Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

SalsaSamen @ DordrechtSalsaSamen de Dansschool in Dordrecht

Welkom op de website van dansschool SalsaSamen, DE dansschool van Dordrecht. Hier vindt u alle informatie over de dansschool. Altijd al Salsa willen leren dansen? SalsaSamen biedt Swingende Salsalessen voor diverse doelgroepen.

Of neem ook een kijkje op onze Website of Facebookpagina 

 

Wat heeft SalsaSamen allemaal te bieden?

  • Een leuke gezellige dansschool voor alle leeftijden in een locatie waar je je al snel thuis voelt
  • Een professionele docente en docent en voldoende hulpheren als er meer dames zijn dan heren
  • Regelmatig feestjes dichtbij huis in Dordrecht die laagdrempelig zijn en waar iedereen met iedereen danst
  • Regelmatig korting bij tijdige aanmelding
  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Naast de eigen feestjes die SalsaSamen organiseert kunnen cursisten die dat willen ook een dansagenda ontvangen waarin zij wekelijks op de hoogte gehouden worden van de overige party’s in de regio zodat zij elke week ergens hun nieuw geleerde passen kunnen oefenen
  • Een lesaanbod van verschillende dansstijlen
  • Mogelijkheid het lesgeld in termijnen te betalen
  • Gratis parkeren bij de locatie
  • Een locatie met een echte professionele spiegelzaal en dansvloer

Wij zijn een dansschool in Dordrecht. De lessen worden verzorgd door oprichtster Wendy van der Zee samen met haar ervaren danspartner Arjan Groeneweegen en assistent en hulpheer Djan Saris. Wendy van der Zee, woonachtig in Dordrecht, begon op 13 jarige leeftijd met streetdance en gaf vanaf dat ze 16 was les aan verschillende groepen en leeftijden. Vervolgens kwam ze in aanraking met salsadansen en dat vond ze helemaal te gek. Na diverse cursussen te hebben gevolgd, begon ze in 2011 met lesgeven van salsalessen bij een dansschool in Dordrecht. Dat deed ze met veel plezier en na 6 jaar besloot ze haar eigen dansschool te openen genaamd SalsaSamen. “Het is voor mij altijd al een droom geweest om een eigen dansschool op te richten, wie niet waagt die niet wint, dus nam ik de stap. De cursisten geven mij de energie te laten zien hoe mooi salsa is en dat iedereen salsa kan dansen. Het gaat om plezier en gezelligheid hebben met elkaar. Daar staat SalsaSamen voor.” Aldus Wendy.

Arjan, geboren in Rotterdam en woonachtig in Capelle aan den IJssel, begon eerst op zijn 14e jaar met de welbekende jongenssport voetbal. Op zijn 17e jaar begon hij naast voetbal ook met stijldansen. Dit heeft hij 6 jaar gedaan. In 2007 kwam Arjan voor het eerst in aanraking met de Salsa. Vanaf dat moment is hij verslaafd aan salsa en is zijn leven veranderd. Hij richt zich nu enkel nog op de salsa en het lesgeven daarin. Na vele jaren als hulpheer en assistent bij verschillende docenten te hebben geholpen begon het lesgeven van zijn passie steeds meer te kriebelen. Middels een salsa docentenopleiding heeft hij zich verder ontwikkeld en is hij zeer gedreven en begaan met de cursisten, om hen de technieken van de salsa bij te brengen, het plezier in en van het salsadansen te laten ervaren en daarmee het salsavirus te verspreiden.

Djan is geboren in Rotterdam en woont nu in Zwijndrecht. Hij heeft tussen de jaren ‘70 en 2005 stijldanslessen gevolgd bij verschillende dansscholen in Rotterdam en Capelle. Maar in 2005 kwam hij ook in aanraking met Salsa en vanwege de vrolijke muziek en sfeer die die dans uitstraalde was hij daar gelijk aan verkocht. Hij ruilde het stijldansen meteen in voor Salsa en ging in datzelfde jaar lessen volgen in Rotterdam. Na een proefles Braziliaanse Zouk in 2006 kreeg hij ook een passie voor deze dans en ging hij ook Zouk lessen volgen.

De passie voor beide dansen is tot nu toe gebleven en daarom volgt hij nog steeds lessen als cursist maar ook als hulpheer.

Daarnaast is hij ook in de ban geraakt van de Lindy Hop, een oude swingdans op muziek van big bands.

 Bij SalsaSamen is het vooral zijn doel om als assistent bij de seniorengroepen en als hulpheer bij de andere groepen de passie voor deze dans levend te houden in een sfeer van plezier en gezelligheid.

 

Samen en voor iedereen

Wat mensen kunnen verwachten is een unieke dansschool waar iedereen welkom is. Wij helpen je graag over de eerste drempel heen en als dat eenmaal is gebeurt, voel je alleen nog maar de gezelligheid van het dansen. Salsa bestaat uit verschillende Latin stijlen met elk een eigen muziekkeuze. Salsales is geschikt voor iedereen. Er zit geen verschil in leeftijden en/of culturen. Iedereen is gelijk en danst met elkaar. Het gaat erom dat je lol kunt hebben met elkaar. Dus niet denken dat je te oud of te jong bent, want iedereen kan meedoen. Ben je een beetje angstig aan het begin? Geen probleem, kom kijken of het wat voor je is en stap eventueel later bij.

Salsa wordt steeds populairder in Nederland om mensen te ontmoeten en sociale contacten op te bouwen.

 

Salsalessen voor alle leeftijden en Senioren

Dansschool SalsaSamen verzorgd salsalessen voor verschillende doelgroepen. Er worden cursussen gegeven voor alle leeftijden en voor Senioren. “Salsa dansen doe je samen, waardoor ook weer sociale contacten onderling ontstaan. De muziek, de mensen, de sfeer, het is een beleving. Naast een gezellig avondje uit, kun je ook aan je conditie werken. Dat maakt de lessen geschikt voor iedereen.”   
adres Zuidendijk 363A
plaats 3317NR Dordrecht
telefoon +31-0655711739
Latin dansschool
Latin gericht
 
email salsasamen@gmail.com
zie ook Volg SalsaSamen op Instagram
wendyensalsasamen

https://www.salsasamen.nl/

https://www.facebook.com/SalsaSamen/
 

Latin agenda SalsaSamen

zo  3 mrt 2024
  Salsa2Gether Party Matinee
Routeplanner naar SalsaSamen

Latin dansscholen in de buurt

Rincon Cubano

dordrecht
Latin dansschool

Luv 2 Dance

Zwijndrecht
Latin dansschool

Mundo Cubano Events

Dordrecht
Latin dansschool

Dansschool Giants Salsa

Dordrecht
Latin dansschool

Victorias-insi

Rotterdam
Latin dansschool

Papagayo Latin Party

Rotterdam
Latin dansschool

Dance World

Capelle a/d Ijssel
Stijldansschool met latin

Dansschool El Salsero

Rotterdam
Latin dansschool

TangoWorks

Rotterdam
Latin dansschool

Dansschool Salsasol

Breda
Latin dansschool

Total Dance

Breda
Latin dansschool

Total Dance Breda

Breda
Latin dansschool

Kizomba Lounge

Rotterdam
Latin dansschool

Havana Dance

Rotterdam
Latin dansschool

Dansschool El YoYo

Rotterdam
Latin dansschool

Latin Spice

Rotterdam
Latin dansschool

Viva Capoeira

Rotterdam
Latin dansschool

Dança Angolano Dansschool

Rotterdam
Latin dansschool