Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Los Van VanLos Van Van "El tren de Cuba" is één van de langstbestaande salsa orkesten uit Cuba.
Op 1 mei 2014 overleed de oprichter en voorman "Juan Formell" op 61 jarige leeftijd.

Het populairste dansorkest uit Cuba Los Van Van geeft een concert op deze Tweede Pinksterdag. Al 45 jaar lang is Los Van Van een salsa-orkest van wereldklasse, waar niemand bij stil kan blijven staan. De band werd opgericht door de legendarische bassist Juan Formell, die onlangs op 71-jarige leeftijd overleed. De zestienkoppige formatie blijft aansluiting vinden bij deze tijd door middel van onweerstaanbare Cubaanse ritmes en Caribische passie. 

Los Van Van is een van de eerste Cubaanse groepen geweest die synthesizers en drumcomputers ging gebruiken en heeft daarmee zelfs een geheel nieuwe stijl in het leven geroepen: een superswingende mix van een traditionele charanga set-up (fluit en vioolcombinatie), blazers en moderne elektronica, door de Cubanen ‘Songo’ genoemd. Naast Changui en Son Montuno, twee traditionele Cubaanse stijlen, gebruikt Los Van Van verschillende muzieksoorten als rock, funk, disco en hiphop.

Vandaag de dag bestaat Los Van Van uit een selectie van de beste muzikanten van de eerste generatie én nieuwe Cubaanse talenten en vocalisten, onder leiding van Samuel Formell, zoon van de oprichter van de band en topdrummer.

   
 
email fformell@vanvandeformell.com
zie ook http://www.vanvandeformell.com

https://www.facebook.com/LosVanVanOnLine
 

 Overzicht Latin artiesten

Romeo Santos

Son Trompettiste Maite Hontele

Advertorial.

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Grupo Extra

Marc Antony

Alexander Abreu & Havana D` Primera

Elvis Crespo

Oscar D` León

Tomi y Su TimbaLight

Kassav

TROMBORANGA Salsa Orchestra