Delen via Whatsapp  

Volop ZonEen bruisende Braziliaanse band met eigenzonnige Nederlandse teksten! Peer de Graaf, Marjolein Kempen, Paul Smits, Paul Hagenaars, Gerard Brohm en Michiel Westerhuis zijn de stralen van Volopzon: een hartverwarmende Nederlandstalige Bossamba band. 

Met zelfgeschreven en eigenzonnige nummers weten zij de zinderende Braziliaanse zon tot op elk verkleumd Hollands bot te laten doordringen. Weemoedige melodieën, sprankelende samba???s en boosting bossa???s, volop zang, volop swing = VolopZon.

Peer de Graaf: zang en acts
Theatermaker, zanger en improvisator Peer de Graaf  wist al vroeg wat hij wilde. Eigenzinnig dramadocent Franklin Lafour begeleidde hem enige jaren intensief, daarna koos Peer zijn eigen pad. Zelf in de hoofdrol als Meneertje Peertje gaf hij talloze kindertheaterproducties vorm. Ook voor volwassenen maakte hij een hele serie gelegenheidsvoorstellingen (Stichting Mooi Weer, Duo Hoog en Droog, etc...) waarvan een aantal in samenwerking met regisseurs en musici. Als zanger werkte hij met serieuze en veel minder serieuze orkesten door het hele land. Als frontman bij de bekende jump `nd jive band "The Handsome Harry Company" zag hij tal van festivals in heel Europa. Nu, in een voor hem nieuw idioom, voortvarend aan de slag met VOLOPZON: samen mooie muziek maken en vooral geen moment voorbij laten gaan als het gaat om een aanleiding voor een hartverwarmende instant-act!

Marjolein Kempen: fluit
Marjolein studeerde dwarsfluit in Tilburg en volgde gast- en privélessen bij o.a. Wil Offermans en Dick de Graaf. Na haar studie was zij zeer actief in grote en kleine bezettingen in een veelheid van stijlen (o.a. Cubaanse band Flor de Amor, pop-band Bots, straatorkest Say No More, jazztrio Nicoline Snaas en Trio Koekkoek). Ook als zangeres trad zij op met o.a. het close-harmony sextet  Chain of Fools. Naast haar optredens: lessen, workshops, compositie, arrangeren en speciale projecten. Marjolein heeft een voorliefde voor Latijnse klanken en hield zich uitvoerig bezig met de muziek van Cuba, Brazilië en Argentinië. Haar instrumenten (van piccolo tot basfluit) maar vooral haar touch en spirit geven de muziek van VOLOPZON die extra zonnestralen die automatisch een glimlach op gezichten toveren.

Paul Hagenaars: gitaar
Paul studeerde aan het Brabants Conservatorium klassiek en jazz en is daar zelf inmiddels docent. Paul speelt in meerdere ensembles (o.a. Grupo del Sur, Tom America, Trio Liberdade, Trio Misto) waarin een veelheid aan stijlen aan bod komen en steeds een spannende uitdaging tot improvisatie gezocht wordt. Vanuit de Spaanse of klassieke gitaar de muziek laten kleuren in de richting van de jazz, bossanova, tango???.

Paul Smits: bügel
Paul leerde zichzelf trompet spelen. Kwam via schoolbandjes in een popgroep met blazers terecht. In het klassieke blaastrio "Hoog van de Toren" noten leren lezen en in "Piep en Bloaslust" het straatorkest meegemaakt. Jazz was eigenlijk de smaak! In het Bossche jazzcafé de "Kakatoe" werd gejammed en ontstond het eerste jazzbandje met latininvloeden: "Cabôclo". Twee theaterseizoenen lang was Paul met de Annie M.G. Schmidt/Harrie Bannink musical "Foxtrot" op pad. Daarna een periode met Frenk Reemer een productieteam: kinderpoducties, Tata Mirando. Vanaf eind tachtiger jaren succesvolle latinbands: "Nega", "Tudo Bem" en "Trio Arturo". Met Gerard Brohm een schrijversteam gevormd, dit groeide uit tot VOLOPZON. In VOLOPZON zijn zowel Paul`s sensuele bügelsound als zijn absoluut onconventionele backgroundvocals geheel op hun plek.

Michiel Westerhuis: drums en percussie
Studeerde slagwerk aan het Brabants Conservatorium. Al voor zijn studie had hij een voorliefde voor Braziliaanse en Cubaanse muziek. Tijdens zijn studie speelde hij in allerlei Latinbands (o.a. E.Q.E., Tudo Bem, Banda Axé en Chili con Salsa) en was hij de oprichter en leider van de spectaculaire slagwerkgroep Medicamento. Na zijn examen vertrok hij op onderzoek naar Brazilië, kwam daar in contact met en speelde met top-slagwerkgroepen als Kizumba, Timbalada en Oludum met als hoogtepunt het opnemen van een videoclip met Michael Jackson. Michiel heeft zich als geen ander gespecialiseerd in ritmes en technieken van spelen van percussie-instrumenten en heeft daar een hele eigen vorm voor gevonden. Inmiddels is hij al zijn ervaring terug aan het vertalen naar het slagwerk, de drummer die in zijn eentje de hele batucada tot leven brengt. In VOLOPZON is Michiel de rythmic-soul, met alle subtiliteit die je kunt bedenken en tegelijkertijd als een trein.

Gerard Brohm: bas
Speelde in tal van pop-, jazz- en latinbandjes.  Kwam in contact met Amerikaanse jazzmusici en speelde een periode intensief met verschillende bezettingen in Nederland, België en Duitsland (Ron Wilson Trio, Jacques Pelzer/Charlie Green Quintet). Organisatie van concerten en festivals (Jazz in Duketown) en exploitatie van cultureel café Kakatoe in Den Bosch. Verbleef langere periodes in Portugal en werkte intensief samen met musici uit Angola en Brazilië. Was werkzaam aan improvisatieafdeling van het Brabants Conservatorium. Nederlandse jazzgroepen (Iris, Kwartet Willem Kühne) en Brasil-jazzformatie Nega. Naast musiceren: culturele projecten, schrijven (o.a. met Paul Smits), arrangeren en interdisciplinaire samenwerking. VOLOPZON is het bandje dat er moest komen. In VOLOPZON vinden piano, bas en drums elkaar op een volkomen natuurlijke manier met alle muzikale ruimte en inviting to dance.

   
telefoon +31-647660050
 
email g.brohm@planet.nl
zie ook http://www.volopzon.blogspot.nl/
 
Routeplanner naar Volop Zon

Latin organisaties in de buurt

Latin Fever


Latin dansschool

Afro Latin Clubnight


» Latin mix

Fuego Tropical / DJ Andre


» Latin mix
» Salsa
» Bachata

Latinplaza


» Latin mix
» Salsa