Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

Carlos Vives @ Santa MariaCarlos Vives werd geboren op 7 augustus 1961 in Santa Marta, Colombia, als Alberto Vives Restrepo. Hij is zanger, acteur en componist en in Nederland vooral bekend van zijn vertolking van de Vallenato die hij mengde met invloeden uit de pop en rock. Hij won drie maal een Latin Grammy Award en een maal een Anglo Grammy Award.

Carlos Vives is opgegroeid in het Caribische havenstadje Santa Marta. Op zijn 12e verhuisde hij met zijn familie naar de hoofdstad Bogotá. Daar kwam hij in aanraking met rockmuziek en begon met optreden in de lokale bars en cafés. Ondertussen deed hij een opleiding tv-productie.

Op zijn 21e, in 1982, begon hij te werken als acteur in soapseries. Ondertussen bleef hij actief als muzikant. In 1986 kwam zijn eerste album ‘Por Fuera y Por Dentro’ uit. Deze plaat waar vooral ballads op stonden sloeg niet aan. Een jaar later kwam hij met een nieuw album met weer ballads ‘No Podrás Escapar de Mí’. Ondanks dat de plaat meer bekendheid kreeg werd hij niet veel verkocht. Daarna bracht hij nog een synthesizer ballad plaat uit met even weinig succes.

In 1989 verhuisde Carlos Vives naar Puerto Rico, waar hij ging acteren in een aantal soaps. Twee jaar later verhuisde hij terug naar Colombia, opnieuw voor een tv-serie waar hij de hoofdrol kreeg als Vallenato componist. In de serie zong hij de Vallenato liedjes die bij zijn rol hoorden en kreeg in het hele land succes met de soundtrack albums van de serie. Vanaf dat moment ging hij als muzikant verder met één van de Colombiaanse volksmuziekgenres, de Vallenato. De Vallenato is een muziekgenre die zijn oorsprong heeft in de Caribische kuststreek van Colombia, waar Carlos ook opgroeide. De muziek is heel herkenbaar zich door de begeleiding van de accordeon.

In 1993 brak hij echt door met ‘Clásicos de la Provincia’, een album waarin hij de traditionele Vallenato mengde met pop, rock en andere Caribisch Colombiaanse ritmes. Vallenato puristen spraken er schande van. Desondanks werd de plaat, en met name het titelnummer ‘La Gota Fria’ een groot succes in heel Latijns-Amerika. Ook in Europa en de rest van de wereld werd dit nummer veel gedraaid. Met dit nummer maakte hij de Vallenato wereldwijd bekend. Voor de plaat kreeg hij de Billboard Latin Music Award voor ‘Best Album’ uitgereikt. In zijn volgende albums waaronder ‘La Tierra del Olvido’, ‘Tengo Fe’, ‘El Amor de Mi Tierra’, ‘Déjame Entrar’ en ‘El Rock de Mi Pueblo’ ging hij door met de nieuwe muziekstijl die hij had aangeboord waarin de traditionele Colombiaanse muziek gemengd wordt met moderne stijlen. In 2001 kreeg hij een Grammy Award voor Best Traditional Tropical Latin Album voor ‘Déjame Entrar’. Deze plaat werd geproduceerd door Emilio Estefan, de man van Gloria Estefan.

In 2009 bracht hij een eigen interpretatie uit van beroemde Vallenato liedjes, de traditionele liedjes verpakte hij in zijn eigen stijl. De plaat was alleen te krijgen in een Colombiaanse supermarktketen, maar werd enorm goed verkocht. De nummers werden ook op de radio veel gedraaid in Colombia. Ook in de afgelopen jaren kwamen geregeld nieuwe platen van hem uit waaronder een live cd en dvd van een concert in de baai van Santa Marta uit 2015.

In al die jaren is Carlos Vives driemaal getrouwd, de laatste keer met een voormalig miss Colombia,  en heeft vier kinderen. Tegenwoordig woont hij afwisselend in Santa Marta, Miami en Bogotá.

