Amor para... La Bachata

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

vr 22 november 2019 - vandaag is het 02-03-2024

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij iedere maand de passie van een Latin World bezoeker voor het voetlicht. We trappen af met Zahaira, Ze is schooljuf, woont ruim 20 jaar in Nederland en is bezeten van de bachata, een heerlijke dans, romantisch en passievol. Ze reist kilometers door het land en zelfs naar het buitenland met één doel: bachata dansen!

Wat betekent bachata voor je?
Het betekent veel voor mij. In de bachata kan ik mijn emotie, gevoel en passie kwijt.  

Waar komt deze passie vandaan?
Ik kom uit Curaçao en wij woonden vlak achter een Dominicaanse bar waar elke dag, dag in dag uit, bachatamuziek werd gedraaid. Er kwamen veel mensen, vooral mannen erop af om te drinken maar vooral om te dansen met de vrouwen die daar werkten. Ik heb zelf ook Dominicaans bloed. Mijn vader was half Dominicaans. Ik had veel Dominicaanse vrienden in die tijd. Ook mijn oom trouwde op een gegeven moment met een Dominicaanse vrouw en zij draaiden thuis elke dag bachata.

Heb je dansles gevolgd en oefen je vaak?
Nou, dit vind ik grappig. Op Curaçao zeggen we dat je dansend wordt geboren. Dus ik danste al vanaf mijn tweede zeg maar. Ik danste altijd vanuit mijn gevoel. Zoals ik het voelde kwam het er ook uit. Toen ik naar Nederland kwam, kon ik volgens mij ineens niet meer dansen. Hier danste iedereen techniek of tellen ze de pasjes. Dus ik had geen match. Ik ben maar danslessen gaan volgen om ook hier te kunnen dansen. Maar gelukkig zijn er vaak ook veel Latino’s op feestjes dus dan voel ik me weer “thuis”. Oefenen daar doe ik niet aan. Ik dans gewoon veel. Nu volg ik een keer per week dansles in de gevorderden groep.

Wat is de verste reis die je tot nu toe hebt gemaakt om bachata te kunnen dansen?
New York en Israël. Jazeker, ook in Israël kun je bachata dansen!

Welke stijl dans jij?
Ik dans alle stijlen, autenticá, moderna, sensual maar ik ben een liefhebber van de Dominican bachata.  

Zijn er speciale nummers die je helemaal te gek vindt?  
Ik vind eigenlijk alles mooi. Alle nummers hebben een eigen karakter. Maar de oude bachata uit de jaren 90 blijft mijn favoriet omdat er veel gevoel in zit. Een aantal van mijn favoriete artiesten zijn: Antony Santos, Raulin Rodriguez, Zacarias Ferreira, Frank Reyes, Luis Miguel del Amargue, Monchy y Alexandra, Domenic Marte, Xtreme, Andy Andy, Elvis Martinez, Carlos y Alejandra, Leonardo Paniagua, Yoskar Sarante, Alex Bueno, Ephrem J, Los Toros Band, Joe Veras en Prince Royce.

Heb je nog een tip voor de lezers? 
Geniet van je leven want je hebt er maar één en dans!

 

Deel je verhaal
Heb jij een ‘Amor para…’ dans, sport, kleding, reizen, koken, of...? Dan is dit kans om anderen deelgenoot te maken van jouw passie.  Elke maand wordt een ‘Amor para…” uitgelicht.
Stuur een e-mail met een korte uitleg over je passie naar info@latinworld.nl.en wij nemen contact met je op!

 


Copyright - Disclaimer - Privacy

 In deze november 2019 editie van het Latin-Magazine onder andere:

Amor para... La Bachata

Zahaira is schooljuf, woont ruim 20 jaar in Nederland en is bezeten van de bachata,..

Hot Buttered Rum

Probeer eens de Hot Buttered Rum als winter en feestdagen drankje.

Advertorial

Stepr salsa dansen in Utrecht

Verras familie en vrienden met je Latin & Caribbean homemade recepten

Enkele van onze eerder gepubliceerde traditionele recepten nu op een rij. Laat je..

Jugar Con Fuego

Deze serie gaat over drie rijke vrouwen die alle drie de verleiding niet kunnen weerstaan en trappen in het spelletje van de knappe.....

Comida con Salsa

Salsalessen en lekker Cubaans-Creools eten; dat kan vanaf nu elke woensdag bij Comida con Salsa in Huis van Iemand Anders..

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Nieuw Cubaans initiatief in Rotterdam

Afgelopen zomer, tijdens zijn reis naar Cuba, heeft de percussionist Steven Brezet zijn Laura in Cuba ontmoet. Door hun gezame..