Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Een Liefde voor TangoNeo-Tango Dansschool op Meerdere locatie`s

Robert Madrigal, latino van geboorte, begon zijn tangocarriere in de V.S. en volgde lessen bij beroemde argentijnse maestro`s: Gustavo Naveira, Ozvaldo Zotto, Fabian Salas, Julio Balmaceda, Guillermo Merlo, Carlos Gavito, Carlos Copello en bij een aantal van de jongere generatie zoals: Leandro Palou, Damion Esell en Ezequiel Farfaro.

Zijn belangrijkste leermeester was Michael Walker, die zijn 18 jaar danservaring op Broadway en in Hollywood verenigde met 17 jaar tango dansontwikkeling in professionele lessen en shows. Van hem leerde hij niet alleen tangodansen en choreograferen, maar ook tot in detail analyseren, hoe bewegingen lichaamsvriendelijk gemaakt kunnen worden.

Zo heeft hij een dansstijl ontwikkeld, die niet op spierkracht, maar op energie en beweging gebaseerd is. Robert heeft voor zijn komst naar Nederland (sept. 2002) gedurende drie jaar tangolessen en shows gegeven en met een regelmaat van enkele avonden per week als D.J. opgetreden in salons.

Mira van de Griendt (Zoetermeer)

Als kind heeft Mira intensief klassiek ballet gedanst, maar ook jazzballet, salsa en streetdance. Sinds 2004 heeft zij de Argentijnse Tango ontdekt en is ze daarna meerdere malen naar Buenos Aires gegaan om lessen te volgen (o.a. bij dansschool DNI). Ze is afgestudeerd aan de Docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving en geeft graag les aan jongeren.

Mira heeft lesgegeven bij 22tango (2006-2008) en Tango La Estrella in Tilburg (2007-2010). Ze heeft meerdere malen tangoles gegeven op het middelbaar onderwijs; met 22tango ‘StreetTango - workshops’ en met Robert Madrigal ‘Tango in de Klas’. Sinds augustus 2010 start ze met Robert het tweede seizoen op het CKC (Centrum voor Kunst en Cultuur) in Zoetermeer, met twee niveaus Argentijnse Tangolessen. Mira heeft o.a. demonstraties gegeven voor de tv-serie Julia’s Tango (A’dam), met de tangoband La Banda Neon en op Drempelloos Werelddansen (Tilburg), Latino Festival (Arnhem) en Dias Latino (Amersfoort).

Mira is geïnteresseerd in de moderne danstechnieken van de Argentijnse Tango en vindt het belangrijk dat mensen plezier en creativiteit (leren) beleven aan het dansen met elkaar. “Ik vind het contact dat mensen tijdens het dansen met elkaar – en met zichzelf – ervaren erg mooi en vindt dit een reden er zoveel mogelijk mensen mee in aanraking te laten komen.”   
telefoon +31641810820
Latin dansschool
 
email info@eenliefdevoortango.nl
zie ook http://www.eenliefdevoortango.nl
 
Routeplanner naar Een Liefde voor Tango

Latin dansscholen in de buurt

Salsa Mandali


Latin dansschool

Zouklovers


Latin dansschool

Latin Fever


Latin dansschool

Salon del Son gestopt


Latin dansschool

Sense2dance


Latin dansschool

Salon del Son


Latin dansschool

Salsa dansschool Salsa 4U2


Latin dansschool

Tres Dos Mambo


Latin dansschool

Smooth Latin


Latin dansschool

Tumbao Dance


Latin dansschool

Latin Dance Fest


Latin dansschool

Kizzmotions


Latin dansschool

Danscentrum Sepp

Utrecht
Latin dansschool

Come & Dance Salsa Zeist

Zeist
Latin dansschool

Cheek2Cheek

Amersfoort
Latin dansschool

DiJoSalsa

Amersfoort
Latin dansschool