Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Ache Cubano @ GroningenCubaanse muziek voor al uw feesten en partijen! Son, Salsa, Guaracha, Cumbia, Bolero en nog veel meer heerlijke muziek Ache cubano bestaat in 2014 8 jr

Ache speelt Cubaanse muziek in de stijl van Buena Vista Social Club. Het is volgens de Cubaanse traditie samengesteld, maar mixt deze traditie met modernere invloeden. Ache  speelt  zowel authentieke Cubaanse liedjes als eigen composities.

Ache Cubano brengt een mix van rumba, timba, son montuno en mambo. De groep presenteert het beste van de Afro-Cubaanse ritmes en melodieën. Bandleider Ommis Bonet  heeft het zijn missie gemaakt om de rijkdom aan diversiteit en de vitaliteit van de Cubaanse muziek met de wereld te delen. Met zijn Ache Cubano is hij constant op zoek naar authentiek talent om zo de muziek van dit legendarische eiland voort te laten leven.

Speelveld
•Achtergrond:  recepties, openingen vergaderingen, congressen.
•Concerten:  voor theaters en festivals.
•Feesten: feesten, bruiloften en verjaardagen een combinatie van achtergrond en dansmuziek.  Ook voor studentenfeesten, buurtfeesten, dansavonden.
Techniek

Ache Cubano heeft een eigen professionele geluid , en zang-installatie
.

Al meer dan vijf jaar is de Groninger Cubaanse Son Band een begrip in de salsa-wereld. Menig Groninger is reeds bekend met het repertoire van de band en haar leden.

De laatste tijd begint de band ook buiten Groningen en omstreken furore te maken.

Door de ervaringen die de laatste jaren zijn opgedaan is Ache Cubano volwassener geworden en heeft ook haar repertoire zien groeien.

Zo heeft de band heden ten dage een geheel eigen sound ontwikkeld door de traditionele Son te combineren met moderne Salsa invloeden maar ook met de Cubaanse Timba.

De leden van de band zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en versterken elkaars kwaliteiten in hun pel. r is altijd ruimte voor solo`s en improvisatie waardoor de muzikanten de kans krijgen om hun individuele unsten te laten zien.
Geen enkel optreden is op deze manier hetzelfde en blijft het voor de echte liefhebber altijd boeiend een vondje Ache Cubano bij te wonen.

De progressie die de band de afgelopen jaren duidelijk heeft gemaakt in stijl en repertoire, is zoals eerder gezegd ook buiten Groningen opgevallen en Ache Cubano speelt dus inmiddels ook ver buiten Groningen en omstreken.

Afgelopen zomer is Ache Cubano bijvoorbeeld op Tour geweest in Bosnie, waar zij hebben gespeeld op et 17e Salsa Festival Bascarsijske Noci 2012 en door het aanwezige publiek met groot enthousiasme werd ontvangen.
Ache Cubano is daarna gelijk bij terugkomst gaan touren in verschillende steden in Duitsland zoals onder ndere Hannover en Braunschweig en werd ook daar goed ontvangen door het publiek.

Ache Cubano heeft vooral veel succes geboekt met de voor ons Groningers inmiddels vertrouwd in e oren klinkende nummers zoals: Andar la Habana, Adonde Vas en El Bacalao (die zij overigens ook hebben opgenomen in een studio).

De meest aangename verrassing van dit jaar was echter het optreden in de Oosterpoort op Latin Dance ight met onder meer Maite Hontele, Septeto Nabori En Oscar D`Leon.

De Band liet hier voor eigen publiek het beste van zijn kunnen zien in een tot de nok gevulde zaal. Mede door dit overweldigende succes kan men 2012 als een uitzonderlijk goed jaar beschouwen voor ons eigen Ache Cubano en ziet het er ook rooskleurig uit voor het komende jaar 2014.

