghel
Stijldansschool met latin

Salsa2you

Lommel
Latin dansschool

Maestra Salsa Dansschool

Uden
Latin dansschool

Dansschool Bailando Salsa

Berlicum
Latin dansschool

Cubaanse Salsa Dansschool La Trocha

vught
Latin dansschool

I`mYourKizombaTeacher

Weert
Latin dansschool