Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

DJ El RubioAls DJ El Rubio ben ik ook All-Round. Dus voor privé- trouw- en/of bedrijfsfeesten met alle stijlen van muziek kan U me steeds contacteren, met of zonder professionele geluidsinstallatie: www.djelrubio.be

Mijn naam is eigenlijk Wilfried en mijn eerste stappen als Salsa DJ dateren van midden de jaren negentig. Na vroeger reeds jarenlang de dansbenen gestrekt te hebben in een algemene dansschool leerde ik in 1995 salsa kennen. Ik was meteen verkocht, in de dansschool was de liefde voor latin reeds groter dan voor quickstep, boston, weense wals enz.. Salsa ging het dus worden en aangezien er toen alleen maar sprake was van Cubaanse salsa was de richting bepaald.

LA en andere stijlen bestonden toen nog niet of waren nog niet gekend. Anno 2012 is er een overvloed aan feestjes en gelegenheden waar je wekelijks kan salsa dansen. Dit was toen echter niet het geval, buiten enkele salsabars in Antwerpen en Brussel en een paar losse organisaties per jaar was er toen nog niet zoveel aanbod.

Ik had toen een eigen zaak met een grote keuken en in die tijd hadden de meestal Cubaanse dansleraars een verblijfsvergunning van drie maanden om daarna drie maanden verplicht terug te keren naar Cuba. Dus om die drie maanden al oefenend te overbruggen werd de keuken (Cocina de la Salsa) op dinsdagavond omgedoopt tot danszaal. Met een oude Grundig CD en cassetespeler en luidsprekertjes van 30 watt elk tegen de muur hielden we met enkele vrienden onze eerste salsafeestjes. Aangezien ik fungeerde als gastheer werd ik dan ook onrechtstreeks verantwoordelijk voor de muziek en begon de verslaving pas echt. Internetwinkels bestonden nog niet en de eerste CD`s vinden en aankopen was niet eenvoudig.

Aan iedereen die op vakantie vertrok naar bijv. Dominikaanse, Cuba, New York enz. een verlanglijstje voor CD`s meegeven. Ook via de vele Latinos die ik ondertussen kende leerde ik gaandeweg spaans spreken en ook de hitgevoeligheid kennen van timba, salsa, merengue, bachata, reggaeton enz.. Ondertussen is mijn collectie CD`s al reeds lang mijn reiskoffer ontgroeid. Op de eerste feestjes die de Cubanen hier gaven voor hun leerlingen zochten ze een DJ en zo onstond eigenlijk mijn nickname DJ El Rubio (de blonde). In de loop van jaren werd het een uit de hand gelopen hobby en ben ik ondertussen volledig professioneel bezig als DJ. De oude Grundig is natuurlijk vervangen door een op en top professionele installatie en al blijft Cubaans mijn oude liefde, alle stijlen komen aan bod als ik draai. Naargelang het publiek de gepaste muziek, Cuba tot LA, Mambo, Guaguanco, Salsa Dura tot puur latino met de allernieuwste reggaeton, bachata enz...

Ondertussen organiseer ik onder de naam Rubio`s Salsa Picante eenmaal per maand op zondag een drukbezochte salsa-avond in feestzaal Volkslust in Merksem. Ook maandelijks Rubio`s Salsa Picante Scala op vrijdag in de prachtige Feestzaal Scala in Beveren. Sinds 2008 ook de organisatie van Rubio’s Salsa Magico, salsa in een Spiegeltent, in en rond Antwerpen. Wekelijks ben ik wel ergens aan het werk, terug te vinden op de homepage van deze site.
Ik was reeds werkzaam als DJ op de Antilliaanse Feesten, Salsa Zouk de la Rosa Stuurboord, Café Local Antwerpen, Polé Polé Gent, Polé Polé Beach, Hof Ter Lo, Salsacafé Axxes, Cuba Bella Antwerpen, Club Central Gent, Mechels Salsafeest, Zuiderpershuis, Salsa@Noxx , La Tentation, Cubamemucho, Buena Vista Social Club in Mazz Brugge, Soiree Tropicale Eppegem, Mano Mundo enz... Te veel om op te noemen zonder dan de vele losse organisaties in gans Vlaanderen te vermelden.  

   
Dj
 
email info@djelrubio.be
zie ook http://www.rubiosalsaclub.be

https://www.facebook.com/djelrubio
 
Routeplanner naar DJ El Rubio

Latin organisaties in de buurt