Delen via Whatsapp  

Son Así: @ AmsterdamBand: Son, Salsa, Merengue...

Bent u op zoek naar een salsaband, naar swingende caribische muziek voor uw feest, festival of (muziek)café? Dat is al jaren ons vak!

Son Así is gespecialiseerd en ervaren in het opluisteren van uw bruiloft, receptie, diner, verjaardag, bedrijfsfeest, borrel en andere gelegenheden waar behoefte is aan vrolijke tropische klanken.

Ons repertoire: bekende en minder bekende cubaanse `son` (van o.a. de Buena Vista Social Club) tot dominicaanse merengue, van `Guantanamera` tot `Camisa Negra`, van romantische bachata tot vrolijke salsa!

Van achtergrondmuziek tot dansmuziek, dankzij onze flexibele bezetting van 2, 3, 4 of 5 muzikanten kunnen we altijd muzikaal maatwerk leveren met een passend geluidsniveau.

Son Así is opgericht in de zomer van het jaar 2000. Het 1e optreden vond plaats in februari 2001 in "De Harmonie" in Edam. Het concept, een band die zich niet beperkt tot het traditionele cubaanse repertoire (de cubaanse son), maar dat combineert met andere muziek uit het caribisch gebied (merengue, cumbia, bachata enz.) en dat alles op een aangenaam geluidsniveau bleek aan te slaan. Al snel werd Son Así veel gevraagd voor de meest uiteenlopende gelegenheden, van jazzfestivals tot bruiloften.

De band bestond bij aanvang uit 6 muzikanten. Met die bezetting kwam in 2004 de 1e cd "La Bicicleta" tot stand, gevuld met 11 nummers geschreven door Anurakt (muziek), zangeres Alja Weerts en gitarist ErikJan Hertogs (teksten).

Naar aanleiding van die cd werd Son Así in 2005 gevraagd op te treden op het prestigieuze Festival de Trova in Santiago de Cuba. Daar deelden ze het podium met o.a. Eliades Ochoa, de Familia Valera Miranda, het Septeto Santiaguero en andere bekende cubaanse bands.

Omdat er steeds meer vraag kwam naar een kleinere bezetting is Son Así vanaf 2006 verder gegaan met een standaardbezetting van 4 muzikanten. Voor grotere optredens op festivals en salsadansfeesten werd samengewerkt met verschillende percussionisten.Voor kleinere optredens treedt Son Así sindsdien ook op als duo of trio.

In 2008 kwam de 2e cd uit, "Sabor Tropical", een verzameling van de meest bekende caribische hits uit het repertoire. Deze cd werd evenals de 1e cd warm onthaald en door de internationale afdeling van de Vereniging Nederlandse Gemeenten wereldwijd verspreid als relatiegeschenk.

Enkele van de vele hoogtepunten (naast ons cubaanse avontuur): optredens in o.a. Concertgebouw Amsterdam, Ahoy (wk volleybal), Floriade 2003, Breda JazzFestival (3x), Dias Latinos Amersfoort 2011 (en 2012!) en op ontelbare bruiloften en andere feesten!

In de nu ruim 12 jaar van haar bestaan heeft Son Así zich steeds verder ontwikkeld qua muzikale kwaliteit, repertoire en presentatie. Gebleven is het onverminderde enthousiasme en de liefde voor de latin-muziek!

Overweegt u ons te boeken?

Als u ons nog niet eerder in actie heeft gezien en gehoord is het een goed idee om een openbaar optreden van ons te bezoeken, of kennis te maken tijdens onze wekelijkse repetitie in Amsterdam.

   
adres Retiefstraat 45 hs
plaats 1092VX Amsterdam
telefoon +31624965966 - Anurakt 06-24225892Alja:
 
email info@sonasi.nl
zie ook http://www.sonasi.nl/
 
Routeplanner naar Son Así:

Latin organisaties in de buurt

Salsaschool Sabroso

Amsterdam
Latin dansschool
» Cuban Salsa

Latin Breeze

Amsterdam
Latin dansschool
» Latin mix

Manía Cubana

Amsterdam
» Salsa
» Cuban Salsa

Club Mystique

Amsterdam
Latin dansschool
» Latin mix

Baila Bel Air

Amsterdam
Latin dansschool

Salsa Rolf

Amsterdam
Latin dansschool
» Salsa

Salsa Flamingo

Amstelveen
Latin dansschool

Fidelinas Entertainment

Amsterdam
Latin dansschool

Dansschool Ponne

Badhoevedorp

FlavourKizz Events

Amstelveen
» Bachata
» Kizomba, Urban Kiz, en meer

Rock Gym

Zaandam
Sportschool met latin

Art of Connection

Vinkeveen
Latin dansschool

Fire Dance Academy

Hoofddorp
Latin dansschool
» Bachata

Salsa Sirena

Hoofddorp
Latin dansschool
» Salsa
» Bachata
» West Coast Swing

Fiesta Deluxe

Hoofddorp

Salsa Libre Dansschool

Volendam
Latin dansschool
» Salsa
» Bachata
» Kizomba, Urban Kiz, en meer