Casa Latina: ¡Bienvenidas nuevas amigas!

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

za 25 maart 2023 - vandaag is het 23-07-2024

Casa Latina is een serie van ontmoetingen tussen Latina’s in Deventer en omstreken. Van maart tot en met mei vinden er in Deventer verschillende bijeenkomsten voor en door de Latijns-Amerikaanse communities plaats. Deze bijeenkomsten bestaan uit een deelname aan workshop storytelling, lezingen over thema’s als culturele identiteit, migratie en liefde tot het delen van maaltijden uit landen als Colombia, Dominicaanse Republiek, Costa Rica en Venezuela. De mooie verhalen die hier ontstaan worden omgetoverd tot een Telenovela-podcast en expositie die voor een groot publiek te zien en te horen zullen zijn. De bijeenkomsten en workshops zijn volledig in het Spaans.

Praktische informatie

Wil je graag andere Latijns-Amerikaanse mensen ontmoeten, meedoen aan leuke culturele activiteiten en jouw verhaal en cultuur delen? Meld je dan HIER aan of stuur een email naar xcuentro@gmail.com. Deelname aan de workshops en bijeenkomsten is gratis. De voertaal is Spaans. Wanneer je je opgeeft voor dit project is het belangrijk om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Planning

De ontmoetingen vinden plaats op zaterdagen van 13.00 uur tot maximaal 16.30 uur. 25 maart vindt de eerstvolgende ontmoeting plaats, daarna zijn er nog ontmoetingen op 22 april en 27 mei. De ontmoetingen vinden plaats bij het Kunstenlab (Havenplein 20, 7411 ME Deventer).

ENCUENTRO

Casa Latina maakt onderdeel uit van ENCUENTRO, een uitwisseling van verhalen. Het is een project waarin het samenbrengen van Latijn-Amerikaanse culturen centraal staat. Het project zet zich in op het faciliteren van ontmoetingen voor Latina’s in Nederland die zich graag met kunst en cultuur bezig (willen) houden. De bijeenkomsten vormen de bron voor het creëren van een podcast geïnspireerd door de vorm van een Telenovela en een tentoonstelling.


Copyright - Disclaimer - Privacy

 Meer Latin nieuws

Issac Delgado 8 & 9 juni in Leiden

De Cubaanse zanger Issac Delgado komt na jaren op 8 & 9 juni weer terug naar Nederland.

Rotterdam Unlimited komt met nieuw concept

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval, het kleurrijkste evenement van Nederland, overspoelt eind juli Rotterdam weer met kleuren, muziek en feest.

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

Exclusief optreden Sandro Reyes

Sandro Reyes werd 34 jaar geleden geboren in Los Rios, een stad in de provincie Vaurus in de Dominicaanse Republiek.

Our Latin thing in Oosterpoort Groningen

Op 19 april komt De Oosterpoort tot leven met de betoverende klanken van Our Latin Thing met onder andere Tromboranga.

Argentijnse film: Synopsis Los Delincuentes

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven.

Advertorial

Summer Breeze Latin Night

All-inclusive Zomer dansreis naar Portugal

Vanuit het zonnige Portugal hebben wij leuk nieuws voor het Latin-Magazine!Een all-inclusive Zomer Dansweek met kennismakingsworkshops Salsa/Merengue/Bachata van 2 t/m 8 juli 2024.

10th Amsterdam Spanish Film Festival

The launch event of the much-anticipated 10th Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) is set to kick off with the gripping and poignant Spanish film "Calladita" (The Quiet Maid) as its opening feature

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado komt naar Nederland

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado, komt van 20 mei tot 27 mei naar Nederland.

Advertorial

Social dance, salsaventure

Het Uur van de Wolf: Cesária Évora – Diva op blote voeten

Ze wordt ‘de diva op blote voeten’ genoemd, maar wereldster Cesária Évora (1941-2011) was wars van divagedrag.

Nieuw album: va El Pony Pisador

El Pony Pisador gaat in première met zijn verwachte album "Ocells."