Delen via Whatsapp  

AmigosSalsa @ WassenaarSalsalessen in kleinere groepen met meer individuele aandacht

Welkom bij Amigos Salsa Salsa voor wie eigenlijk niet durft.

Salsadansen, dat lijkt je wel wat, maar toch twijfel je. Want zouden mensen straks wel met jou de vloer op willen? En val je dan niet uit de toon bij de andere dansers? Bij die soepele jongen met dat open bloesje bijvoorbeeld, of bij de laag uitgesneden dame in zijn armen?

Wees gerust, onze dansschool richt zich niet op de sterren van de dansvloer, maar op de gewone mensen die nog aan de kant staan. Juist hen willen we naar een hoger niveau helpen. En niet alleen dat: we doen ook ons best om ze wegwijs te maken in de salsawereld. Ons doel is dat jij overal in Nederland - en zelfs daarbuiten - naar feesten kunt gaan. En dat je altijd iemand vindt om mee te dansen.

  Hoe we dat doel bereiken?  

  • Tijdens de cursussen krijg je niet alleen algemene theorie, maar veel individuele aandacht.
  • We leggen je dansprestaties geregeld vast op camera. Zo kun je zelf zien wat er goed gaat en wat je nog moet verbeteren.
  • Doordat we de groepen klein houden, leer je elkaar goed kennen. Je hebt dus altijd mensen om mee naar feesten te gaan.

Dansen op muziek en op gevoel Salsa, Merengue en Bachata. Klanken die je meenemen naar exotische bestemmingen. Tropische eilanden, zee en zon, cocktailtjes en gebruinde, heupwiegende mannen en vrouwen.

De Muziek

Een stukje geschiedenis. Salsa, letterlijk ‘saus’ in het Spaans, is onder die naam in de jaren ’60 van de vorige eeuw pas bekend geworden als dansmuziek. In Cuba bestonden al veel langer de Son, Mambo, en Guajira als muzieksoorten. De ontmoeting van Cubaanse en Puerto-Ricaanse muziek met bigband jazz in de Latino wijken van New York zorgde voor een enthousiasmerende mix van Latin Music die algemeen Salsa werd genoemd.

Het platenlabel Fania Records in New York en de legendarische supergroep Fania All Stars in de 70er jaren hebben veel aan die bekendheid bijgedragen. Beroemde namen uit de salsa wereld zijn Celia Cruz – Queen of Salsa - , Frankie Ruiz, Tito Puente, Willie Colón, Ruben Blades, Oscar D’Leon, Antonio Cartagenas en Rey Ruiz maar ook groepen als Santana. De meesten zijn alweer hoogbejaard. Van een wat jongere generatie is Marc Anthony het meest bekend. Op het plaatje zie je de oorspronggebieden van de verschillende aan Salsa gelieerde muzieksoorten. Er valt natuurlijk nog veel meer van te vertellen.

Een goed boek is “Salsa, Muzical heartbeat of Latin America”van Sue Steward waaruit dit plaatje komt. De Salsamuziek leunt ook veel op Afrikaanse ritmische invloeden vanuit de zwarte slaven culturen in de Cariben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de muziek ook populair werd in West-Afrika waar in de jaren 90 de groep Africando met een eigen salsavariant bekend werd. Vandaag is Salsa wereldmuziek, niet alleen immens populair in het Caribisch gebied, Zuid en Noord Amerika maar ook in Europa en Japan. Het salsa ritme. De oudste oorsprong lijkt in ieder geval de Son te zijn afkomstig uit Cuba. Salsa bestaat in veel varianten, hele rustige en snelle opzwepende muziek. De instrumentenbezetting is ook zeer gevarieerd. Van een guitaartje en wat trommels tot een uitgebreid orkest met grote blazerssectie. Maar het meest karakteristiek voor de Salsa is de Clave (letterlijk de sleutel), waarmee tegelijk het instrument - 2 houten blokjes die op elkaar getikt worden- als het ritmisch patroon bedoeld wordt, wat in alle salsa muziek doorklinkt. 

De Clave wordt gecombineerd met de Pulse of Beat, de accenten in het ritme van (2x4) 8 tellen. Samen vormen ze de basiskarakteristieken van de salsa, waar zo heerlijk op gedanst kan worden. Een leuke site om het ritme te horen en mee te spelen is: www.salsabeatmachine.org/

Het dansen

Een set danspassen in een salsadans is onderverdeeld in 8 tellen verdeeld over twee maten van 4 tellen. Omdat de 4e en 8e tel vaak een rust is wordt er vaak op de volgende manier meegeteld: 1, 2, 3.... 5, 6, 7....... En met deze zaken als basis, kan eindeloos gevarieerd worden.

In sommige landen wordt bij het salsadansen het accent op andere tellen gelegd, wat het dansen weer een andere dynamiek geeft. Maar dat is meer iets voor de gevorderde salsadanser.

De Son Montuno van Cuba afkomstig is een meestal meerstemmige gezongen muziekstijl, vaak met begeleiding van één of meerdere gitaren. Het ritme wordt bepaald door een maat van 4 tellen. Son is meestal langzamer dan Salsa.

   
adres Dr. Mansveltkade 9
plaats 2242 TZ Wassenaar
telefoon +31611401321
 
email dansen@amigossalsa.nl
zie ook http://www.amigossalsa.nl

https://www.facebook.com/amigossalsa
 
Routeplanner naar AmigosSalsa

Latin dansscholen in de buurt

Libertango

Leiden
Latin dansschool

Leids Dans- en Uitgaanscentrum

Leiden
Latin dansschool

Danscentrum Lammenschans

Leiden
Latin dansschool

DanceLex

Leiden
Latin dansschool

Salsamba

Leiden
Latin dansschool

Dans voor Mij

Leiden
Latin dansschool

Dependans

Leiden
Latin dansschool

Salsa Dansacademie Salsiando

Leiden
Latin dansschool

Dance Fit

Leiden
Latin dansschool

Dos Bailadores

Leiderdorp
Latin dansschool

eStilo-Dance

Den Haag
Latin dansschool

Dansinstituur Wim Lier

Den Haag
Latin dansschool

Bachata Passion

Den Haag
Latin dansschool

Dansschool van der Meulen-Wesseling

Den Haag
Latin dansschool

VW Dance Studio

Voorhout
Latin dansschool

Universalsa

Den Haag
Latin dansschool

La Bodeguita

Den Haag
Latin dansschool

Mi Zjilea Dance

Den Haag
Latin dansschool