Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

DJ Rodney El Tigre Latino @ AmersfoortMijn Profiel

Op Curaçao waar ik geboren ben, heb ik op jonge leeftijd mezelf de Salsa en Merengue dans aangeleerd. In 1976 reisde ik af naar Nederland om de studie Chemische Procestechniek aan de HTS in Hilversum te volgen. In die tijd was de Salsa hier lang niet zo populair als nu, de Disco was toen ‘in’ en ik deed er graag aan mee. Dat ging me goed af want in 1979 werd ik bij een danswedstrijd georganiseerd door de Hitkrant uitgeroepen tot de beste individuele discodanser van Nederland van dat jaar.

Na afronding van mijn studie keerde ik terug naar mijn geboorte eiland en ik ging bij de toenmalige Shell Curaçao N.V. werken. Na 5 jaar afwezigheid kon ik moeilijk aarden. Na een half jaar nam ik ontslag en keerde terug naar Nederland.
Halverwege de jaren ’90 kwam ik hier weer bij de Salsa uit. De Salsa was toen razend populair in Nederland. Dat kwam door de intrede van de zogenaamde Rock & Roll Salsa rond 1990 in Nederland. De Salsa werd heel anders werd gedanst dan ik gewend was. De dans met vele figuren is op Curaçao niet gebruikelijk. Ik heb toen een korte periode op dansles gezeten om de geheimen van het armwerk te leren en het kwartje viel vrij snel. Ik heb in die periode ook regelmatig meegedaan met workshops gegeven door gerenommeerde dansleraren uit binnen- en buitenland.

Het was nooit mijn intentie om dansles te geven. In 1999 ging een bekende met vakantie en hij hij vroeg mij zijn lessen tijdens zijn afweizgheid over te nemen. Dat heb ik gedaan en het beviel mij zo goed dat ik in 2000 besloot mijn eigen klein bedrijf Caribbean Arts op te richten waar ik sindsdien mijn passie en liefde voor de Salsa muziek en dans met anderen deel. Daardoor ben ik tegenwoordig ook dj en kan ik hiermee ook die Passie delen met iedereen,

   
plaats Amersfoort
telefoon +31620971063
 
email info@caribbeanarts.nl
zie ook http://www.caribbeanarts.nl/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002054175306

https://twitter.com/#!/search/realtime/www.caribbeanarts.nl
 
Routeplanner naar DJ Rodney El Tigre Latino

Latin organisaties in de buurt

Fundación Salsa es la Vida

Amersfoort
Latin dansschool
» Latin mix

YDK Dance Events

Utrecht
» Kizomba, Urban Kiz, en meer

U Can Dance

Almere
Latin dansschool

DJ El Bachatero

Arnhem
» Latin mix

Mocitos Dance School

Amsterdam
Latin dansschool
» Salsa
» Bachata
» Cuban Salsa

Extremos

Amsterdam
Latin dansschool

Salsa Rolf

Amsterdam
Latin dansschool
» Salsa

Have Fun On Salsa

Alphen aan den Rijn
Latin dansschool

Fiesta Deluxe

Hoofddorp

Fire Dance Academy

Hoofddorp
Latin dansschool
» Bachata

Salsa Viva

Deventer
Latin dansschool
» Latin mix

Salsamotion

Haarlem
Latin dansschool
» Latin mix

Dans voor Mij

Leiden
Latin dansschool
» Salsa
» Bachata
» Kizomba, Urban Kiz, en meer