Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

J. BalvinJ. Balvin werd op 7 mei 1985 in Medellín, Colombia geboren als José Álvaro Osorio Balvin. Hij groeide op in Medellín waar in die tijd veel geweld was door de drugshandel. Hij groeide op in een familie waarin discipline, bescheidenheid, dankbaarheid en hard werken werden bijgebracht.

Als kind luisterde hij o.a. naar Hector Lavoe, Nirvana, Vincente Fernandez, Metallica, Vanilla Ice, Snoop Dogg en Fifty Cents. Op 14-jarige leeftijd speelde hij in verschillende rockbands. Op 17-jarige leeftijd kwam hij door zijn studie ‘Internationale Betrekkingen’ in de V.S. In de 14 jaar erna ontwikkelde hij zich door hard werken zijn eigen stijl en carrière. Het waren Zion & Lennox, Daddy Yankee en Jowell en Randy die al heel vroeg het talent in J. Balvin ontdekten.

In het voorjaar van 2014 bracht J. Balvin het nummer ‘6 AM’ uit, featuring de Puertoricaanse zanger Farruko. Het nummer werd een internationaal succes en met dit nummer bracht J. Balvin een vernieuwing in Reggaeton, de muziekstroming die wordt vertegenwoordig door zijn inspirators als o.a. Nicky Jam, Farruko, Daddy Yankee, Wising & Yanel, Don Omar en Maluma. Het nummer bereikte een eervolle tweede plaats in de Billboard Hot Latin Charts met Bailando van Enrique Iglesias op de eerste plaats.

Kort daarna bracht J. Balvin het nieuwe nummer ‘Ay Vamos’ uit. Het nummer is inmiddels meer dan 1 miljard keer bekeken op YouTube.  Dit nummer bereikte in korte tijd de nummer 1 in de Billboard Hot Latin Songs chart in 2015. Met het nummer won hij de Latin Grammy Award voor Best Urban Song in 2015. De remix met Nicky Jam en French Montana werd de soundtrack van Furious 7.

In november 2016 won J. Balvin de Latin Grammy Award voor Best Urban Music Album met zijn album Energía. Pharrell Williams, Daddy Yankee, Yandel, Juanes en Fuego werkten mee aan dit album. Met het nummer Safari (featering Pharrell Williams, BIA en Sky) bereikte J. Balvin een eerste plaats op de Latin Airplay Billboard.

Albums:

  • Real(2009)
  • El Negocio(2011)
  • J Balvin Mix Tape(2012)
  • La Familia(2013)
  • La Familia B Sides(2014)
  • Energía(2016)   
 

Video's van J. Balvin
J Balvin - Morado


Anitta & J Balvin - Downtown (Official Music Video)


J. Balvin - Sigo Extrañándote


Nieuws

Reggaeton ster J. Balvin in de Paradiso Amsterdam

Het is een koude en natte novemberavond als we bij de Paradiso aankomen. Het is het ...


 Overzicht Latin artiesten

Romeo Santos

Son Trompettiste Maite Hontele

Advertorial.

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Grupo Extra

Marc Antony

Alexander Abreu & Havana D` Primera

Elvis Crespo

Oscar D` Len

Tomi y Su TimbaLight

Kassav

TROMBORANGA Salsa Orchestra