Amor para... Cantar

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

wo 15 januari 2020 - vandaag is het 25-06-2024

In de rubriek ‘Amor para….’ brengen wij iedere maand de passie van een Latinworld bezoeker voor het voetlicht. Dit keer Ewald Gomez. Hij heeft één grote passie: Zingen!

Waar kennen mensen jou van? 
Van mijn Facebook covers, het co-hosten van de ochtend talkshow New Day op Curaçao en mijn deelname aan The Voice of Holland. In 2017 coverde ik eerst het nummer van Yentje Silvanie ‘Ta Djis Mi Ke’ wat al veel bekijks trok en toen kwam mijn moeder met het idee om ‘Despacito’,  dé hit van 2017, te vertalen naar het Papiaments. Het is nogal een ding om nummers volledig te vertalen en ervoor te zorgen dat de essentie van een nummer overeind blijft staan. ‘Poko Poko’  ging zo goed dat ik uitgenodigd werd om op Curaçao een reeks aan optredens te gaan doen en bij een van die shows werd ik gevraagd om eens op gesprek te komen om te kijken of het hosten van TV iets voor mij zou zijn. Ik dacht toen, nou nee, want ik ga gewoon terug naar Nederland maar uiteindelijk heb ik dat toen een jaar gedaan.


Na een tijdje begon Amsterdam toch wel weer erg te kriebelen en toen mijn vriendin Shirma Rouse zei dat het nu toch wel een keer tijd wordt om mee te doen met The Voice ben ik teruggekomen. The Voice of Holland was een super leuke ervaring. Hoewel ik niet verder kwam dan de ‘Blind Auditions’ ben ik trots op wat ik heb neer gezet en geloof ik dat alles gebeurd met een reden. For everything it’s time and a season! 

Met de cover van Despacito behaalde je ruim 60 duizend views. Wat deed dat succes met je? 
Ik voelde me vooral heel erg blessed door alle positieve reacties en steun van mensen over de hele wereld. Ik kreeg berichten uit Aruba, Brazilië, Curaçao en andere landen. Veel mensen uit Nederland die er geen woord van verstaan maar toch graag naar me luisteren. Overall, it was a blessing. Bedankt mam! Mijn moeder steunt mij in alles wat ik doe, we bespreken ook alles en we zijn super close. Ze is de parel van mijn leven.

Wanneer ontdekte je dat je kon zingen?
Ik denk dat ik zo’n 14 á 15 jaar zou moeten zijn geweest toen ik wist dat ik kon zingen. De herinneringen zijn vaag, maar ik kreeg de bijnaam Pavarotti omdat ik altijd in of buiten het huis aan het ‘schreeuwen’ was (voor mij was het ademhalingstraining). Daarna ben ik in het kerkkoor gaan zingen, eerst met de jonge kinderen en later met de tieners. In de eerste instantie probeerde ik te schuilen dat ik kon zingen, maar dat was van korte duur, daar ik ben ik veel te extravert! Uiteindelijk werd ik solist in het kerkkoor naast dat ik misdienaar was. 

Wie heeft je geïnspireerd? 
Mijn oma heeft mij geïnspireerd om naar de kerk te gaan en zo mee te doen met het kerkkoor. Mijn moeder speelde vroeger op een grote stereo set altijd muziek. Zo kwam ik als eerst in aanraking met Toni Braxton. Ik denk dat mijn familie ‘Unbreak My Heart’ nooit meer normaal heeft kunnen aanhoren.

Wie zijn je grote voorbeelden?
Het zijn verschillende mensen. De grootste is natuurlijk Whitney Houston. Goed zingen is één ding, maar emotie weten overbrengen in een stuk tekst gecombineerd met een melodie en of ritme is echt een ander ding. Zij kon dat als geen ander. Ik luister graag naar Luther Vandross, Brian McKnight, Michael Jackson, Mariah, Celine kortom mensen die ècht weten wat zingen is. Hoewel ik de kerk en het kerkkoor inmiddels achter me heb gelaten luister ik ook vaak en graag naar Gospel. It uplifts my spirit en ik haal er veel kracht uit. 


