Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Kiko RodriguezKiko Rodriguez is een absolute grootheid als je het over bachata en merengue hebt. Hij heeft vele wereldhits op zijn naam staan en werkte recentelijk nog samen met onder andere de wereldtopper Romeo Santos.

Kiko Rodriguez, werd geboren in Tamboril, Santiago de los Caballeros, Dominicaanse Republiek. Vanaf de leeftijd van 10 jaar voelde Kiko Rodriguez dat de muziek, in dit geval de bachata of “musica de amargue”, zijn hart raakte en dit heeft hem gemotiveerd om met percussie-instrumenten te beginnen. Later raakte hij geïnteresseerd in de gitaar en dat inspireerde hem weer om liedjes te gaan spelen. Zijn eerste presentatie was toen hij 12 jaar oud was en dat opende deuren.

Later kwam Kiko in een kleine parochie van Canca Arriba, Tamboril, waar hij zijn talenten kon ontwikkelen en bleef daar ongeveer zes jaar. Gedurende die tijd kon Kiko mannelijk en muzikaal gezien volwassen worden. Kiko vormde in die tijd samen met een groep vrienden en familie de  muzikale  groep  "Los Modernos Del Amargue", een groep waarin Kiko opviel door zijn unieke stijl van het uiten van gevoelens door middel van bittere muziek (bachata amargue).

De platenmaatschappij Elvin Productions / Discomania was geïnteresseerd in hem als artiest en besloot om zijn eerste album op te nemen, getiteld Kiko Rodriguez en Los Claveles Mios. Op dit album staan ??????de nummers: "El Verde De Tus Ojos", "Ya Te Olvidé" die het succes van Kiko markeerden als vertolker van bachata. Zijn tweede album  "Epidemia De Amor" volgde al snel, gevolgd door zijn derde "Sentimientos y Mas" met liedjes zoals "Que Vuelva", "Me Tienes Loco", "Se Cambiaron Los Papeles", etc. Kiko heeft in totaal inmiddels 29 albums op zijn naam staan.

Kiko Rodriguez reist regelmatig naar de Verenigde Staten en Puerto Rico. Onlangs heeft hij in New York in een groot concert gestaan met Romero Santos. Op dit moment is hij bezig met een Europese tour waarin hij ook Nederland aandoet. Dat zal plaatsvinden op zaterdag 29 februari in HAL4 te Rotterdam. Dit wordt een gedenkwaardige nacht met een live optreden van deze absolute bachata grootheid met zijn full band live on stage.   
 

Video's van Kiko Rodriguez
Romeo Santos, Kiko Rodriguez - El Beso Que No Le Di


Epidemia De Amor - Kiko Rodriguez 1996


kiko rodriguex - Caiste en mi.mpg


Kiko Rodriguez - No Lo Esperaba De Ti


KIKO RODRIGUEZ VAGABUNDO, BORRACHO Y LOCO 1999


Romeo Santos, Kiko Rodriguez - El Beso Que No Le Di


 Overzicht Latin artiesten

Romeo Santos

Son Trompettiste Maite Hontele

Advertorial.

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Grupo Extra

Marc Antony

Alexander Abreu & Havana D` Primera

Elvis Crespo

Oscar D` León

Tomi y Su TimbaLight

Kassav

TROMBORANGA Salsa Orchestra