Informatie Dansschool El Son Cubano / Casa de la Musica - Groningen

Ook wel: El Son CubanoSchool waar speciale cursussen voor allerlei Cubaanse dansen worden gegevens, en veel aandacht is voor techniek en ritme

In april 2002 is dansschool El Son Cubano gestart met het geven van lessen in verschillende Cubaanse dansen. Er worden niet alleen Salsa lessen gegeven maar ook lessen in o.a. Son, Zumba, Ladystyling en een Latin Mix. Er wordt les gegeven in kleine groepen zodat iedereen maximale aandacht krijgt. Dansschool El Son Cubano is er niet alleen voor de Cubaanse danscursussen maar we verzorgen ook workshops voor scholen, feesten en bruiloften. Er is zelfs mogelijkheid tot het nemen van privé lessen. Ook voor het contracteren van een Cubaanse band met of zonder dansers, of voor alleen dansers kunt u met ons contact opnemen. Onze dansschool vind in de binnenstad van Groningen, Gelkingestraat 38. U kunt ook uw eigen feest, bedrijfsborrel enz. hier bij ons vieren, informeer naar de mogelijkheden.

Dansleraar van deze dansschool is Jorge Gómez Silverio. Jorge is geboren in Ciego de Avila (Cuba). In het dorp waar Jorge woonde, Majagua genaamd, zijn vele authentieke, traditionele boerendansen ontstaan zoals de papalote, el gavilan, el tumbantonio, zapato cubano, el punto guagiro, la caringa en vele andere muziek- en dans- manifestaties naar cubaans gebruik. Tijdens het grote carnaval van de muziek en tambores werd reeds op 5 jarige leeftijd zijn verlangen gewekt om te gaan dansen. Hij danste mee op alle traditionele feesten van de Bando azul (blauwe band) en de Bando rojo (rode band) welke iedere jaar in de maand november plaats vinden in Majagua. En op 7 jarige leeftijd danste hij mee op vele amateur optredens en mocht hij ook meedoen op zijn eerste festival. Op zijn achtste danst hij mee op het mondiale XI festival de la Juventud y los estudiantes (Het XI Jongeren en Studenten Festival). De jaren daarna danst hij op verschillende nationale festivals tot hij ging studeren. Vanaf 1985 studerde Jorge aan de Escuela profesional de instructores de Arte: “El Yarey” waar hij in 1989 afstudeerde als danser en leraar.Tijdens zijn studie danste hij op vele festivals en werkte mee aan vele films en folkloristische aktiviteiten. Van september 1989 tot juli 2000 danste hij bij het Ballet Folklorico Cutumba in Santiago de Cuba. Dit internationale dansgezelschap is gespecialiseerd in Afro Cubaanse dansen en muziek van de Oriënte (het zuidoosten van Cuba). Als Afro Cubaanse dansen noemen we: Yoruba, Arará, Carabali en Congo. Deze van origine Afrikaanse dansen zijn tot op heden nog volledig geintegreerd in de Cubaanse Cultuur. Van de tradities van de Oriënete noemen we Son, Cutara (chancleta), Conga en de Frans Haïtiaanse cultuur invloeden als Gagá, Tumba Fransesca Haïtian, Merengue en Vodún. Met Ballet Folklorico Cutumba reisde hij naar vele internationale festivals in Europa en Amerika. Bij Cutumba was Jorge’s functie eerste danser, leraar technica en choreograaf. Sinds juli 2000 woont Jorge in Nederland. In het voorjaar van 2001 heeft hij voor de opening van restaurant, theater, nachtclub Panama in Amsterdam de Cubaanse dansshow “Havana Moon” geproduceerd en kon hij ook in Nederland zijn danstalenten laten zien.

Jorge geeft les in diverse Cubaanse dansen. Naast Salsa wordt er ook les gegeven in Son (de dans van waaruit later de Salsa is ontstaan), een specialisatie van Jorge. Hij heeft inmiddels al vele mensen enthousiast gemaakt tijdens festivals en op bootcamps speciaal gericht op deze mooie dans.Tijdens de lessen van Jorge wordt, naast techniek voor het dansen, ook veel aandacht aan de muziek besteed, zodat dans en muziek tot een gezamenlijk element worden gebracht.Om de Cubaanse dans , muziek en cultuur nog breder uit te dragen, organiseert dansschool El Son Cubano ieder jaar een Cuban Dance Event. Dit is een 2-daags festival waarin je kennis kunt maken met veel verschillende Cubaanse dansen in de vorm van workshops en dansfeesten. Deze workshops worden gegeven door diverse (internationale), voornamelijk Cubaanse dansleraren. Het festival kenmerkt zich door kleinschaligheid waarbij er veel aandacht is voor de deelnemers, zowel onderling als vanuit de organisatie en de dansleraren.

Het juiste rekening nummer: NL45INGB0004922445 t.n.v. dansschool El Son Cubano te Groningen voor betalingen van de lessen.

   
adres Gelkingstraat 38
plaats 9711 ND Groningen
telefoon +31505775058
 
email elsoncubano@home.nl
zie ook http://www.elsoncubano.com
http://@CasadelaTrova

https://www.facebook.com/casadelamusicagroningen
 

Nieuws

Zesde Cuban Dance Event met veel aandacht voor de Afro Cubaanse op de 6de editie!

Met aandacht voor de Afro Cubaanse dansen!Dansschool El Son Cubano / Casa de la Musica op de kaart

Routeplanner naar Dansschool El Son Cubano / Casa de la Musica .

Latin dansscholen in de buurt.

El Son Cubano/Casa de la Musica

Groningen
Latin dansschool
» Mix van Salsa en meer
» Cuban Salsa

Bachatadansschool El Bachatero

Groningen
Latin dansschool
» Bachata

Salsa Leo

Groningen
Latin dansschool
» Cuban Salsa

Iván y Petra Torres Concha

Groningen
Latin dansschool
» Tango

Salsaschool Chocolatina

Groningen
Latin dansschool
» Salsa

Flamencoschool Rosario

Groningen
Latin dansschool
» Flamenco, Fado

Argentijnse Tangoschool Peter en Ina

Groningen
Latin dansschool
» Tango

Rob & Inez

Groningen
Latin dansschool
» Tango

Salsa Dura

Groningen
Latin dansschool
» Salsa

Nueva Risa - Nick & Rachel

Groningen
Latin dansschool
» Cuban Salsa

Salsa Juan Carlos

Groningen
Latin dansschool
» Mix van Salsa en meer
» Cuban Salsa

La Escuela

Groningen
Latin dansschool
» Tango

Plaza Danza Zaalverhuur, Groepsuitjes & Danslessen

Groningen
Latin dansschool
» Mix van Salsa en meer

Dansschool KizomBalance

Groningen
Latin dansschool
» Kizomba, Semba en meer

RNL Zouk

Groningen
Latin dansschool
» Zouk

Dance Xperience

Groningen.
Latin dansschool
» Mix van Salsa en meer

Dansschool Cariño

Groningen
Latin dansschool
» Salsa

Move in da Zity

Groningen
Sportschool met latin