Welke muziekstijl past het beste bij je?
Ik zing alles, ik vind Latin music super interessant en het is ook een gigantisch grote markt anno 2020. 
Eclectic zou ik mezelf kunnen noemen; want ik ga rustig van een popsong naar een ballad en dan door naar een bachata liedje. Het omschrijft m’n leven ook een beetje. Ik ben druk, rustig maar vooral passievol. 

Wat kunnen we dit jaar van je verwachten?
De laatste maanden ligt mijn focus vooral op het maken van eigen muziek. Ik ben net klaar met het opnemen van mijn eerste single, geschreven en geproduceerd door Stanley Clementina. Dit nummer komt begin dit jaar nog uit. Ik hoop en denk dat mensen er echt van kunnen genieten. Verder zit ik alweer over veel covers te brainstormen en treed ik regelmatig op. Dus houd me in de gaten want 2020 is mijn jaar.  

Waar ben je het meest trots op?
Er zijn zoveel dingen die ik hier kan opnoemen. Ik ben namelijk niet alleen trots op de special blessings tot nu toe in mijn leven maar ook op de minder leuke tijden. Als ik kijk naar alles wat er tot nu toe is gebeurd, zij het een positieve of negatieve ervaring, dan denk ik alleen maar aan de groei die het met zich meebracht. Alles heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik ben wie ik nu ben en mijn vertrouwen alleen maar vergroot dat alles altijd op z’n plek valt. 


Voor alle updates met betrekking tot optredens en nieuwe muziek van Ewald:
Facebook https://www.facebook.com/iameag
Instagram: https://www.instagram.com/iameag/

Heb je zelf een passie? Stuur een E-mail met een korte uitleg over je passie naar info@latinworld.nl en wij nemen contact met je op!

Copyright - Disclaimer - Privacy

 Meer Latin nieuws

Issac Delgado 8 & 9 juni in Leiden

De Cubaanse zanger Issac Delgado komt na jaren op 8 & 9 juni weer terug naar Nederland.

Rotterdam Unlimited komt met nieuw concept

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval, het kleurrijkste evenement van Nederland, overspoelt eind juli Rotterdam weer met kleuren, muziek en feest.

Advertorial

Fotografiereis naar Havana en Vinales, Cuba

Exclusief optreden Sandro Reyes

Sandro Reyes werd 34 jaar geleden geboren in Los Rios, een stad in de provincie Vaurus in de Dominicaanse Republiek.

Our Latin thing in Oosterpoort Groningen

Op 19 april komt De Oosterpoort tot leven met de betoverende klanken van Our Latin Thing met onder andere Tromboranga.

Argentijnse film: Synopsis Los Delincuentes

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven.

Advertorial

La Bodequita

All-inclusive Zomer dansreis naar Portugal

Vanuit het zonnige Portugal hebben wij leuk nieuws voor het Latin-Magazine!Een all-inclusive Zomer Dansweek met kennismakingsworkshops Salsa/Merengue/Bachata van 2 t/m 8 juli 2024.

10th Amsterdam Spanish Film Festival

The launch event of the much-anticipated 10th Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) is set to kick off with the gripping and poignant Spanish film "Calladita" (The Quiet Maid) as its opening feature

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado komt naar Nederland

Flamengo gitarist Alejandro Hurtado, komt van 20 mei tot 27 mei naar Nederland.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Het Uur van de Wolf: Cesária Évora – Diva op blote voeten

Ze wordt ‘de diva op blote voeten’ genoemd, maar wereldster Cesária Évora (1941-2011) was wars van divagedrag.

Nieuw album: va El Pony Pisador

El Pony Pisador gaat in première met zijn verwachte album "Ocells."