Mixers

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

wo 15 april 2020 - vandaag is het 26-02-2024

Mixers zijn de niet-alcoholische ingrediënten in mixdrankjes en cocktails. Mixers verdunnen de drank en verlagen de alcohol in volume in de cocktail. Ze veranderen of versterken smaken of voegen juist nieuwe smaken toe aan een cocktail.

Ze kunnen de cocktails zoeter, zuurder of hartiger maken. Sommige mixers veranderen de textuur of consistentie van de cocktail, waardoor deze dikker of wateriger wordt. Mixers kunnen ook voor decoratieve doeleinden worden gebruikt om de kleur of het uiterlijk van de cocktail te veranderen. Ze verhogen ook gewoon het volume van een drankje, zodat het langer meegaat. Over mixers wordt vaak gedacht dat het frisdranken zijn maar dat is niet zo.

Zo kan je bijvoorbeeld ook koffie, vruchtensappen, melkproducten, suiker, ei, sausen, bitters, siropen, sportdranken, etc. gebruiken om je cocktail of mix een andere smaak of uiterlijk te geven.

Laten we het eerst over frisdranken hebben, dan doen we de andere mixers een andere keer. Frisdranken hebben altijd natuurlijke of toegevoegd koolzuur (meestal toegevoegd) en heb je natuurlijk in verschillende soorten en smaken.

Neem nou gewoon eens cola, je denkt dan gelijk aan Coca Cola en Pepsi en misschien aan de Coca Cola Drink Mixers (erg goed trouwens), maar er is een wereld van cola alleen al.
Neem de Cuba Libre, origineel is dat met Coca Cola en Cubaanse Rum, maar probeer eens een iets “andere” cola. Iedereen weet wel hoe een Cuba Libre ongeveer smaakt maar neem je bijvoorbeeld een Naturfrisk Classic Bio Cola, dan wordt je Cuba Libre wat zoeter, of een Proviant Fairtrade Cola, dan komt de cola smaak meer naar voren, Neem je een Fritz Kola dan wordt je Cuba Libre iets droger van smaak.

Merk je echt? Ja dat proef je echt, misschien met sommige cola’s niet zo op het eerste drinkmoment maar het verschil is er echt.

In het pre-corona tijdperk gaven wij regelmatig “Rum-Cola” proeverijen (ook te boeken (-; na de corona) Waar bijna iedereen verbaasd is door de grote verschillen. Ook de Dark ‘n Stormy cocktail kan je echt van smaak veranderen door de “normale” ginger beer te vervangen door bijvoorbeeld Pimento of Belvoir Bio ginger beer, natuurlijk kan je ook eens testen met een Naturfrisk Bio ginger ale.

De Pimento maakt de Dark ‘n Stormy veel pittiger en de Belvoir zorgt weer voor een iets natuurlijker evenwicht.

Zo…..koop dus nu verschillende cola’s en ga eens lekker proberen.
Natuurlijk kan je ook gewoon na de corona ook een Rum-Cola proeverij bij ons boeken.

 

Waar te koop?
Naturfrisk Bio Cola Classic bij www.123alcoholvrij.nl

Proviant Fairtrade Cola bij www.123alcoholvrij.nl

Fritz Kola bij www.ah.nl

Coca Cola bij www.jumbo.com

Pimento bij www.123alcoholvrij.nl

Belvoir Bio Ginger Beer bij www.123alcoholvrij.nl

Naturfrisk Bio Ginger Ale bij www.123alcoholvrij.nl

Rum bij de betere slijterij.


Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

RumWorld


 In deze april 2020 editie van het Latin-Magazine onder andere:

Boekrecensie: Wet van de Stilte - reis door Colombia

Colombia is bekend om de grote artiesten zoals o.a. Shakira, J. Balvin en Maluma. Wat..

Top 20 Spaanse Series

Om jullie een beetje te helpen deze quarantainetijd door te komen, hebben we vanuit de redactie van LatinWorld ....

Advertorial

Stepr salsa dansen in Utrecht

La Casa de Papel, deel 4

Na de ultieme gijzeling van de Koninklijke Munt van Spanje kost het El Profesor en zijn kompanen veel moeite om te ontsnappen...

Toy Boy

Voor de liefhebber van Spaanse Netflix series is Toy Boy een aanrader. Toy Boy is een misdaadthriller uit 2019.

Mixers

Mixers zijn de niet-alcoholische ingrediënten in mixdrankjes en cocktails. Ze verdunnen de drank en verlagen de alcohol in volume in de cocktail.

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

El Hoyo

De bekroonde Spaanse thriller El hoyo is nu te zien op Netflix. Deze film speelt zich af in een bijzondere gevangenis waar dagelijks ....

2020 in Latinland

We leven in een vreemde tijd, niemand die dit eerder heeft meegemaakt en niemand die ons kan vertellen hoe de rest van 2020 eruit zal zien.

Debuutsingle van Aymar Torres

Aymar Torres is een Arubaanse artiest met een liefde voor Latin muziek en in het bijzonder Braziliaanse bossanova.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Dansschool Latinbootcamp.nl vaart nieuwe koers en richt zich volledig op koken voor ouderen.

Uit de keuken van deze dansschool in..