Villa Bailar; dé latin hotspot van het oosten!

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook

ma 5 september 2016

Aan de rand van Apeldoorn staat een pand waar het regelmatig onrustig is. Vele vrolijk geklede mensen zijn er dan volop aan het dansen. Het pand heet: Villa Bailar, dit is ook de naam van de dansschool die al vele jaren bestaat. Waar het 60 jaar geleden begon met stijldansen is het sinds 6 jaar Salsa, Bachata en Kizomba wat de klok slaat. Er wordt dansles gegeven, er zijn feesten. Kortom het bruist bij Villa Bailar!

De dansschool wordt gerund door Marinda en Maurice Biezeman.

Ze zijn de derde generatie van docenten die wekelijks op de dansvloer te vinden zijn. Waar Maurice op zijn 13e begon in de dansschool, begon Marinda op haar 6e met klassiek ballet. Als het even kan zijn ze op de dansvloer te vinden, zowel om te dansen als om les te geven.

 

Inspiratie

Om inspiratie op te doen gaan ze naar congressen in binnen- en buitenland waar ze les nemen van internationale docenten. Ze leren dan nieuwe technieken maar kijken ook de hoe deze docenten les geven. Alles wordt mee genomen in de eigen lessen.

Voorbeelden van docenten zijn Albir, Enah, Daniel en Desiree, Ataca y la Alemana. Allen erg leuke dansers en docenten die het plezier in het dansen overbrengen.
Muzikale Salsa favoriet is natuurlijk Mark Anthony, maar ook Tito Puente en Kevin Ceballo In Bachata Johnny Sky, Prince Royce en Grupo Extra, zeker vanwege de Engelse teksten.
Als het om Kizomba gaat is de muziek van DJ Radikal, Elji Beatzkilla en DJ Chad favoriet.

 

Samenwerking

Villa Bailar heeft een partnership met SalsAventura (Den Haag) en ziet veel voordelen in het samenwerken met collega’s in de regio. Als er een nieuwe activiteiten gepland worden dan is er een bel rondje om het af te stemmen, en er is onderlinge promotie. Dit kan omdat iedere dansschool zijn eigen stijl heeft. Waar er bij collega’s de nadruk gelegd wordt op Salsa On2, Cubaans of Rueda hanteert Villa Bailar de populaire LA stijl.

2 x per maand feest
Villa Bailar verzorgt 2 verschillende feesten, bij de één staan Kizomba & Bachata centraal en de ander Salsa.

Iedere 4e zaterdag van de maand is er MPF, Motion, Passion, Feeling.
Dit feest is er sinds januari dit jaar en kenmerkt zich door een zaal met Kizomba en een zaal met Bachata. Er zijn wisselende dj’s met regelmatig workshops.

Op de 2e zaterdag van de maand is er de bekende Salsa Night. Dit feest is er inmiddels 5 jaar en is het grootste feest in de regio.
Salsa en Bachata in de grote zaal en Kizomba in de kleine zaal. Er zijn regelmatig workshops en shows.

 

De feesten blijven groeien. Ook vanuit het westen weet men Apeldoorn steeds vaker te vinden, ook niet gek het is maar iets meer als een uur rijden.
Alle voorzieningen voor een goed feest zijn er aanwezig. Ruime dansvloer in beide zalen, goede ambiance, up to date entourage en gratis parkeren.

Danslessen
Maurice en Marinda geven 6 dagen in de week les. Samen met een heel team zorgen ze ervoor dat je leert dansen maar ook een leuke avond uit hebt. Het sociale aspect is een belangrijk onderdeel.

Een leuke bijkomstigheid om te zien is dat mensen opbloeien een nieuwe vrienden kring krijgen. Vaak krijgen ze reacties als “Ik had niet gedacht dat ik het kon”. De lessen kenmerken zich dan ook door een zorgvuldige opbouw en veel geduld.

Op 5 en 7 september zijn er open avonden. (19:30 / 21:00)
Dit is de gelegenheid om kennis te maken en de sfeer te proeven.
Je kan dan gratis aan alle dansen mee doen om zo de dans te kiezen die bij je past.
De week erna, zondag 11 september beginnen de (proef) lessen.

Villa Bailar; dé latin hotspot van het oosten!

www.villabailar.nl


Iedere maand besteden we via ons Latin-Magazine aandacht aan een latin dansschool in Nederland.

Wil je ook met jouw latin dansschool in de Spotlight staan? Mail ons dan.

Betrokken organisaties

Biezeman’s Villa Bailar


 Meer Latin nieuws

To Her Steps: Red de met uitsterven bedreigde Cubaanse salsa scène

Het is mijn persoonlijke missie om de wereld te laten weten hoe leuk (Cubaanse) salsa is. Daar heb ik blijkbaar jouw hulp nog harder nodig dan ik dacht!

Dansfeestjes in de Dominicaanse Republiek

Voor ons als dansliefhebbers is het dansen in de Dominicaanse Republiek natuurlijk het..

Advertorial

Proefles Latin-Jazz mid/gev 07-09-2017

COLOMBIA CULTURAL - Dia de la Independencia

Op zaterdag 15 juli 2017 waren we weer te gast op deze culturele dag van de Colombi..

Marco Toro y Su Ensamble - 12 + 1 Anniversary

Wanneer je naar de nummers luistert is het bijna niet voor te stellen dat veel op Nederlandse bodem zijn geproduceerd.

Marinah - Afrolailo

Rumba, son cubano, reggae en flamenco vormen de basis van het nieuwste album Afroleilo

Advertorial

Proefles Salsa 04-09-2017 Juan Carlos

We are proud to present:

We vertellen jullie al enige tijd dat we hard bezig zijn om Latinnet over te zetten naar Latinworld en dat wij met het ontwerp van..

Lees de augustus 2017 editie van het Latin-Magazine

We zijn altijd zeer blij met alle bijdragen die wij iedere maand weer ontvangen en met de mensen die zich inzetten om ons magazine weer te vullen met een diversiteit aan verhalen, muziek en artiesten. We zouden niet weten wat wij zonder deze toppers zo

One love voor jongeren op Curaçao door Junior Tecla

Philip ‘Junior’ Tecla is in 1968 België geboren en vertrok als kind met zijn ouders naar Curaçao. Zijn puberteit bracht hij in Nederland door en ook heeft hij - na de scheiding van zijn ouders-  een periode door

Advertorial

Volg ons op Twitter: latinworldnl

15-jarig jubileum Salsa es la Vida

Wat in 2002 begon met een Latin feestje in Restaurant De Graaf van Gelre in Harderwijk..

Piña Colada

Jezelf en je vrienden trakteren op een tropische verrassing? Dan is hier het recept van de klassieke Piña Colada. Geserveerd met een ..