Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Maykel Blanco y su salsa Mayor

Ook wel: La maquina de CubaCubaanse salsa/timba band

Maykel Blanco, habanero, componist, arrangeur, percussionist en pianist, werd een professionele muzikant op de leeftijd van 18 en tot op heden is hij de leider van het meest populaire orkest "Maykel Blanco y su Salsa Mayor" van het land.

Geboren op 21 januari 1981, in Havana, afkomstig uit een gezin,  waar er geen professionele muzikanten waren, maar sinds zijn kindertijd zijn vaardigheden toonde als muzikant door deelname aan vele culturele activiteiten.
Hij was een zeer getalenteerd kind, en op 12 jarige leeftijd besloten zijn ouders hem op percussie les aan de avondschool "Geraldo Guanche" te sturen. Dat dit een succes waardoor hij later door ging studeren aan het conservatorium "Amadeo Roldan". Op 15 jarige leeftijd, creëerde hij zijn eigen groep en bereikte succes  in de beweging van amateur-kunstenaars, en kreeg hij diverse onderscheidingen. Op 18 jarige leeftijd formeerde hij zijn eerste professionele orkest "Suprema Ley" en tekende hij zijn eerste contract bij het Spaanse label "Envidia Record"  en maakte hij onder dit label zijn eerste twee cd`s  “Se te olvidó quien eres” en “Ya llegaron los cubanos”. 

Zijn carriere  als muziekproducent wordt beschouwd als een van de belangrijkste, onder het label van platenmaatschappij ENVY produceerde hij meer dan 10 Cd`s  waaronder twee van Havana Express en twee van Tirso Duarte en staat hij geregistreerd als percussionist op meer dan 40 cd`s van dat label.
Op 10 oktober 2004 debuteert hij met zijn  "Salsa Mayor", en besteedt al zijn energie, creativiteit en muzikale talenten in dit spannende project dat voor hem als doel had het verdedigen van de roots van de Cubaanse muziek. Dit heeft hem veel bewondering en respect opgeleverd zowel nationaal als internationaal en is hij met zijn Salsa Mayor uitgegroeid tot een van de populairste salsa/timba bands van Cuba.

   
 
zie ook http://www.maykelblanco.com

http://www.facebook.com/maykelblancosalsamayor

http://www.twitter.com/maykelblancomb
 

Nieuws

CD recensie: Maykel Blanco y su salsa mayor - Que No Me Quiten La Fe

Waarschuwing: Tijdens het beluisteren van deze CD kan men niet stilzitten


 Overzicht Latin artiesten

Romeo Santos

Son Trompettiste Maite Hontele

Advertorial.

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Grupo Extra

Marc Antony

Alexander Abreu & Havana D` Primera

Elvis Crespo

Oscar D` León

Tomi y Su TimbaLight

Kassav

TROMBORANGA Salsa Orchestra