Passie voor koken...

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

zo 15 november 2020 - vandaag is het 27-01-2022

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij de passie van een Latin World bezoeker voor het voetlicht. Dit keer David Pardo.

  1. Vertel ons een beetje wie je bent, en wat is je passie? En hoe lang doe je dit al?

Mijn naam is David Pardo, geboren op Curaçao, ben 36 jaar oud. Op Curaçao heb ik mijn school nooit afgemaakt. Ik ben eigenlijk op het criminele pad beland om snel geld te maken. Op mijn zestiende jaar heb ik drugs gesmokkeld en bolletjes geslikt. Ik zeg niet dat ik er spijt van heb, maar ik schaam me wel voor die periode. Als ik de tijd kan terugdraaien, dan had ik het nooit gedaan.

Mijn passie is koken. Ik ben al 15 jaar professioneel chef-kok. Ik ben als stagiaire begonnen en sindsdien werk ik in dezelfde restaurant ‘Café Stobbe’. Ik heb een mooie kans gekregen om mijn eigen kookboek te schrijven met mijn eigen kookstijl. Hierin ga ik mijn gerechten vol met allerlei smaken combineren. Als alles volgens planning loopt komt het boek binnen zes maanden uit. Jean Pierre Doran en van Fort Worth en ik zijn hard ermee bezig.

 

  1. Wanneer ben je begonnen en hoe ben je op het idee gekomen om kok te worden?

Sinds klein begon ik in de keuken te staan met mijn moeder en oma en ben ik koken gaan leuk vinden en ik weet nog dat ik mijn moeder ging helpen met koken voor ons gezin en zodat wanneer mijn vader thuis kwam middag van werk, dat hij dan warm eten kon eten. En dan ben ik begonnen met koken voor vrienden uit de buurt  en zo ben ik elke x koken meer leuk gaan vinden.

 

  1. Je hebt overduidelijk een passie voor koken. Waar komt dit vandaan?

Ja, ik word blij wanneer ik iemand anders kan blij maken met wat ik heb gekookt het compliment die ik krijg de waardering geef me een warm gevoel zeg maar.

 

  1. Heb je een opleiding hiervoor gevolgd?

Nou het is grappig hoe het is gegaan eerlijk gezegd, toen ik naar Nederland ben komen wonen moest ik inburgering gaan doen en toen ik klaar was met de cursus zei de juf tegen mij David je ben jong je heb hele toekomst voor je, wat wil je gaan doen met je leven, ik had eigenlijk 3 keuzes: 1) gaan werken. 2) uitkering aanvragen. 3) een opleiding gaan volgen. Ik heb voor de derde gekozen en de rest is nu geschiedenis. Ik ben die juf zo dankbaar zij heeft mijn ogen geopend

 

  1. Experimenteer je vaak met gerechten?

Ik ben van mening dat koken moet je doen met gevoel, think outside the box zeg maar bijv in de Antilliaanse keuken worden vaak dezelfde gerechten gemaakt en zelfde kruiden specerijen gebruikt zeg maar niks mis mee het blijf lekker, maar ik vind persoonlijk saai te vertrouwd bewijs van spreken, daarom ik geef mijn eigen twist aan de gerechten die ik maak bijvoorbeeld ik gebruik dezelfde producten, maar dan met een twist aan, smaken combinaties specerijen kruiden enz , zo probeer ook mensen te inspireren om meer te durven anders te koken andere gerechten te maken dan de vertrouwde gerechten die ze kennen bijvoorbeeld Stoba Yambo en Moro, is niks mis mee ze zijn allemaal lekker maar ik zeg Jan Piet Kees kan het ook maken daarom wees creatief think oudside the box

       

  1. Wat zijn jouw specialiteiten?

Ik ben gepassioneerd door de oosterse keuken ik kook graag oosterse gerechten , mijn specialiteit is Vis eigenlijk alles uit de zee die je kan eten probeer ik iets speciaal van te maken ik werk graag met vis producten schaal en schelpdieren.

   

  1. Wat is jouw favoriet gerecht?

Ik moet zeggen dat mijn Favoriete gerechten zijn toch Sopi Mondongo en Kabes ku igra je kan me wakker maken voor die 2 gerechten

  1. Heb je nog wat tips en handigheid die je met ons wilt delen?

Ik zeg altijd wanneer je gerecht wil maken moet je altijd blijven proeven blijven proeven, ik probeer altijd smakken te combineren die jezelf lekker vind en dan gebruiken als basis om een mooie gerecht te verzinnen.

 

  1. Wat moet je totaal niet doen in de keuken of wat je net juist wel moet doen.

Ik vind dat je in de keuken maak niet uit professioneel of thuis, in geval van twijfel niet doen. Ik vind dat je moet vertrouwen op je gevoel en heel belangrijk is blijven proeven, ruiken alles wat je maakt of mee werkt (kruiden groenten specerijen) zo maak je kennis met de smaken die misschien onbekend zijn voor je en dan kan je ook in de toekomst smaken combineren.

 

  1. Als laatste heb je ook een levens motto?

Loyalty and Respect en Aardig zijn voor iedereen.


Copyright - Disclaimer - Privacy

 In deze november 2020 editie van het Latin-Magazine onder andere:

Nieuw Dashboard voor het beheren van events, tickets en meer

De afgelopen maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw..

Live stream Frank Reyes op 28 november

Wil je Frank Reyes bij jou thuis hebben? Dan is de kans! Op 28 november kun je hem exclusief thuis bekijken vanuit je luie stoel of heerlijk op de bank.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Passie voor koken...

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij de passie van een Latin World bezoeker voor het voetlicht. Dit keer David Pardo.

WOII-SLACHTOFFERS OP ANTILLEN

Foto van Henri Benjamin Marquez die op 30 mei 1940 werd doodgeschoten, bestaan er niet, althans die heeft onze schrijver nooit ...

Wat is de lekkerste of beste rum?

Of iets een goede of lekkere rum is, is volledig subjectief, er is geen rangorde van goed tot slecht. Wat een goede of lekkere rum vormt, is...

De Spaanse serie Perdida op Netflix 2020

Op het vliegveld van Bogotá, Colombia wordt de Spanjaard Antonio gearresteerd met 1,5 kilo drugs in zijn maag. 13 jaar eerder ..