Villa Bailar; dé latin hotspot van het oosten!

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook

ma 5 september 2016

Aan de rand van Apeldoorn staat een pand waar het regelmatig onrustig is. Vele vrolijk geklede mensen zijn er dan volop aan het dansen. Het pand heet: Villa Bailar, dit is ook de naam van de dansschool die al vele jaren bestaat. Waar het 60 jaar geleden begon met stijldansen is het sinds 6 jaar Salsa, Bachata en Kizomba wat de klok slaat. Er wordt dansles gegeven, er zijn feesten. Kortom het bruist bij Villa Bailar!

De dansschool wordt gerund door Marinda en Maurice Biezeman.

Ze zijn de derde generatie van docenten die wekelijks op de dansvloer te vinden zijn. Waar Maurice op zijn 13e begon in de dansschool, begon Marinda op haar 6e met klassiek ballet. Als het even kan zijn ze op de dansvloer te vinden, zowel om te dansen als om les te geven.

 

Inspiratie

Om inspiratie op te doen gaan ze naar congressen in binnen- en buitenland waar ze les nemen van internationale docenten. Ze leren dan nieuwe technieken maar kijken ook de hoe deze docenten les geven. Alles wordt mee genomen in de eigen lessen.

Voorbeelden van docenten zijn Albir, Enah, Daniel en Desiree, Ataca y la Alemana. Allen erg leuke dansers en docenten die het plezier in het dansen overbrengen.
Muzikale Salsa favoriet is natuurlijk Mark Anthony, maar ook Tito Puente en Kevin Ceballo In Bachata Johnny Sky, Prince Royce en Grupo Extra, zeker vanwege de Engelse teksten.
Als het om Kizomba gaat is de muziek van DJ Radikal, Elji Beatzkilla en DJ Chad favoriet.

 

Samenwerking

Villa Bailar heeft een partnership met SalsAventura (Den Haag) en ziet veel voordelen in het samenwerken met collega’s in de regio. Als er een nieuwe activiteiten gepland worden dan is er een bel rondje om het af te stemmen, en er is onderlinge promotie. Dit kan omdat iedere dansschool zijn eigen stijl heeft. Waar er bij collega’s de nadruk gelegd wordt op Salsa On2, Cubaans of Rueda hanteert Villa Bailar de populaire LA stijl.

2 x per maand feest
Villa Bailar verzorgt 2 verschillende feesten, bij de één staan Kizomba & Bachata centraal en de ander Salsa.

Iedere 4e zaterdag van de maand is er MPF, Motion, Passion, Feeling.
Dit feest is er sinds januari dit jaar en kenmerkt zich door een zaal met Kizomba en een zaal met Bachata. Er zijn wisselende dj’s met regelmatig workshops.

Op de 2e zaterdag van de maand is er de bekende Salsa Night. Dit feest is er inmiddels 5 jaar en is het grootste feest in de regio.
Salsa en Bachata in de grote zaal en Kizomba in de kleine zaal. Er zijn regelmatig workshops en shows.

 

De feesten blijven groeien. Ook vanuit het westen weet men Apeldoorn steeds vaker te vinden, ook niet gek het is maar iets meer als een uur rijden.
Alle voorzieningen voor een goed feest zijn er aanwezig. Ruime dansvloer in beide zalen, goede ambiance, up to date entourage en gratis parkeren.

Danslessen
Maurice en Marinda geven 6 dagen in de week les. Samen met een heel team zorgen ze ervoor dat je leert dansen maar ook een leuke avond uit hebt. Het sociale aspect is een belangrijk onderdeel.

Een leuke bijkomstigheid om te zien is dat mensen opbloeien een nieuwe vrienden kring krijgen. Vaak krijgen ze reacties als “Ik had niet gedacht dat ik het kon”. De lessen kenmerken zich dan ook door een zorgvuldige opbouw en veel geduld.

Op 5 en 7 september zijn er open avonden. (19:30 / 21:00)
Dit is de gelegenheid om kennis te maken en de sfeer te proeven.
Je kan dan gratis aan alle dansen mee doen om zo de dans te kiezen die bij je past.
De week erna, zondag 11 september beginnen de (proef) lessen.

Villa Bailar; dé latin hotspot van het oosten!

www.villabailar.nl


Iedere maand besteden we via ons Latin-Magazine aandacht aan een latin dansschool in Nederland.

Wil je ook met jouw latin dansschool in de Spotlight staan? Mail ons dan.

Betrokken organisaties

Biezeman’s Villa Bailar


 Meer Latin nieuws

Première El Dorado World Tour van Shakira uitgesteld

De première van de El Dorado World Tour van Shakira in Keulen is een aantal dagen..

Lula All Stars - Salsa de la Buena

De sound van de Lula All Stars is sterk beïnvloed door de Cubanen, maar om het Cubaans te noemen….

Advertorial

Biezenmortel Xmas Edition 2017

Interview Evelyn Dupuy Ferrer

Ik ken Evelyn alweer enige tijd. Ik heb haar ooit ontmoet in Casa de la Trova, Santiago de Cuba en in Nederland van haar samenwerk...

Churros

De meeste mensen zijn wel bekend met Churros, de Spaanse donut. Deze snack is niet alleen populair in Spanje. Ook in de...

In gesprek met Ephrem J

Na zijn optreden zaterdagavond tijdens Latin dance Night Groningen, hadden wij van Latin-Magazine een kort gesprek met deze..

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Dansschool in the spotlight: Salsamotion

Salsamotion bestaat al sinds 2004 en geeft lessen in Salsa, bachata en Kizomba voor beginners tot vergevorderden. Er wordt lesgegeven in het Danshuis Haarlem in het centrum van Haarlem.

Latin Magazine November 2017

Als ze mij ongeveer 11 jaar geleden hadden verteld dat ik iedere maand een Latin Magazine zou vormgeven, interviews zou doen, daarnaast graag naar..

Narcos Seizoen 1&2 op DVD

Het knappe regie- en acteerwerk maakt dat je mee gaat mee leven in het succes van Pablo Escobar en zijn Medellin Kartel.

Advertorial

Volg ons op Twitter: latinworldnl

Lees en blader door de oktober 2017 editie van het online Latin-Magazine

Orkaan Irma: verslag vanuit Cuba

In augustus was ik met mijn jongste zoon op vakantie en aan het einde van de vakantie zag ik wat nieuws over een orkaan voorbij..