Union 55 is een andere rum dan andere rum, waarom?

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

di 24 april 2018 - vandaag is het 19-04-2024

Het begint allemaal bij Ruben Maduro, die is opgegroeid in Aruba waar hij uiteraard in aanraking is gekomen met het mooiste alcoholisch product RUM!

Na gewerkt te hebben bij diverse bars in Aruba, Nederland en Engeland en zelfs de finale van Bacardi Legacy heeft gehaald, kwam Ruben er achter dat hij iets miste in de Spiced Rum range, waarvan veel merken gebruik maken van kleur en smaakstoffen.

Tijd voor iets anders dus. En dat is Union 55.

Waarom de naam Union 55? Union is het samengaan van land en zee, Bij Union 55 dus de echte specerijen/kruiden en Anana zeezout. De 55 slaat op de dagen dat de Rum gelagerd heeft gelegen met de kruiden, een soort van finish eigenlijk.

De Rum zelf komt uit Barbados wat betekent dat het goede kwaliteit rum is, De rum heeft gerijpt op “charred” eiken en een klein deel op kersenhout (wat mede zorgt voor een zachte afdronk)

Maar nu het belangrijkste, is Union 55 lekker? Persoonlijk vind ik van wel maar smaken verschillen, dus mijn advies is…...gewoon proeven!

Wat ze in de rum hebben toegevoegd proef je echt. Union 55 is licht scherp met een ziltige ondertoon met een boventoon van amandelen, cacao en vanille, iets dieper vind je kardemom, caramel en kruidnagel maar ook licht fruitig en eiken.

Het Anana zout (dat totaal anders smaakt dan huis-tuin-keuken zout) merk je lichtjes en vooral in de afdronk, die vrij soepel en zacht is. een goede vriendin van mij uit Curacao zegt zelfs dat het op de lippen smaakt naar de Caribische zee, als je net uit de zee komt.

Het alcoholpercentage ligt heel iets hoger maar is niet echt merkbaar.

Door de infusion van diverse kruiden/specerijen en Anana zeezout is deze rum dus echt anders dan anders Spiced Rum en zeker een aanrader.

Heel goed met een ijsblokje en een schijfje limoen maar ook in diverse cocktails erg lekker.


Erik Voskamp, de schrijver van dit artikel staat op zaterdag 2 juni 2018 ClubRum (www.clubrum.nl) te Amsterdam.

Copyright - Disclaimer - Privacy

 In deze april 2018 editie van het Latin-Magazine onder andere:

Union 55 is een andere rum dan andere rum, waarom?

Het begint allemaal bij Ruben Maduro, die is opgegroeid in Aruba waar hij uiteraard in..