Band leader, vocals: Ommis Bonet
Piano, coros: Ranphrey Domitilia
Bass: Hans Lass
Bongos, coros: Gert Deters
Congas: Majo Lacevic
Maracas, coros: Eddy Tokromo
Trumpet: Libbe Oosterman
Trumpet: Timotej Kotnik

Jaromir Tromp a.k.a Dj El Padrino over Ache Cubano met ‘Andar La Habana’ 2014


Eindelijk na zeven jaar is het zover en ligt de eerste cd van de Cubaanse formatie Ache Cubano op tafel. Er is veel gebeurd in al die jaren. Ache Cubano heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt en is vandaag de dag een bekende naam in Nederland maar ook ver daarbuiten. De formatie heeft een eigen sound ontwikkeld door traditionele son te spelen in een modern jasje. Men zou Ache Cubano echter te kort doen als men haar zou classificeren als een echte Son-band, want behalve Son en de traditionele Cubaanse ritmes als Guaguanco, Mambo, Guaracha en de Cha Cha Cha heeft Ache Cubano ook moderne ritmtes in haar repertoire zoals de Timba en Salsa Romantica.

Ache Cubano is ooit in 2007 begonnen met een Charanga format en heeft in die bezetting ongeveer twee jaar gespeeld. In de eerste jaren leerde men wat er allemaal bij kwam kijken om een band bij elkaar te brengen en vooral ook bij elkaar te houden. In 2009 stapte Ache Cubano af van het Charanga format en verving de snaarinstrumenten voor de metalen klank van de trompet. Dit beviel zo goed dat een jaar later zelfs een tweede trompet werd toegevoegd. Inmiddels is de formatie uitgegroeid tot een ervaren band met een mooie internationale bezetting en een breed repertoire.

Zo is de zanger Ommis Bonet  een Cubaan, de pianospeler Ranphrey Domitilia komt uit Curaçao en is de bassist Hans Lass een Duitser. De congas worden bespeeld door Majo Lacevic uit Bosnia, bongo en campana door Gert Deters uit Nederland en de maracas en achtergrond zang worden gedaan door Eddy Tokromo uit Suriname. De Sloveen Tim Kotnik speelt trompet net als de Nederlander Libbe Oosterman en last but not least is de geluidsman Deveney Elizabeth ook uit Curaçao afkomstig. Zo is de band net als haar repertoire een smeltkroes van vele culturen.

De Cd is uitgebracht onder het label Casamusiq en bevat behalve enkele zeer geslaagde covers ook veel eigen materiaal. De prachtige titelsong ‘Andar La Habana” is geschreven door de bandleider Ommis Bonet Diaz en is de kers op de taart.

De Nummers ‘A Donde Vas’ (een salsa interpretatie van de balada van Leoni Torres) en ‘Esta Vida’ (Jorge Celedon) zijn inmiddels grote hits gebleken bij de trouwe fans van Ache Cubano.
1.      Adonde Vas
2.      Andar La Habana
3.      Bandida De Amor
4.      Esta Vida
5.      Tu Tesoro
6.      El Bacalao
7.      El Beso loco
8.      La Mas Bella
 
Op de eerste twee nummers speelt de bevriende cubaanse trompetist Alberto Martinez mee met enkele schitterende solo’s. De stijlvol door Fernando Alonso Batista vormgegeven cd is een fantastisch resultaat van zeven mooie jaren Ache Cubano en ik wil ze daarmee van harte feliciteren.

Andar La Habana wordt 19 april 2014 gepresenteerd in het Platform Theater aan het Boterdiep 46 te Groningen en is verkrijgbaar bij Casa de la Trova, Noorderstationsstraat 38 te Groningen.
 
Jaromir Tromp a.k.a Dj El Padrino
La Mania Del Padrino
www.djelpadrino.blogspot.nl

   
adres Josine Reulingstraat 9
plaats 9746 AP Groningen
telefoon +31614303673
Artiest(en)
 
email bonet8@hotmail.com
zie ook http://www.achecubano.nl/

https://www.facebook.com/AcheCuba

https://twitter.com/Ache_cubano
 
Routeplanner naar Ache Cubano

Latin organisaties in de buurt

Plaza Danza Zaalverhuur, Groepsuitjes & Danslessen

Groningen
Latin dansschool
» Latin mix

Fiesta Alegria

Groningen
» Latin mix
» Salsa
» Bachata

AfroLatin Passion

Groningen
Latin dansschool
» Kizomba, Urban Kiz, en meer

Dansschool CariƱo

Groningen
Latin dansschool
» Salsa
» Cuban Salsa

Salsero Mboka Dancing Centre

Heerenveen
Latin dansschool
» Latin mix

Salsa Emmen

Emmen
Latin dansschool
» Latin mix
» Salsa

Descarga Salsa

Zwolle
Latin dansschool
» Salsa
» Bachata