In de afgelopen jaren kwam hij ook geregeld naar Europa. In 2009 was hij nog te zien op de Antilliaanse feesten in Hoogstraten. Vorig jaar zou hij optreden op Pal Mundo, maar moest op het laatst afzeggen. Dit jaar staat hij gelukkig opnieuw op de planning voor het Pal Mundo Festival op 27 Maart.

Discografía

Clásicos de la Provincia 1994Escalona un Canto a la Vida 1994Escalona, Vol. 2 1994La Tierra del Olvido 1995Tengo Fe 1997Al Centro de la Ciudad 1997El Amor de mi Tierra 1999No podrás escapar de Mí 1999Fruta Fresca 2000Déjame Entrar 2001El Rock de Mi Pueblo 2004Clásicos de la provincia II 2009Corazón Profundo 2013Más Corazón Profundo 20142015: Más Corazón Profundo Tour En Vivo   
plaats Santa Maria
Artiesten Internationaal
 
zie ook http://www.carlosvives.com/

https://www.facebook.com/carlosvivesoficial/
 

Video's van Carlos Vives
Carlos Vives - Cumbiana (Official Video)


Carlos Vives, Ziggy Marley, Elkin Robinson - El Hilo (Performance Video)


Carlos Vives, Alejandro Sanz - For Sale


Carlos Vives - Cuando Nos Volvamos a Encontrar ft. Marc Anthony


Carlos Vives - El Mar de Sus Ojos ft. ChocQuibTown


Carlos Vives - Al Filo de Tu Amor (Official Video)


Carlos Vives, Shakira - La Bicicleta (Official Video)


Carlos Vives, Shakira - La Bicicleta (Cover Audio)


Wisin, Carlos Vives - Nota de Amor (Official Video) ft. Daddy Yankee


Routeplanner naar Carlos Vives

 Overzicht Latin artiesten

Meer over Romeo Santos
Romeo Santos

Geboren in the Bronx op 21 juli 1981, startte hij zijn loopbaan als zanger in het koor van de plaatselijke kerk, om verv..

Meer over Grupo Extra
Grupo Extra

Dit Dominicaanse gezelschap draait rond rapper `El Doggy` en zanger `Diddy Cruz`. In hun korte muzikale carrière ..

Advertorial.

La Bodequita

Meer over Oscar D` León
Oscar D` León

..

Meer over Son Trompettiste Maite Hontele
Son Trompettiste Maite Hontele

Als jong meisje kreeg Maite Hontelé bij de fanfare een trompet in handen gedrukt: het was het begin van een carri..

Meer over Marc Anthony
Marc Anthony

Marco Antonio Muñiz (New York, 16 september 1968), beter bekend als Marc Anthony, is een Puerto Ricaans singer-so..

Advertorial

Meer over Ephrem J
Ephrem J

Ephrem Jonathan Ocalia; artiestennaam Ephrem J werd geboren op 24 november 1984 in Curaçao. Zijn vader, Ephrem Oc..

Meer over Alexander Abreu & Havana D` Primera
Alexander Abreu & Havana D` Primera

Alexander Abreu & Havana D’Primera keerden de populaire Cubaanse muziek ondersteboven, en claimden hun plek tu..

Meer over Frank Reyes
Frank Reyes

Frank Reyes (geboren op 19 juni 1969), met als familienaam Francisco Reyes Lopez, is een van de meest bekende bachata ar..

Advertorial

Summer Breeze Latin Night

Meer over Elvis Crespo
Elvis Crespo

Elvis Crespo is de enige Latin artiest wiens Muziek letterlijk op de maan is gespeeld, en een tropisch nummer langer dan..

Meer over TROMBORANGA Salsa Orchestra
TROMBORANGA Salsa Orchestra

Tromboranga´s spicy ingredients are the trombones sound, solid and strong percussion, and they recover the essence..