Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Orquesta Salsabor @ ArnhemOrquesta Salsabor is een energieke salsa bigband met muzikanten uit Cuba, Argentinië, Venezuela en Nederland. Het orkest speelt de grote klassiekers van het traditionele latin en salsa bigband repertoire uit Cuba van onder andere Machito en Benny More. Daarnaast brengt Salsabor de 70/80-er jaren in New York Salsa Dura stijl, de groovende muziek uit `el barrio` van New York van salsa-iconen als Eddie Palmieri, Willie Colon en het New Yorkse Spanish Harlem Orchestra.

Orquesta Salsabor is ruim 10 jaar actief op Nederlandse en buitenlandse podia. Ze zijn te horen op diverse muziekfestivals en salsafeesten. Het orkest is op tournee geweest door Duitsland en Polen, en gemaakt heeft meerdere cd`s: De meest recente heet El otro sabor de la clave. In de afgelopen jaren stond Salsabor in de finale van de topklasse-categorie van het Meerjazz Festival in Hoofddorp en scoorde hoog in de peilingen van Beste Nederlandse Salsaband. De ingrediënten van een avondje Orquesta Salsabor zijn een pakkend repertoire, Swingende salsa dansnummers en een goede sfeer!

Kom ook eens langs! Uit het juryrapport van Meerjazz: "Goed om te horen een salsaband dat niet alleen" saus ", maar speelt de essentie van de muziek." Uit de reeks "Interview met (inter) nationale artiesten" op Latijns Artiesten "Ondertussen is Salsabor Éen van de weinige bigbands sterven in het salsacircuit actief is.

Niet alleen voor de muzikanten zelf, maar zeker ook voor het publiek is het een sensatie dit achttien man sterke orkest onvervalste salsa de zaal in te horen blazen. Daarbij Zij Beschikken over een goed Gekozen repertoire. "

In de afgelopen 20 jaar heeft Orquesta Salsabor een uitstekend dansbaar repertoire opgebouwd van circa 75 nummers. De meeste nummers zijn voor onze salsa bigband gearrangeerd door bekende latin/salsa arrangeurs als Gerrit Jan Binkhorst, Marc Bischoff, Doug Beavers (vaste arrangeur van Eddie Palmieri) en anderen.

In het repertoire vind je alle grote namen uit het heden en verleden van de salsa terug. Zoals Machito, Celia Cruz, Tito Puente, Eddie Palmieri, Spanish Harlem Orchesta, Oscar de Leon, Isaac Delgado, El Gran Combo en vele anderen.
Enkele stijlen en nummers uit ons repertoire:

Voor boekingen www.salsabor.nl/

   
plaats Arnhem
telefoon +31877845411 - Peter Smaal
 
email info@salsabor.nl
zie ook http://www.salsabor.nl/

https://www.facebook.com/OrquestaSalsabor
 
Routeplanner naar Orquesta Salsabor

Latin organisaties in de buurt

Salsashakers dance company

Zutphen
Latin dansschool
» Latin mix

Salsa Viva

Deventer
Latin dansschool
» Latin mix

Festival Dias Latinos

Amersfoort
» Latin mix

Passion2Dance

BEST
Latin dansschool

SalSabados

Oosterhout
» Latin mix

Stichting Amsterdam Roots

Amsterdam
» Latin mix
» Anders

Fiesta Deluxe

Hoofddorp
» Salsa
» Bachata

Afro Latino Festival

Bree
» Latin mix

Dans voor Mij

Leiden
Latin dansschool
» Salsa
» Bachata
» Kizomba, Urban Kiz, en meer

LatinVillage Festival

Velsen-Zuid