Papaya

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

wo 15 januari 2020

Hoe vaak sta je in de supermarkt met een exotische vrucht in je hand en bij de kassa weten ze niet wat het is? Zegt de kassière mango tegen een papaya? Wat meer bekendheid voor de papaya kan geen kwaad, daarom nu even de spotlights op deze fantastische vrucht.

Papaya

Waar komt papaya vandaan?

Papaya komt van oorsprong uit Zuid Amerika om exact te zijn uit Mexico. Tegenwoordig wordt de vrucht  intensief gekweekt in alle tropische streken, want er is grote vraag naar de vruchten. Het wordt in Europa met name geïmporteerd uit Midden- en Zuid-Amerika. Een papayaboom heeft een kale rechte stam met bovenaan een pruik van bladeren. Vlak hieronder groeien de vruchten in trossen aan de stam.

Wat kun je eten aan de papaya?

 

  • De papayavrucht

De Papaya vruchten koop je zowel rijp als groen. De groene vruchten worden in Thailand veel gebruikt om gezonde salades van te maken.De rijpe vruchten worden gebruikt als fruit. Het wordt gegeten net als meloen. Het is zeer rijk aan vitamine E, B-complex, A (betacaroteen) en C. Ook bevat de vrucht aminozuren, kalk, ijzer en verschillende enzymen.

 

 

  • Papayablad

De bladeren van de papayaplant zijn het meest nuttige maar minder bekende deel van de plant. Het blad bevat nog grotere hoeveelheden voedingsstoffen dan het fruit.  De voedingsstoffen kun je op verschillende manieren tot je nemen. Van de gedroogde bladeren kun je thee zetten, maar nog beter is het om het gedroogde blad door een salade te mengen zodat alles opgenomen wordt door het lichaam. Je kunt de bladeren ook toevoegen aan een stoofpotje van bijvoorbeeld aardappelen en vlees. Van de verse papaya bladeren kan ook een sterk extract getrokken worden wat veel gebruikt wordt om te helpen bij de bestrijding van kanker aangezien dit de beste methode is om snel zoveel mogelijk van de goede bestanddelen van de papaya plant binnen te krijgen. 

 

 

  • Papayapitten

Papaya pitten worden wel toegepast bij de bestrijding van parasieten in het spijsverteringskanaal. Ook worden ze gedroogd wel als een soort peper gemalen en gebruikt.De papaya heeft naast dat het erg lekker is veel goede eigenschappen. Zowel de vrucht als de thee van gedroogde bladeren wordt gebruikt om maag- en darmklachten te verlichten, diabetes en andere ziektes te bestrijden en om de symptomen van het chikungunya en dengue virus te onderdrukken.

​In veel landen geloven mensen dat het extract van papayabladeren en de thee die ervan getrokken kan worden potentie heeft in de strijd tegen kanker.

 


 In deze januari editie van het Latin-Magazine onder andere:

Amor para... Cantar

In de rubriek ‘Amor para….’ de passie van Ewald Gomez voor zingen...

Lina Domacassé overleden

Lina Domacassé, de salsakoningin en eigenaresse van salsadansschool Amanné in Nijmegen is overleden.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Zon, zee en Carnaval op Curaçao

Winterdip? Het lijkt een perfecte combinatie: zon, zee, strand én carnaval op Curaçao. Dit jaar wordt 50 jaar Carnaval gevierd....

Viva Cuba Biezenmortel bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd!

Dance4two organiseerde vanaf 2003 dansreizen naar Spanje en Portugal. In ..

Grupo magnetico- Positivo

Vanuit Edinburgh komt Grupo Magnético - met een onvervalste jaren ‘70 salsa sound - de dansvloeren veroveren.

La Casa De Las Flores

Heb jij ook wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gezien waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen?