Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Caribbean Arts @ AmersfoortIn mijn cursussen doceer ik Rodney Arnoldus de Salsa, maar ook andere Latijns-Amerikaanse dansen zoals de Merengue, Bachata, Zouk, Somontuno, Kizomba en de Cha Cha Cha. Ik geef sinds 1999 dansles en heb dus ruime ervaring met het geven van dansles. Ik sta erom bekend heel consentieus les te geven met veel oog voor de details en ik breng de lesstof op een speelse manier over. Mijn lessen vinden in een zeer ontspannen sfeer plaats. Het social aspect speelt ook een belangrijke rol in mijn lessen. De cursisten leren alle relevante zaken van de Salsa dans en andere dansen zodat ze de dansen goed en met plezier met een ieder kunnen dansen.

Ik verzorg op verzoek ook privé les. Voor beginners die de dans willen leren en voor meer gevorderde dansers die bijvoorbeeld hun techiniek willen bijschaven of hun dans naar een hoger niveau willen tillen. De lessen zijn voor individuele dansers en voor koppels.

Bij privé les krijgt u exclusieve aandacht en leert u de stof in een veel kortere tijd dan in een groep. De duur van de les (minimaal 1 uur), de locatie en de kosten worden vooraf in overleg met u vastgesteld. Dansen en dansles geven zijn mijn passie. Aan mijn cursisten geef ik ook altijd mee dat dansen hoofdzakelijk plezier met elkaar maken is op de dansvloer, dit onafhankelijk van het niveau waarop je dat doet.

MIjn Profiel

Op Curaçao waar ik geboren ben, heb ik op jonge leeftijd mezelf de Salsa en Merengue dans aangeleerd. In 1976 reisde ik af naar Nederland om de studie Chemische Procestechniek aan de HTS in Hilversum te volgen. In die tijd was de Salsa hier lang niet zo populair als nu, de Disco was toen ‘in’ en ik deed er graag aan mee. Dat ging me goed af want in 1979 werd ik bij een danswedstrijd georganiseerd door de Hitkrant uitgeroepen tot de beste individuele discodanser van Nederland van dat jaar. Na afronding van mijn studie keerde ik terug naar mijn geboorte eiland en ik ging bij de toenmalige Shell Curaçao N.V. werken. Na 5 jaar afwezigheid kon ik moeilijk aarden. Na een half jaar nam ik ontslag en keerde terug naar Nederland. Halverwege de jaren ’90 kwam ik hier weer bij de Salsa uit. De Salsa was toen razend populair in Nederland. Dat kwam door de intrede van de zogenaamde Rock & Roll Salsa rond 1990 in Nederland. De Salsa werd heel anders werd gedanst dan ik gewend was. De dans met vele figuren is op Curaçao niet gebruikelijk. Ik heb toen een korte periode op dansles gezeten om de geheimen van het armwerk te leren en het kwartje viel vrij snel. Ik heb in die periode ook regelmatig meegedaan met workshops gegeven door gerenommeerde dansleraren uit binnen- en buitenland. Het was nooit mijn intentie om dansles te geven. In 1999 ging een bekende met vakantie en hij hij vroeg mij zijn lessen tijdens zijn afweizgheid over te nemen. Dat heb ik gedaan en het beviel mij zo goed dat ik in 2000 besloot mijn eigen klein bedrijf Caribbean Arts op te richten waar ik sindsdien mijn passie en liefde voor de Salsa muziek en dans met anderen deel.

Workshops

Ik verzorg voor grote en kleine groepen tropische dansworkshops. Daarbij doe ik de Salsa en andere dansen zoals de Merengue, Bachata, Zouk, Somontuno en Cha Cha Cha. Tijdens een workshop leer ik de deelnemers, individu of dansstellen, op speelse wijze de basisbeginselen van diverse Latijns-Amerikaanse dansen. Plezier met elkaar op de vloer staat altijd voorp bij mijn workshops. De deelnemers hebben altijd veel lol en ze gaan altijd met een voldaan gevoel naar huis. Het gebeurt regelmatig dat deelnemers later besluiten om ergens op les te gaan omdat ze zoveel plezier hebben beleefd tijdens een workshop en meer van de dansen willen leren. Ik heb door de jaren voor diverse gelegenheden dansworkshops verzorgd. Voor referenties verwijs ik naar mijn website www.caribbeanarts.nl.

Rodney Arnoldus

   
plaats Amersfoort
telefoon +31-620971063
Latin dansschool
 
email info@caribbeanarts.nl
zie ook http://www.caribbeanarts.nl/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002054175306

https://twitter.com/#!/search/realtime/www.caribbeanarts.nl
 
Routeplanner naar Caribbean Arts

Latin dansscholen in de buurt

FundaciĆ³n Salsa es la Vida

Amersfoort
Latin dansschool

Fuego Lento Argentijnse Tango

Amersfoort
Latin dansschool

de Danswerkplaats

Amersfoort
Latin dansschool

Cheek2Cheek

Amersfoort
Latin dansschool

DiJoSalsa

Amersfoort
Latin dansschool

ML Dance Centre

Amersfoort
Latin dansschool

Mbsalsadance

Hooglanderveen
Latin dansschool

Danscentrum Sepp

Utrecht
Latin dansschool

Salsa Mandali


Latin dansschool

Zouklovers


Latin dansschool

Een Liefde voor Tango


Latin dansschool

Latin Fever


Latin dansschool

Salon del Son gestopt


Latin dansschool

Sense2dance


Latin dansschool

Salon del Son


Latin dansschool

Salsa dansschool Salsa 4U2


Latin dansschool

Tres Dos Mambo


Latin dansschool