Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Bachatadansschool El Bachatero @ Groningen

Ook wel: El BachateroEen van de weinige Echte Bachata scholen in Nederland.

Welkom bij de enige Bachata Dansschool van de stad Groningen en omgeving.

Wij zijn een dansschool waar plezier in het dansen voorop staat. De basistechnieken zijn zeer snel te leren en al gauw danst u een mooie dansfiguur samen met uw partner. Wij geven les in het Cubaans danscafé Casa de la Trova. Dit danscafé is een mengeling van allerlei culturen, dans- en muziekvormen. Er is altijd wel iets te doen. Denk aan gezellige salsa en bachatafeesten met dj`s, culturele avonden met eigen inbreng, het spelen van domino. Reden des te meer om eens mee te doen met een proefles. Wees welkom.

Bachata dansmuziek komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek, gelegen in het Caribische gebied waar dans en muziek een belangrijk deel uitmaken van het dagelijkse leven. Woordenboeken definiëren de term bachata als ‘plezier maken’, ‘een leuke tijd hebben’, en dat is het ook, want bachata is heerlijk muziek om naar te luisteren en op weg te zweven tijdens het dansen. ‘Obsesión’ van ‘Aventura’ bereikte kort geleden de Nederlandse hitparade en was te horen en te zien op radio en televisie.

Er zijn 4 bachata stijlen. De klassieke stijl wordt gekenmerkt door rustige muziek, intieme danshouding, korte basispassen en weinig figuren. De moderne stijl is te herkennen aan het snellere ritme, sierlijke voetenwerk, de swingende armbewegingen en zwevende figuren. Twee andere bachata stijlen zijn de romatische stijl en de techno stijl.

De Docent; Gorkis "El Bachatero" Rivas is een professionele danser, docent en choreograaf uit de Dominicaanse Republiek, het land van de Bachata en de Merengue waar dans en muziek een belangrijk deel uitmaken van het dagelijks leven, en tevens de oprichter van El Bachatero, de eerste Bachata dansschool van het Noorden en één van de eerste van het land.

Workshops

Feesten en partijen
Bent u van plan om een themafeest te geven zoals een vrijgezellen-, studenten- of een personeelsfeest? Wij verzorgen diverse diensten en arrangementen voor bedrijven en particulieren in tropische sfeer. Stel gerust uw eigen pakket samen.
       
Workshops
Tijdens de workshop ligt de nadruk voornamelijk op gezelligheid. Afhankelijk van het niveau en de lengte van de workshops worden verschillende danspasjes, figuren en diverse combinaties van bachata en merengue aangeleerd op een ontspannen, swingende en makkelijke manier, zodat iedereen lekker mee kan doen en uitsluitend een leuke danservaring beleeft. Een workshop kan ook gecombineerd worden met een flitsende dansshow.  Uiteraard kunt u ons inhuren voor uw feest, jubilea of anders. Er zijn vele combinaties mogelijk! info@bachatadansschool.nl

Dansshows
Wilt u een tropisch tintje aan uw evenement geven d.m.v. een professionele dansshow met spetterende choreografie? Dan is het Bachata Showteam de geschikte dansformatie hiervoor, gespecialiseerd in het brengen van entertainment-shows en exclusieve bachata choreografieën op allerlei grote feesten en evenementen zoals de Latin Dance Night, Oosterpoort, Noorderzon Festival, KEI-week, en Bommen Berend.

Lessen en zijn muziek

De muziek in vierkwartsmaat wordt gespeeld met een gitaar, een basgitaar, een güira en bongos. De meeste artiesten zijn mannelijke gitaarspelers die met een wat jammerende zang verhalen over tragische liefdes. Zodoende zou de Bachata de Latijns-Amerikaanse smartlap kunnen worden genoemd.

De oorspronkelijke term die gebruikt werd voor dit genre was dan ook amargue, wat bitterheid betekent. Later werd de term Bachata populairder. Een Bachata is in het Dominicaans-Spaans een (ongeorganiseerd) feestje of feest-gedruis. Bachata wordt tegenwoordig steeds vaker gecombineerd met invloeden uit de Merengue, popmuziek en R&B, maar ook door reggaetón.

De dans
Bachata wordt met een partner gedanst (man met vrouw, soms vrouw met vrouw). Op verschillende plaatsen in de wereld wordt Bachata op verschillende manieren gedanst. Er zijn geen strakke regels.

Een stijl die hanteren is de Dominicaanse stijl. Er wordt gedanst op enige afstand terwijl elkaars handen worden vastgehouden. Vaak worden er veel snelle tussenpasjes gezet. De bewegingen zijn doorgaans spontaan en aangepast aan het specifieke nummer.

Draaien worden zelden gemaakt. Complexe combinaties van draaien (zoals bij salsa) worden nooit gemaakt. De laatste jaren heeft de Dominicaanse dansstijl zich gemengd met reggeaton invloeden. De Dominicaanse stijl is de meest geavanceerde en creatieve bachata dansstijl.

Op dansscholen wordt geleerd om op de eerste tel van de maat te beginnen, waarmee de muziekmaat (van vier tellen) samenvalt met de dansmaat. Echter, Dominicanen beginnen behalve op de eerste tel vaak ook op de tweede tel en soms op de derde. Dit kan o.a. afhangen van de baslijn.

Zonder na te denken wordt begonnen op die tel die het beste past bij de song die gespeeld wordt. In zijn algemeenheid varieert ook de dansstijl tussen snelle bachatas die los (met alleen de handen vast) gedanst worden, en romantische bachatas die dichter tegen elkaar aan worden gedanst met meer fysiek contact.

Juan Luis Guerra, (Santo Domingo, 7 juni 1957) is een Dominicaanse zanger, gitarist, componist en impresario. Hij introduceerde de Bachata muziek in jaren `80, in ons land. Hij is ontzettend populair in vele Latijns Amerikaanse landen en heeft vele hits geschreven en gecomponeerd.

    
adres Gelkingestraat 38
plaats 9711 ND Groningen
telefoon +31624231410
Latin dansschool
 
email info@bachatadansschool.nl
zie ook http://www.bachatadansschool.nl/

https://www.facebook.com/bachatadansschool.elbachatero?fref=ts

https://www.youtube.com/watch?v=cHE-3dILjmg#t=26
 
Routeplanner naar Bachatadansschool El Bachatero

Latin dansscholen in de buurt

Salsa Leo

Groningen
Latin dansschool

Iván y Petra Torres Concha

Groningen
Latin dansschool

Salsaschool Chocolatina

Groningen
Latin dansschool

Flamencoschool Rosario

Groningen
Latin dansschool

Argentijnse Tangoschool Peter en Ina

Groningen
Latin dansschool

Rob & Inez

Groningen
Latin dansschool

AfroLatin Passion

Groningen
Latin dansschool

Junior Bachata Traditional

Groningen
Latin dansschool

Salsa Dura

Groningen
Latin dansschool

DJ La Pasión

Groningen
Latin dansschool

Bachata del Norte

Groningen
Latin dansschool

Salsa Juan Carlos

Groningen
Latin dansschool

La Escuela

Groningen
Latin dansschool

Dansschool KizomBalance

Groningen
Latin dansschool

RNL Zouk

Groningen
Latin dansschool

Dance Xperience

Groningen.
Latin dansschool

Move in da Zity

Groningen
Sportschool met latin