Wat is de lekkerste of beste rum?

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

zo 15 november 2020 - vandaag is het 27-01-2022

Of iets een goede of lekkere rum is, is volledig subjectief, er is geen rangorde van goed tot slecht. Wat een goede of lekkere rum vormt, is hoeveel je ervan houdt, wat voor jou relevant is, wat jij lekker vindt en wat jouw favoriete top 10 is. Daarom zullen die lijsten "allemaal“ van elkaar verschillen als je mensen ziet die op je antwoorden met een lijst van hun tien rum, of die hun lijst delen op social media.

Maar alle lijsten zijn 100% correct, dat zijn de tien beste rum - de tien beste rum voor de smaak van die persoon.

 

De meest populaire rum, de rum die de meeste mensen lekker vinden, zijn die van Bacardi, Captain Morgan, Tanduay en McDowell's. Die worden namelijk wereldwijd het meest verkocht. Het zal je niet verbazen dat als deze mensen een ander merk proeven die veel lekkerder vinden, maar het zal je ook niet moeten verbazen als ze “gewoon” bij hun merk blijven.

 

Dus hoe kom je erachter wat jouw top tien is? Drink veel verschillende rum, het is een zware klus, maar iemand moet het doen! En hoe meer je vat krijgt op wat je wel of niet lekker vindt, hoe nuttiger de aanbevelingen van andere mensen worden. Als je iemand rum ziet opsommen die ze lekker vinden en de lijst bevat een aantal rum waarvan je weet dat je die ook lekker vindt, is het een goede gok dat de andere rum in hetzelfde genre het ook waard zijn om ze zelf eens te proberen.

 

Er is absoluut niets mis met toevoegingen in rum. Het idee van zuiverheid is een misvatting, vrijwel alle rum is 'toegevoegd' met water, smaakstoffen uit het vat waarin het is gerijpt, karamel om een ​​consistente kleur te garanderen, enzovoort. De echte kritiek gaat over het gebrek aan transparantie, mensen die bezwaar maken tegen sommige (maar niet alle helaas, zelfs soms zeer selectief) fabrikanten die niet expliciet aangeven wat er toegevoegd is. Wat mij betreft moet hier ook verandering in komen.

Er is ook geen waarheid in het idee dat gezoete rum inferieur of gateway is, het domein van onervaren mensen. De realiteit is dat hoe iemand zijn/haar rum lekker vindt, wordt deels bepaald door genetica, opvoeding en leefstijl, niet door ervaring.
En daarbij, er is geen origineel recept hoe rum gemaakt wordt, er zijn alleen gissingen van hoe oud rum wel niet is. Dus wie bepaalt dan wat “echte” rum is?

 

En ja, helaas zijn er mensen die hun neus omhoog doen en minderwaardig doen over bepaalde merken, stijl en soort rum. Om eerlijk te zijn vind ik dat iedereen die dat doet niet veel over rum of mensen weet.

 

Belangrijkste is: Drink je rum hoe jij dat lekker vindt! Dus gewoon “straight” of “on the rocks” of in de cola of hoe dan ook. Maar weet wel wat je drinkt!

 

Hier zijn twaalf rum die ik lekker vind, maar niet in een bepaalde volgorde, aangezien deze afhangt van de dag en de omstandigheden, ook kan deze lijst morgen weer anders zijn:

- Abuelo Two Oaks

- Damoiseau 8YO

- Captain Morgan Parrot Bay Coconut

- Santa Teresa Bicentenario (gelukkig heb ik nog 5 flessen)

- Mates Gold

- Abuelo 12YO

- The Real McCoy 12YO

- Barbancourt 15YO

- Malecon 25

- Barcelo Imperial 30

- Rom Rincon Spiced

- Schotman Rum

 

Wat vind je van mijn lijstje?
Maak voor jezelf eens een lijstje en ga eens andere smaken ontdekken, hoe? Door gewoon te proberen, open te staan voor iets nieuws, vraag je vak slijter, ga naar tastings of nog beter…….boek een rum proeverij bij ons en we laten je versteld staan van alle mogelijke heerlijke rum smaken.


Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

RumWorld


 In deze november 2020 editie van het Latin-Magazine onder andere:

Nieuw Dashboard voor het beheren van events, tickets en meer

De afgelopen maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw..

Live stream Frank Reyes op 28 november

Wil je Frank Reyes bij jou thuis hebben? Dan is de kans! Op 28 november kun je hem exclusief thuis bekijken vanuit je luie stoel of heerlijk op de bank.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Passie voor koken...

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij de passie van een Latin World bezoeker voor het voetlicht. Dit keer David Pardo.

WOII-SLACHTOFFERS OP ANTILLEN

Foto van Henri Benjamin Marquez die op 30 mei 1940 werd doodgeschoten, bestaan er niet, althans die heeft onze schrijver nooit ...

Wat is de lekkerste of beste rum?

Of iets een goede of lekkere rum is, is volledig subjectief, er is geen rangorde van goed tot slecht. Wat een goede of lekkere rum vormt, is...

De Spaanse serie Perdida op Netflix 2020

Op het vliegveld van Bogotá, Colombia wordt de Spanjaard Antonio gearresteerd met 1,5 kilo drugs in zijn maag. 13 jaar eerder ..