Dansschool Latinbootcamp.nl vaart nieuwe koers en richt zich volledig op koken voor ouderen.

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

wo 15 april 2020 - vandaag is het 26-02-2024

Uit de keuken van deze dansschool in Rotterdam komt tijdelijk de lekkerste saotosoep en okersoep

We vinden het te gek hoe creatief ondernemers omgaan met de huidige tegenslagen. Miquil van Latin Bootcamp besloot zijn dansschool tijdelijk om te toveren tot keuken. Nu staan er elke dag vier mensen de lekkerste, megagezonde soepen te maken om ons – en vooral ook de ouderen – op de been te houden.

We hebben het niet over erwtensoep of tomatensoep, maar over van die rijkgevulde Surinaams-Caribische gerechten, zoals saotosoep, okersoep, cassavesoep en gritibanasoep. Iedere dag staat er iets anders op het menu – naast de soep vaak ook een special van de dag. Alles wordt bereid door een wisselend team onder leiding van Len, naar de recepten van haar moeder.

Eerste keer okersoep

Gisteravond stond er een gezellig tasje voor de deur van dit thuiswerkkantoor, met daarin gevaarlijk lekkere gele sambal, een bakje rijst en… okersoep. Miquil waarschuwde meerdere keren dat de smaak van okra niet voor iedereen is weggelegd, maar dat het vooral waanzinnig gezond is. “Dat zegt mijn oma altijd.”

Supervers en vol liefde

Dan zien we het maar als medicijn, dachten we, en dapper namen we een hap. Nou, dat wás ons toch een partijtje lekker! Man, man, man. Geen idee hoe sommige mensen hieraan moeten wennen. Je proeft de liefde, het is supervers en dan weet je ook nog eens dat het goed is voor je lijf. We snappen meteen de reactie die Miquil regelmatig hoort: “Alsof mijn oma gekookt heeft.”

 

Krakti supu

Miquil: “In het pand van Latin Bootcamp, dat we Avenue Nine hebben genoemd, hadden we al een paar keer een thema-eetevent georganiseerd, zoals krab(u)dag. Dat was heel succesvol; soms kwamen er op één dag wel negentig mensen eten. Ondernemer als ik ben, denk ik in oplossingen, niet in problemen. Dus toen we moesten stoppen met dansles en ik zag dat mensen zich steeds meer zorgen maakten om hun gezondheid, dacht ik al snel: laten we iets met krachtige soepen (krakti supu) gaan doen!” En: die Krab(u)dag houden ze erin, om de week op zaterdag, met een speciale Krab(u)dag at HOME! Zo geniet je gewoon thuis van die verrukkelijke krab of garnalen in masala.

Opkikker voor de oudjes

En nu rijdt Miquil dus heel Rotterdam door, en verder weg zelfs. Veel langs verpleeghuizen. Een klant sponsorde zelfs honderd euro, zodat Miquil tien van zijn ‘krachtige soepen’ bij oudere mensen kon langsbrengen, omdat juist die deze opkikker goed kunnen gebruiken nu. Gelukkig rijdt Miquil niet in z’n eentje: meerdere vrijwilligers hebben aangeboden om ook wekelijks een ronde te rijden en soepen af te leveren. Wil jij ook soep rondbrengen bij oudere mensen, en zo meehelpen ze een gezonde boost te geven? Alle hulp is meer dan welkom!

 

Mooie verhalen

Het levert mooie verhalen op. Miquil: “Laatst ging ik soep afleveren bij Mevrouw Breeveld. Ze kwam in haar rollator naar beneden, helemaal ingepakt om zichzelf te beschermen: handschoenen, dingetje op haar hoofd… Toen ik dat zag dacht ik: hiervoor doe ik het, dit vind ik oprecht heel gaaf.”


Zo bestel je zo’n krachtige soep

En wil jij je immuunsysteem, de lekkerbek in jou én die creatieve ondernemer Miquil een lol doen? Bestel dan vooral zo’n lekkere ‘krachtige’ soep! Dat kan iedere avond tot 17.00 uur. Volg de Facebookpagina van Avenue Nine voor het menu, en meld je hier aan!

Bron: https://indebuurt.nl/rotterdam/eten-drinken/uit-de-keuken-van-deze-dansschool-komt-tijdelijk-de-lekkerste-saotosoep-en-okersoep~125458/

 

Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

LatinBootcamp.nl


 In deze april 2020 editie van het Latin-Magazine onder andere:

Boekrecensie: Wet van de Stilte - reis door Colombia

Colombia is bekend om de grote artiesten zoals o.a. Shakira, J. Balvin en Maluma. Wat..

Top 20 Spaanse Series

Om jullie een beetje te helpen deze quarantainetijd door te komen, hebben we vanuit de redactie van LatinWorld ....

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

La Casa de Papel, deel 4

Na de ultieme gijzeling van de Koninklijke Munt van Spanje kost het El Profesor en zijn kompanen veel moeite om te ontsnappen...

Toy Boy

Voor de liefhebber van Spaanse Netflix series is Toy Boy een aanrader. Toy Boy is een misdaadthriller uit 2019.

Mixers

Mixers zijn de niet-alcoholische ingrediënten in mixdrankjes en cocktails. Ze verdunnen de drank en verlagen de alcohol in volume in de cocktail.

Advertorial

Stepr salsa dansen in Utrecht

El Hoyo

De bekroonde Spaanse thriller El hoyo is nu te zien op Netflix. Deze film speelt zich af in een bijzondere gevangenis waar dagelijks ....

2020 in Latinland

We leven in een vreemde tijd, niemand die dit eerder heeft meegemaakt en niemand die ons kan vertellen hoe de rest van 2020 eruit zal zien.

Debuutsingle van Aymar Torres

Aymar Torres is een Arubaanse artiest met een liefde voor Latin muziek en in het bijzonder Braziliaanse bossanova.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Dansschool Latinbootcamp.nl vaart nieuwe koers en richt zich volledig op koken voor ouderen.

Uit de keuken van deze dansschool in..